معاون شهردار تهران:

انتقال پايتخت راهگشاي مشكلات تهران نيست

۱۴۰۳/۰۷/۲۲ - ۰۱:۰۵:۳۱
|
کد خبر: ۳۲۲۶۹۹

اگرچه در سال ۱۳۹۴، طرح نهايي جابه‌جايي انتقال پايتخت تصويب شد و به صورت قانون درآمد اما همچنان اجراي اين طرح با اما و اگرهاي بسياري همراه است. طرح انتقال پايتخت بارها در دهه‌هاي اخير مطرح شده است و حالا به تازگي هم رييس‌جمهور حرف از انتقال پايتخت  از مركز به جنوب كشور را  داد.

اگرچه در سال ۱۳۹۴، طرح نهايي جابه‌جايي انتقال پايتخت تصويب شد و به صورت قانون درآمد اما همچنان اجراي اين طرح با اما و اگرهاي بسياري همراه است. طرح انتقال پايتخت بارها در دهه‌هاي اخير مطرح شده است و حالا به تازگي هم رييس‌جمهور حرف از انتقال پايتخت  از مركز به جنوب كشور را  داد.

به گفته مسعود پزشكيان، توسعه كشور با ادامه روند فعلي امكان‌پذير نيست، اينكه بخواهيم همچنان منابع اوليه را از جنوب كشور و دريا به مركز بياوريم و تبديل به محصول كنيم و دوباره براي صادرات به جنوب بفرستيم، به‌شدت توان رقابت ما را مستهلك كرده و كاهش مي‌دهد بنابراين چاره‌اي نداريم جز اينكه مركزيت اقتصادي و سياسي كشور را به جنوب و نزديك دريا منتقل كنيم.

 اما معاون شهردار تهران با بيان اينكه انتقال پايتخت راهگشاي مشكلات تهران نيست، مي‌گويد: تهران داراي مركزيت آموزشي، اقتصادي، سياسي و فرهنگي است كه مي‌توان مركزيت‌ها را به شهرهاي ديگر منتقل كرد. به گزارش مهر، حميدرضا صارمي ادامه مي‌دهد: تهران در گذشته روستايي بود كه ۲۳۰ سال پيش مورد توجه سياستمداران، سرمايه‌گذاران و مهاجران قرار گرفت و به عنوان پايتخت انتخاب و تبديل به قطب سياسي، صنعتي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي شد.  به گفته صارمي، به مرور زمان با تمركزگرايي در اين شهر، تهران را با چالش‌ها و مشكلات متعددي مواجه كرد و امروز عده‌اي، راهكار حل اين مشكلات را انتقال پايتخت مي‌دانند، درحالي كه عملياتي شدن اين ايده دور از ذهن است. او ادامه مي‌دهد: با توجه به اينكه اكنون تهران داراي مركزيت آموزشي، اقتصادي، سياسي، فرهنگي و اجتماعي است، مي‌توان برخي از اين مركزيت‌ها مانند آموزشي را به شهر اصفهان، تبريز يا مشهد، مركزيت بهداشتي و درماني را به شهر شيراز، مركزيت اقتصادي را به شهر تبريز و... منتقل كرد. معاون شهردار تهران با اشاره به اهميت اقتصاد مسكن در رشد و پيشرفت شهر تهران، اظهار مي‌كند: بايد در نظر داشته باشيم كه يك بخش مهمي از اقتصاد شهر به حوزه ساخت و ساز وابسته است و گردش مالي آن به شهر كمك شاياني مي‌كند اما عده‌اي مدام انتقاد مي‌كنند كه چرا ساخت و ساز انجام مي‌شود و معتقدند كه ساخت و ساز باعث افزايش جمعيت شهر مي‌شود. بايد توجه داشت كه ساخت و ساز جمعيت را افزايش نمي‌دهد و اگر در تهران ساخت و ساز نشود، مشكلات و چالش‌هاي زيادي به وجود مي‌آيد. او با بيان اينكه اگر سالانه ۱۰ ميليون گردشگر در شهر تهران جذب كنيم اقتصاد اين شهر متحول مي‌شود، مي‌گويد: متأسفانه در حال حاضر ظرفيت پذيرش ۵۰ هزار گردشگر را هم نداريم، و به جز تعداد معدودي هتل، فضاي اقامتي مناسب براي آنها نداريم، از طرفي به دليل مخالفت برخي سازمان‌ها و نهادها صدور پروانه ساخت هتل‌ها بسيار زمانبر است. معاون شهردار تهران اظهار مي‌كند: اگر بخواهيم شهر رونق بگيرد، چاره‌اي نيست جز اينكه حداقل يكي از سه بازار شهر را فعال كرد، از آنجايي كه موضوع توريسم را در كوتاه‌مدت نمي‌توان حل كرد، رونق اقتصاد مسكن قابل دسترس است و اين اقتصاد اگر در تهران فعال شود، بسياري از مشكلات پايتخت حل  مي‌شود.