قاليباف: روايتگري ابزار مقابله در جنگ تركيبي است
رييس مجلس شوراي اسلامي در نشست مجمع هماهنگي مراكز تاريخپژوهي و بانكهاي اسنادي ايران با بيان اينكه روايتگري ابزاري براي مقابله در جنگ تركيبي دشمن است و جوانان براي مقاومت در جنگ تركيبي بايد مسلح به دادههاي مستحكم باشند، گفت: با استفاده از اين ابزار ميتوانيم عقبماندگيهاي گذشته خود را جبران كنيم كه اگر غفلت شود واقعا از صحنه روزگار حذف ميشويم.
رييس مجلس شوراي اسلامي در نشست مجمع هماهنگي مراكز تاريخپژوهي و بانكهاي اسنادي ايران با بيان اينكه روايتگري ابزاري براي مقابله در جنگ تركيبي دشمن است و جوانان براي مقاومت در جنگ تركيبي بايد مسلح به دادههاي مستحكم باشند، گفت: با استفاده از اين ابزار ميتوانيم عقبماندگيهاي گذشته خود را جبران كنيم كه اگر غفلت شود واقعا از صحنه روزگار حذف ميشويم. محمدباقر قاليباف رييس مجلس شوراي اسلامي در نشست مجمع هماهنگي مراكز تاريخپژوهي و بانكهاي اسنادي ايران (مهتاب) كه صبح روز دوشنبه، 30 مهر ماه 1403 در ساختمان كتابشناسي ايران واقع در كتابخانه مجلس شوراي اسلامي برگزار شد، با اشاره به اهميت مساله اسناد، تاريخنگاري و تاريخپژوهي گفت: شايد حدود 30 سال به اهميت اين موضوعات پيبرده نشده بود و با گذر زمان متوجه اهميت ويژه اين موضوعات شديم. قاليباف ديجيتالي كردن (هوشمندسازي) اسناد كتابخانه مجلس را اقدامي مثبت ارزيابي كرد و يادآور شد: براساس گزارشي كه چند نوبت دريافت كردم، قريب به 4 ميليون اسناد از پيش از انقلاب بهصورت ديجيتالي (هوشمند) درآمده و آماده برخط شدن است تا همگان به آن دسترسي داشته باشند. اسناد پس از انقلاب نيز مرحله اسكن را گذرانده و قرار است همين مسير را طي كند تا در نهايت همه آنها در معرض عموم قرار بگيرد.
وي روايتگري را گام اول در مسير روشنگري دانست كه ارزش افزوده كار تاريخي را چند ده برابر ميكند و افزود: اگر از روايتگري اتفاقات و رويدادها و...در اين زمان غفلت شود، دهها سال بعد هرقدر براي روايتگري تلاش شود، اثري نخواهد داشت. رييس مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه موضوع مقاومت، جبهه مقاومت و مساله فلسطين و لبنان از موضوعات حياتي، ريشهاي و مبنايي انقلاب اسلامي است، عنوان كرد: اگر نهضت امام(ره) مبناي انقلاب باشد، در موضوع كاپيتولاسيون كه از سوي ايشان مطرح شد، امالفساد جهان بشريت و امت اسلامي ريشه در رژيم صهيونيستي دارد كه تمشيت امور آن نيز برعهده امريكاست. وي اظهار كرد: امروز نسل جديدي را ميبينيم كه هيچ آگاهي نسبت به وقايع و اتفاقات آن سال ندارند و وقتي با دانشجويان ورودي امسال صحبت ميكنيم ميبينيم نسبت به اين مسائل هيچ تحليلي ندارند و براساس روايتهاي ديگران برداشت ميكنند؛ نكته مهم اين است كه اگر قصد داشته باشيم بعدها اين موضوع را روايتگري كنيم بيفايده است.