قطعي مكرر برق چه اثري بر زندگي مردم دارد؟

۱۴۰۳/۰۷/۱۸ - ۰۰:۴۹:۴۲
|
کد خبر: ۳۲۲۴۳۶

۳۲.۲ درصد از شركت‌كنندگان در يك نظرسنجي گفته‌اند بيشترين عارضه‌اي كه از قطعي مكرر برق در تابستان گذشته تجربه كرده‌اند، «اُفت كيفيت زندگي‌شان» در زمينه‌هاي مختلف بوده است. به گزارش تسنيم بر اساس يافته‌هاي نظرسنجي شهريور ماه مركز افكارسنجي سرمايه كه در گستره كشوري و با رعايت استانداردهاي علمي انجام شده، 89.9 درصد شهروندان اعلام كرده‌اند كه در فصل تابستان 1403 با قطعي برق مواجه بوده‌اند.

۳۲.۲ درصد از شركت‌كنندگان در يك نظرسنجي گفته‌اند بيشترين عارضه‌اي كه از قطعي مكرر برق در تابستان گذشته تجربه كرده‌اند، «اُفت كيفيت زندگي‌شان» در زمينه‌هاي مختلف بوده است. به گزارش تسنيم بر اساس يافته‌هاي نظرسنجي شهريور ماه مركز افكارسنجي سرمايه كه در گستره كشوري و با رعايت استانداردهاي علمي انجام شده، 89.9 درصد شهروندان اعلام كرده‌اند كه در فصل تابستان 1403 با قطعي برق مواجه بوده‌اند. از اين افراد سوال شده در طول هفته به‌طور متوسط چه ميزان قطعي برق داشته‌اند كه 36.2 درصدشان گفته‌اند بيش از 10 ساعت در طول هفته برق نداشته‌اند؛ قطعي برق 15.5 درصدشان بين 7 تا 10 ساعت بوده، 18.7 درصدشان قطعي برق از 4 تا 6 ساعت را تجربه كرده‌اند، 22.8 درصد اعلام كردند بين 1 تا 3 ساعت از نعمت برق محروم بوده‌اند و كمتر از 7 درصد هم زير يك ساعت در هفته قطعي برق داشته‌اند. 10.1درصد از پاسخگويان به اين پيمايش هم گفته‌اند كه تابستان امسال هرگز با قطعي برق مواجه نشدند. بيشتر شهرونداني كه گفته‌اند برق آنها در فصل تابستان قطعي داشته كه 75.5 درصد شركت‌كنندگان در نظرسنجي را دربرمي‌گيرد، در پاسخ به اين سوال كه بيشترين قطعي برق را كجا تجربه كرده‌اند، گفته‌اند منزل خودشان و 22.8 درصد اعلام كردند با قطعي برق در محل كارشان مواجه شدند و 1.7 درصد هم گزينه مكان‌هاي عمومي را انتخاب كردند. از اين افراد درباره مشكلات و آثار بي‌برقي بر كار، تحصيل و زندگي‌شان سوال شد كه 32.2 درصدشان در يك كلام اعلام كردند قطعي برق باعث كاهش كيفيت زندگي آنها شده است.29.2 درصد در پاسخ به اين پرسش گفته‌اند با مشكل خرابي وسايل الكتريكي مواجه شدند، 7.3 درصد قطعي برق را باعث بروز مشكلات بهداشتي و درماني دانستند، 18.6 درصد از تأثير منفي بر كار و بهره‌وري سخن گفتند و 12.7 درصد پاسخگويان هم گفته‌اند با قطعي برق هيچ مشكلي برايشان به وجود نيامده است. 66.7 درصد شهرونداني كه تابستان گذشته با قطعي برق مواجه بودند، در پاسخ به اين سوال كه چقدر اين موضوع به كسب و كار آنها لطمه زده يا خللي در آن به وجود آورده، گفته‌اند به ميزان بسيار زيادي شاهد اختلال در كسب و كار مردم در منطقه زندگي خود بوده‌اند. 28.7 درصد گزينه كم و خيلي كم را در پاسخ به اين پرسش انتخاب كردند و 2.4 درصد هم گفتند كه اصلاً اختلالي در كسب و كار مردم به دليل قطعي برق در منطقه خود مشاهده نكرده‌اند.

از شركت‌كنندگان در اين نظرسنجي سوال شد در صورت اجبار به قطع برق اولويت با قطع برق در كدام بخش است كه 55.4 درصد قطع تركيبي همه گروه‌ها را اولويت قرار دادند، 19.7 درصد به قطع يكسان برق شهري و 14.8 درصد به قطعي برق كارخانجات بزرگ رأي دادند و 1.5 درصد هم گفتند بهتر است برق صنايع كشاورزي و دامداري قطع شود تا خانه‌ها و كارخانه‌ها و ادارات. از شهروندان سوال شد كه آيا با واقعي‌شدن قيمت برق در ازاي پايداري آن و حل معضل قطعي برق مواقفند كه 23درصدشان پاسخ مثبت دادند و 35.7 درصد هم گفتند كه به هيچ‌وجه حاضر به پرداخت هزينه واقعي برق نيستند؛ حتي به بهاي برخورداري مستمر از آن! وقتي نظر شركت‌كنندگان در اين نظرسنجي درباره قيمت فعلي برق سوال شد، 35.6 درصدشان معتقد بودند كه نرخ برق در كشورمان ارزان و حتي خيلي ارزان است اما به اعتقاد64.4 درصد شهروندان، برق به بهاي گران و حتي بسيار گران عرضه مي‌شود. بر اساس يافته‌هاي اين پيمايش، 11 درصد مردم پيش‌بيني كرده‌اند كه سال آينده قطعي برق نخواهيم داشت و 54.9 درصد بر خلاف گروه اول بر اين باور بودند كه قطعي برق در سال آينده بيشتر از امسال خواهد بود؛ البته 12.5 درصد پاسخگويان بر اين باور بودند كه تابستان 1404 قطعي برق كمتري نسبت به تابستاني كه پشت‌سر گذاشتيم مواجه خواهيم بود و به اعتقاد 18.8 درصد ديگر تغييري در اين روند به وجود نخواهد آمد. از نظر جنسيت، 51 درصد شركت‌كنندگان در اين نظرسنجي كه در گسترده كشوري انجام شده، آقا و 49درصد خانم بودند كه تحصيلات 54.5 درصدشان از زيرديپلم تا پيش‌دانشگاهي بود و 45 درصد تحصيلات دانشگاهي و 0.5دهم درصدشان هم تحصيلات حوزوي داشتند. در خصوص رده سني نيز 10.3 درصد پاسخ‌دهندگان را جوانان 18 تا 25سال تشكيل مي‌دادند و 77.2 درصد بين 26 تا 55 سال قرار داشتند و 12.5درصد هم افراد بالاي 56سال بودند. از نكات جالب توجه در يافته‌هاي نظرسنجي مذكور، ارتباط معنادار بين تحصيلات بالاي شركت‌كنندگان با رعايت الگوي مصرف از سوي آنها بوده و در تناسب جنسيت هم زنان اعلام كرده‌اند كه بيش از مردان در مصرف برق صرفه‌جويي مي‌كنند.