![چالش جديد براي بورس چالش جديد براي بورس](/files/fa/news/1403/7/22/53711_992.jpg)
چالش جديد براي بورس
روز يكشنبه، بازار بورس با عوامل كليدي روبهرو است كه ميتواند به شدت مسير آن را تحت تاثير قرار دهد. يكي از مهمترين اتفاقات، افزايش دامنه نوسان از يك درصد به سه درصد است كه به دستور رييس سازمان بورس اجرايي شده و انتظار بسياري از سرمايهگذاران را برآورده كرده است.
روز يكشنبه، بازار بورس با عوامل كليدي روبهرو است كه ميتواند به شدت مسير آن را تحت تاثير قرار دهد. يكي از مهمترين اتفاقات، افزايش دامنه نوسان از يك درصد به سه درصد است كه به دستور رييس سازمان بورس اجرايي شده و انتظار بسياري از سرمايهگذاران را برآورده كرده است. اين تصميم كه مدتها مورد تقاضاي فعالان بازار بود، بهويژه در شرايطي كه ريسكهاي منطقهاي اندكي كاهش يافتهاند، ميتواند تاثير مثبتي بر روان بازار داشته باشد. اين اقدام، در كنار سياستهاي حمايتي بانك مركزي نظير كاهش نرخ بهره، توانسته است پتانسيل افزايش نقدينگي را به سمت بورس تقويت كند.
با تغييرات جديد، پيشبيني ميشود كه سرمايهگذاراني كه در ماههاي اخير به دليل عدم اطمينان و شرايط ناگوار اقتصادي به صندوقهاي درآمد ثابت يا بازارهاي آزاد پناه برده بودند، به تدريج به سمت سهام كمريسكتر بازگردند. اين امر بهويژه براي شركتهاي بزرگ، مانند نمادهاي فولادي و پتروشيمي كه عملكرد پايدارتري دارند، بسيار مهم است. نمادهاي فولادي به عنوان يكي از بخشهاي شاخصساز، پتانسيل بالايي براي جذب نقدينگي خواهند داشت. اين صنايع به دليل ارتباط نزديك با ساختارهاي زيرساختي و صادراتي، همواره از نوسانات بازار كمتر تاثيرپذير بودهاند. در حال حاضر، با توجه به كاهش نرخ بهره و افزايش نقدينگي در بازار، انتظار ميرود كه نمادهاي فولادي پيشرو رشد روزهاي آتي باشند. ورود نقدينگي به اين نمادها و ديگر سهامهاي مرتبط با زيرساختها ميتواند منجر به افزايش حجم معاملات و بهبود روند كلي بازار شود. اين روند به ويژه در صورت تثبيت معاملات در سطوح بالاتر از ۱۰۰۰ ميليارد تومان، باعث خواهد شد كه سهامهاي كوچكتر نيز با اطمينان بيشتري توسط سرمايهگذاران معامله شوند. با اين حال، تحريمهاي جديد عليه صنايع پتروشيمي ايران همچنان يك چالش بزرگ براي بازار هستند. اين تحريمها نه تنها به دليل فشار بر صادرات مستقيم، بلكه به دليل هزينههاي اضافي ناشي از روشهاي پنهاني فروش نفت، بستر رشد اين صنعت را تحتالشعاع قرار داده است. با وجود اينكه ايران توانسته است بخشي از نفت خود را با استفاده از كشورهايي مانند مالزي و ديگر واسطهها به چين صادر كند، اما سودآوري اين فرآيند به دليل نياز به صادرات تحت پرچم كشورهاي ديگر و پرداخت هزينههاي بيشتر براي حمل و نقل، بهطور قابل توجهي كاهش يافته است. از ديد تحليلي، اگرچه اين تحريمها ميتوانند بهطور بالقوه بر صنعت پتروشيمي و نفت تاثير بگذارند، اما صنايع فولادي و زيرساختي به دليل وضعيت خاص خود و كاهش وابستگي به واردات، شرايط بهتري براي جذب نقدينگي دارند. با ادامه ورود پول به اين بخشها، انتظار ميرود كه اين صنايع در روزهاي آينده همچنان پيشرو رشد باشند و از فرصت به وجود آمده براي بهبود وضعيت خود استفاده كنند. در نتيجه، بازار در اين روز در حالي به سمت رشد حركت خواهد كرد كه نمادهاي بزرگ مانند فولاد و پتروشيمي در صدر توجه سرمايهگذاران خواهند بود. اما براي نمادهاي كوچكتر، هنوز نياز به رشد ارزش معاملات خرد و اطمينان بيشتر از ثبات بازار احساس ميشود تا آنها نيز بتوانند از اين روند صعودي بهرهمند شوند.