نيازي به واردات برنج نداريم

۱۴۰۳/۰۷/۲۳ - ۰۱:۲۱:۴۸
|
کد خبر: ۳۲۲۸۲۵

مجري طرح گندم و برنج وزارت جهاد كشاورزي ضمن اشاره به ميزان توليد برنج در كشور و مقايسه اين ميزان با سال ۱۴۰۰ اظهار كرد: در حال حاضر به ميزان مورد نياز كشور برنج داريم و نيازي به واردات نيست.

مجري طرح گندم و برنج وزارت جهاد كشاورزي ضمن اشاره به ميزان توليد برنج در كشور و مقايسه اين ميزان با سال ۱۴۰۰ اظهار كرد: در حال حاضر به ميزان مورد نياز كشور برنج داريم و نيازي به واردات نيست.

به گزارش ايسنا، طي روز گذشته به استناد مفاد قانون اصلاح تضمين خريد محصولات اساسي كشاورزي مصوب پنجم آبان ماه ۱۳۹۹ به شماره ۱۸۰/۶۷۸۲۶ به تاريخ ١٢ آذر ١٣٩٩ مجلس شوراي اسلامي، شوراي قيمت‌گذاري و اتخاذ سياست‌هاي حمايتي محصولات اساسي كشاورزي با تاكيد بر به كارگيري رويكرد جايگزيني سياست تضميني به جاي خريد تضميني در جلسه دوم آبان ۱۴۰۳ تصويب شد.

طبق مصوبه شوراي قيمت‌گذاري و اتخاذ سياست‌هاي حمايتي محصولات اساسي كشاورزي درخصوص قيمت تضميني انواع برنج براي سال زراعي ۱۴۰۴-۱۴۰۳ قيمت برنج گروه يك (خزر، فجر و ارقام مشابه) براي هر كيلوگرم ۷۵ هزار تومان با ملاحظات ۱۰ درصد شكستگي تعيين شده است. همچنين قيمت برنج گروه دو (شيرودي، سازندگي و ارقام مشابه) براي هر كيلو گرم ۷۳ هزار تومان با ملاحظات ۱۰ درصد شكستگي تعيين شده است. ضمن اينكه قيمت برنج گروه سه (ندا، نعمت و ارقام مشابه) نيز براي هر كيلو گرم ۷۰ هزار تومان با ۱۰ درصد شكستگي لحاظ شده است. قيمت ارقام مشابه برنج در چارچوب اين تصويبنامه توسط وزارت جهاد كشاورزي تعيين و اعلام مي‌شود.
اين جلسه شوراي قيمت‌گذاري در حالي برگزار شده است كه حجم قابل توجهي برنج در گمرك پيش از شروع دوره ممنوعيت واردات برنج باقي مانده بود كه اجازه وارد شدن به بازار را نداشت و به گفته كارشناسان نياز به آزادسازي اين برنج و وارد كردن آن به بازار وجود دارد تا هم كمبود اين محصول جبران و هم بازار كنترل شود. در حالي كه مصرف‌كنندگان در شرايط فعلي از قيمت بالاي برنج ناراضي هستند، كشاورزان نيز از شرايط فعلي ناراضي بوده و مي‌گويند كه قيمت‌ برنج با هزينه‌هاي كاشت و برداشت مطابقتي ندارد و اصلا به‌صرفه نيست. در اين ميان، در حالي كه واردكنندگان مي‌گويند در بازار با كمبود برنج مواجهيم و همين كمبود افزايش قيمت را به همراه دارد، مجري طرح گندم و برنج وزارت جهاد كشاورزي مي‌گويد هيچ نيازي به واردات برنج نداريم و نياز كشور تامين است.

سهراب سهرابي ، مجري طرح گندم و برنج وزارت جهاد كشاورزي درباره ميزان توليد و نياز به برنج در كشور اظهار كرد: نياز سالانه ما به برنج ۳ ميليون و ۲۰۰ هزار تن است كه در سال جاري ۲ ميليون و ۷۰۰ هزار تن توليد داشتيم و ۵۰۰ هزار تن نيز واردات اتفاق افتاد كه مجموع اين ميزان به ۳ ميليون و ۲۰۰ هزار تن رسيد و با اين مقدار توليد داخل و واردات تمام نياز كشور به برنج تامين شده است. بر اساس بررسي‌هاي انجام شده، طي ۱۰ سال گذشته، سالانه يك ميليون و ۲۰۰ هزارتن برنج وارد شده است و اين درحالي است كه جميل عليزاده شايق، دبير انجمن توليدكنندگان برنج كشور مي‌گويد: در سال ۱۴۰۳ حدود ۴۵۰ هزار تن برنج بدون هيچ نيازي وارد شده و كسي پاسخگو نيست.

عليقلي ايماني ،عضو شوراي قيمت‌گذاري محصولات اساسي كشاورزي نيز درباره اين موضوع اظهار كرده است: ما اگر بتوانيم ارزي كه به واردات تخصيص مي‌دهيم را به تقويت زيرساخت‌هاي توليد در كشور تخصيص دهيم، مي‌توانيم در تامين برنج به خودكفايي برسيم و نيازي به واردات نيست.
بنابر اعلام وزارت جهاد كشاورزي سالانه ۶۰ هزار ميليارد تومان براي واردات برنج تخصيص مي‌يابد درحالي كه با اختصاص نيمي از اين مبلغ به برنج مي‌توان به خودكفايي رسيد.