رشد پنج برابري پهناي باند پيام‌رسان‌هاي داخلي

۱۴۰۳/۰۷/۲۵ - ۰۰:۵۷:۴۰
|
کد خبر: ۳۲۳۰۵۴

بر اساس آخرين آمارها تا نيمه مهرماه امسال پيك كاربران فعال روزانه نسبت به شهريور ۱۴۰۰، در روبيكا ۴ برابر، در ايتا ۱۴ برابر، در بله ۶ برابر، در سروش پلاس ۸ برابر و در‌اي گپ ۲ برابر و پهناي باند مصرفي در اين پلتفرم‌ها در قياس با شهريور ۱۴۰۰ حدود پنج برابر رشد داشته است.

بر اساس آخرين آمارها تا نيمه مهرماه امسال پيك كاربران فعال روزانه نسبت به شهريور ۱۴۰۰، در روبيكا ۴ برابر، در ايتا ۱۴ برابر، در بله ۶ برابر، در سروش پلاس ۸ برابر و در‌اي گپ ۲ برابر و پهناي باند مصرفي در اين پلتفرم‌ها در قياس با شهريور ۱۴۰۰ حدود پنج برابر رشد داشته است. به گزارش ايسنا، با توجه به نياز روزافزون پيام‌رسان‌ها كشورهاي مختلفي در دنيا از جمله ايران در حال تلاش براي توسعه پلتفرم‌هاي بومي خود هستند. طي سال‌هاي گذشته، روش‌ها و اقدامات بسياري براي حمايت از پيام‌رسان‌ها و به صورت كلي سكوهاي داخلي توسط دولتمردان انجام شده است كه منجر به رشد سكوها و افزايش مخاطبان آنها شده است به گونه‌اي كه به واسطه ايجاد برخي قابليت‌ها، ساير كشورها خواهان پيام‌رسان‌هاي داخلي شده‌اند. به اعتقاد مسوولان و كارشناسان حوزه ارتباطات اكنون سكوهاي داخلي اين توانايي را دارند كه به ۱۰۰ ميليون كاربر در پيام‌رسان‌هاي داخلي خدمات ارايه دهند اما قبلا آرزوي برخي از مسوولان بود كه پيام‌رسان‌هاي داخلي بتوانند ۲۰ ميليون كاربر داشته باشند. در همين راستا اخيرا گزارشي از آخرين وضعيت پيام رسان‌هاي داخلي از سوي سازمان فناوري اطلاعات ايران اعلام شده كه براساس آن، در اين مدت پيام‌رسان‌هاي داخلي نيز به ارايه خدمات متعدد پرداخته و بهره‌گيري از آنها رشد قابل توجهي داشته است كه بر اساس آخرين آمارهاي موجود تا نيمه مهرماه امسال پيك كاربران فعال روزانه نسبت به شهريور ۱۴۰۰، در روبيكا ۴ برابر، در ايتا ۱۴ برابر، در بله ۶ برابر، در سروش پلاس ۸ برابر و در‌اي گپ ۲ برابر شده است.

همچنين پهناي باند مصرفي در اين پلتفرم‌ها در قياس با شهريور ۱۴۰۰ حدود پنج برابر رشد داشته است. گفتني است اواخر شهريور سال جاري هم از سوي وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات اعلام شد كه پلتفرم‌ها (سكوهاي) بومي به مرحله‌اي از بلوغ رسيده‌اند كه توان حضور در عرصه بين‌المللي را داشته باشند و اين وزارت خانه حمايت خود را از سكوها و پيام رسان‌هاي بومي متناسب با اقتضائات و شرايط روز دنبال مي‌كند. هاشمي همچنين تأكيد كرده بود با توجه به ظرفيت‌هاي موجود در توسعه فعاليت بومي در عرصه بين‌المللي و منطقه‌اي، زمان ورود اين سكوها به عرصه بين‌الملل فرا رسيده و در دولت چهاردهم اين رويكرد با جديت دنبال مي‌شود. البته وي به اين مساله اشاره كرد كه وقتي از حمايت هدفمند از سكوها و پيام‌رسان‌هاي داخلي صحبت مي‌كنيم؛ منظور حمايتي است كه در راستاي اهداف جديد تعيين و ترسيم شده و مهم‌ترين هدف نيز در حال حاضر، حضور پيام‌رسان‌هاي كشور در عرصه بين‌المللي به ويژه در ميان كشورهاي منطقه يا كشورهاي هم‌پيمان همچون سازمان همكاري‌هاي اقتصادي شانگهاي يا گروه بريكس است. بنابراين با توجه به اينكه طي سال‌هاي گذشته پيام‌رسان‌هاي داخلي از حمايت دولت براي توسعه زيرساخت و افزودن قابليت‌هاي بيشتر جهت رضايت بيشتر كاربران برخوردار بودند، اين انتظار از دولت چهاردهم وجود دارد تا توسعه پيام‌رسان‌هاي داخلي براي جلب رضايت كاربران و ايجاد قابليت‌هاي مورد نياز همانند گذشته مورد توجه باشد.