مجلس برنامهاي براي افزايش قيمت بنزين و برق ندارد
عضو كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي گفت: مجلس هيچ برنامهاي براي افزايش قيمت بنزين و برق ندارد و مقرر شده است كه يك درصد فروش نفت و گاز براي بهينهسازي مصرف انرژي تخصيص يابد و اين منابع در اختيار سازمان جديد بهينهسازي و مديريت راهبردي انرژي قرار ميگيرد.
عضو كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي گفت: مجلس هيچ برنامهاي براي افزايش قيمت بنزين و برق ندارد و مقرر شده است كه يك درصد فروش نفت و گاز براي بهينهسازي مصرف انرژي تخصيص يابد و اين منابع در اختيار سازمان جديد بهينهسازي و مديريت راهبردي انرژي قرار ميگيرد.
به گزارش ايسنا، مالك شريعتي در نشست خبري سومين كنفرانس بينالمللي بهينهسازي مصرف و بهرهوري انرژي ايران درخصوص برنامه مجلس براي افزايش قيمت بنزين و برق در راستاي طرحهاي بهينهسازي مصرف انرژي اظهار كرد: در زمينه اصلاح قيمت فرآوردههاي نفتي و حاملهاي انرژي، مجوزهاي لازم در قالب قانون هدفمندي يارانهها و برنامه هفتم توسعه به دولت داده شده اما براي اعمال و اجراي هر تصميمي، نياز به اجماعسازي نظرات بين دولت و مجلس وجود دارد. وي با تاكيد بر اينكه مجلس برنامهاي در اين حوزه ندارد، گفت: اين موضوع در اختيار دولت است اما هرگونه تغيير و تحول نيازمند اجماع سران قواست و بايد تمام جوانب درنظر گرفته شود اما مجلس برنامهاي براي تغيير نرخ در دستور كار ندارد. عضو كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه بحث ناترازي انرژي و ضرورت بهينهسازي مصرف انرژي مورد توجه دولت و مجلس قرار دارد و در برنامه هفتم توسعه تأكيد شده كه دولت موظف است سه ماه بعد از ابلاغ اين برنامه، اساسنامه سازمان بهينهسازي و مديريت راهبردي انرژي را به تصويب هيات وزيران برساند، گفت: قانون برنامه هفتم توسعه در روز دوم مردادماه ۱۴۰۳ ابلاغ شد، زمان اندكي تا مهلت قانوني تصويب اساسنامه اين سازمان باقي مانده است. شريعتي افزود: اميدواريم دولت در آبان ماه اساسنامه اين سازمان را مصوب كند، در مجلس اساسنامه اين سازمان را تهيه و به دولت ارسال كرديم، اين سازمان نياز به بودجه و پرسنل براي تشكيل شدن ندارد چرا كه قرار است از محل ادغام سازمان بهينهسازي مصرف سوخت، ستاد مديريت حمل و نقل، سوخت و بخش بهره وري سازمان ساتبا تشكيل شود. وي با بيان اينكه مقرر شده كه يك درصد از منابع حاصل از صادرات نفت و گاز كشور و ۱۰ درصد از منابع حاصل از فروش الپيجي، اتان و گوگرد در حساب اين سازمان واريز شود و هرگونه جرايم دريافتي در حوزه ميترينگ نيز به اين حساب واريز شود، گفت: براي سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۳۰ هزار ميليارد تومان منابع مالي در اختيار اين سازمان خواهد بود و پيشنهاد دادهايم كه حساب بهينهسازي به صندوق بهينهسازي تبديل شود تا با وجود هيات امنا، امكان دست اندازي به منابع اين صندوق كاهش يابد.
عضو كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه ۶۰ درصد مخاطب افزايش بهره وري حاكميت و دستگاههاي اجرايي هستند، گفت: اينكه خودروي پرمصرف در اختيار مردم قرار ميگيرد، مشكل پرمصرفي بنزين به مردم برنميگردد يا اينكه تجهيزات الكترونيكي پرمصرف در بازار عرضه ميشود، بايد رويهها و ساختارسازيها را اصلاح كرد و نبايد مردم را مقصر افزايش مصرف دانست. شريعتي با تاكيد بر اينكه سومين كنفرانس بينالمللي بهينهسازي مصرف و بهره وري انرژي ايران در روزهاي ۲۳ و ۲۴ مهرماه در تهران برگزار ميشود و وزراي نفت و نيرو و معاون اول رييسجمهور سخنرانان اين كنفرانس مهم خواهند بود، اظهار كرد: در اين كنفرانس دو روزه، پنلهاي تخصصي برگزار خواهد شد و در هر پنل با حضور مهمانان داخلي و خارجي و مسوولان مربوطه، مسائل مربوط به انرژي، ناترازي و مواردي در اين حوزه مورد بحث و بررسي قرار ميگيرد.
وي با اشاره به اهميت موضوع ناترازي انرژي و توجه به موضوع مديريت مصرف، اظهار كرد: براي حل ناترازي انرژي بايد به موضوع مديريت مصرف و افزايش توليد توجه شود، اگر تنها توليد مورد توجه باشد نميتوانيم ناترازي را جبران كنيم، امروز با يك ريلگذاري جديد در حوزه مديريت مصرف مواجه هستيم.
او با بيان اينكه در جلسه هفته گذشته كميته برق براي رفع خطرپذيري شركتهاي دانشبنيان مقرر شد تا ۱۸۰ ميليارد تومان از محل تبصره ۱۸ به صندوق پژوهش و فناوري اختصاص يابد كه اين موضوع به توسعه فعاليت شركتهاي دانش بنيان كمك خواهد كرد. وي با انتقاد از راندمان پايين نيروگاهها در كشور، اظهار كرد: به دليل عرضه سوخت رايگان به نيروگاهها تمايلي براي افزايش راندمان وجود نداشت و اكنون راندمان نيروگاهها قابل قبول نيست.اكنون نيروگاههايي داريم كه با راندمان ۱۸ درصدي در مدار هستند و اين در حالي است كه طبق قانون مانعزدايي از توسعه صنعت برق راندمان نيروگاهها بايد ۵۵ درصد باشد، در اين راستا بايد روند اعطاي يارانه به نيروگاهها اصلاح شود. عضو كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه ۳۰ ميليارد دلار در سال ارزش سوختي است كه به نيروگاههاي كشور داده ميشود و بايد در يك برنامه پنج ساله، يك سوم اين منابع را اصلاح كنيم، گفت: بايد در اجراي ماده ۱۰ قانون مانعزدايي از توسعه صنعت برق جديت وجود داشته باشد و براي اين مهم نيز اقداماتي را در دستور كار داريم.
شريعتي با اشاره به برنامهريزيهاي صورت گرفته براي تامين سوخت زمستان، گفت: نگراني براي تامين سوخت وجود ندارد و ذخاير سوخت مايع مطلوب است و مسوولان وزارت نفت در تلاش هستند تا شرايط را بهتر از وضع فعلي كنند تا مشكلي براي تامين گاز نداشته باشيم، علاوه بر اين بايد در حوزه مديريت مصرف نيز اقداماتي را انجام بدهيم.
وي در خصوص اقدامات صورت گرفته براي واردات گاز از روسيه نيز گفت: قرار است ايران روزانه ۳۰۰ ميليون مترمكعب گاز از روسيه وارد كند كه تبديل اين توافق به قرارداد و اجرايي شدن آن شايد چند سالي زمان نياز داشته باشد، اما دو طرف در حال مذاكره هستند اما بايد به اين قرار داد به شكل تجارت نگاه شود چراكه اگر اين گاز در داخل مصرف نشود نه تنها مشكلات حل نخواهد شد بلكه وابسته نيز ميشويم.