«تعادل» از اتصال مستقيم گازي روسيه به هند از مسير ايران گزارش مي‌دهد

هاب گازي در يك قدمي!

۱۴۰۳/۰۷/۳۰ - ۰۰:۱۰:۱۳
|
کد خبر: ۳۲۳۴۷۸

اتصال مستقيم گازي روسيه به هند از مسير ايران يكي از مهم‌ترين و كليدي‌ترين مسيرهاي مربوط به تكميل نقش ايران به عنوان هاب گازي منطقه غرب آسيا است كه به گفته كارشناسان انرژي بايد به‌طور ويژه در دولت چهاردهم پيگيري شود و در اين صورت ايران به مهم‌ترين و شايد اصلي‌ترين هاب‌هاي گازي در جهان تبديل شود و جايگاه ويژه خود در تجارت بين‌الملل گازي را پيدا كند.

تعادل | گلناز پرتوي مهر |

اتصال مستقيم گازي روسيه به هند از مسير ايران يكي از مهم‌ترين و كليدي‌ترين مسيرهاي مربوط به تكميل نقش ايران به عنوان هاب گازي منطقه غرب آسيا است كه به گفته كارشناسان انرژي بايد به‌طور ويژه در دولت چهاردهم پيگيري شود و در اين صورت ايران به مهم‌ترين و شايد اصلي‌ترين هاب‌هاي گازي در جهان تبديل شود و جايگاه ويژه خود در تجارت بين‌الملل گازي را پيدا كند.

سهيل محموديان، كارشناس حوزه انرژي، در رابطه با اهميت مسير پيش‌روي ايران در قبال بازطراحي تجارت گازي خود، در گفت‌وگو با «تعادل» اظهار كرد: موقعيت جغرافيايي ايران از نظر استراتژيك به عنوان نقطه ترانزيت گاز از همسايگان شمالي خود به ساير كشورهاي منطقه و فراتر از آن است. ايران با منابع گسترده و زيرساخت‌هاي موجود، پتانسيل تبديل شدن به يك بازيگر كليدي در بازار جهاني گاز را دارد. توافقنامه‌هاي اخير امضا شده بين ايران، روسيه و تركمنستان نشانه روشني از تعهد ايران به تحكيم موقعيت خود به عنوان يك هاب گازي در منطقه است. ايران با استفاده از منابع گازي و خطوط لوله موجود خود، نقش مهمي در تسهيل جريان گاز بين كشورهاي همسايه  ايفا  مي‌كند. وي ادامه داد: قراردادهاي سوآپ گاز با روسيه و تركمنستان گام‌هاي مهمي در جهت تبديل ايران به عنوان يك نقطه كليدي ترانزيت گاز در منطقه است. ايران با تسهيل انتقال گاز از اين كشورها به كشورهايي مانند پاكستان، هند و عراق، موقعيت خود را به عنوان يك قطب استراتژيك گازي در خاورميانه تقويت مي‌كند.
اين كارشناس انرژي، موقعيت جغرافيايي ايران در كنار منابع گازي و همچنين زيرساخت 4 هزار كيلومتري خط لوله سراسري در ايران را مهم‌ترين مزيت ايران براي تبديل شدن به هاب گازي عنوان كرد و گفت: يكي از مزيت‌هاي كليدي ايران نسبت به ساير كشورهاي منطقه، شبكه گسترده خط لوله انتقال گاز اين كشور به طول بيش از 4 هزار كيلومتر است. اين زيرساخت بستر لازم را براي ايران فراهم مي‌كند تا به يك نقطه اصلي ترانزيت گاز تبديل شود و كشورهاي غني از گاز را به بازارهاي تشنه گاز متصل كند.
وي با اشاره به اهميت اتصال مستقيم گازي روسيه به هند از مسير ايران گفت: اتصال مستقيم گاز روسيه به هند از طريق ايران، بازي را تغيير مي‌دهد كه مي‌تواند ايران را به خط مقدم تجارت جهاني گاز برساند. ايران با خدمت به عنوان مجراي جريان گاز بين دو كشور بزرگ توليد‌كننده گاز، اين فرصت را دارد تا جايگاه خود را به عنوان قطب اصلي گاز در جهان تثبيت كند. 
وي ادامه داد: علاوه بر مزاياي اقتصادي تبديل شدن به يك هاب گاز، ايران با ايفاي نقش به عنوان يك بازيگر كليدي در تجارت گاز، مي‌تواند نفوذ ژئوپليتيكي در منطقه به دست آورد. ايران با تسهيل انتقال گاز بين كشورهاي منطقه مي‌تواند روابط خود را با همسايگان خود تقويت كرده و خود را به عنوان ميانجي در مناقشات گازي قرار بدهد. دولت چهاردهم ايران مشتاق به حداكثر رساندن پتانسيل كشور به عنوان هاب گازي است و به‌طور فعال در حال پيگيري قراردادها و مشاركت‌هايي است كه اين هدف را پيش مي‌برد. ايران با تمركز بر توسعه روابط با همسايگان خود و تقويت زيرساخت‌هاي خود، زمينه را براي آينده‌اي فراهم مي‌كند كه در آن نقشي محوري در تجارت جهاني گاز ايفا كند.
وي در پايان گفت: ايران با موقعيت استراتژيك، منابع گازي فراوان و شبكه گسترده خط لوله، پتانسيل تبديل شدن به يك بازيگر كليدي در بازار جهاني گاز را دارد. اتصال مستقيم گازي روسيه به هند از مسير ايران يكي از مهم‌ترين و كليدي‌ترين مسيرهاي مربوط به تكميل نقش ايران به عنوان هاب گازي منطقه غرب آسيا است كه بايد به‌طور ويژه در دولت چهاردهم پيگيري شود و در اين صورت ايران به مهم‌ترين و شايد اصلي‌ترين هاب‌هاي گازي در جهان تبديل شود و جايگاه ويژه خود در تجارت بين‌الملل گازي را پيدا كند.