دفاع رييس‌جمهور از لايحه بودجه ۱۴۰۴:

براساس تعهدات به مردم بودجه نوشتيم

۱۴۰۳/۰۸/۰۲ - ۰۰:۰۸:۰۳
|
کد خبر: ۳۲۳۶۸۳

رييس‌جمهور تاكيد كه دولت چهاردهم، لايحه بودجه ۱۴۰۴ را براساس آشنايي با دغدغه‌هاي موجود و تعهداتي كه به مردم داده شده، تهيه و تنظيم كرده است.

رييس‌جمهور تاكيد كه دولت چهاردهم، لايحه بودجه ۱۴۰۴ را براساس آشنايي با دغدغه‌هاي موجود و تعهداتي كه به مردم داده شده، تهيه و تنظيم كرده است.

مسعود پزشكيان در جلسه علني روز سه شنبه ۱ آبان ۱۴۰۳ مجلس شوراي اسلامي، ضمن ارايه توضيحاتي به دفاع از لايحه پرداخت و در ابتدا با خداقوت به نمايندگان از حضور در مجلس و تجديد خاطرات نمايندگي‌اش ابراز خوشحالي كرد و گفت: اميدوارم با كمك شما بتوانيم راهي را كه تصميم گرفتيم با وفاق و همدلي پيش ببريم و خدا كمك كند صادق باشيم و تا جايي كه مي‌توانيم بر اساس صداقت و راستي جلو برويم.

وي با اشاره به اينكه «امروز بودجه ۱۴۰۴ را كه دسترنج دو ماه كار مستمر دولتمردان است تقديم مجلس مي‌كند» خاطرنشان كرد: اين بودجه با توجه به دغدغه شما و بر اساس تعهداتي كه با شما و مردم داشتم تدوين شده است. من تعهد كردم در مسير وفاق حركت كنم. هر گونه اصلاح اقتصادي صرفا با وفاق محقق مي‌شود. سعي كرديم تمام گروه‌ها و اقشار را در لايحه ببينيم و اعداد را واقعي بنويسيم. تمام مواردي كه در توان بوده و تعهد كرديم را در نظر گرفتيم.

وي ادامه داد: اين بودجه نتيجه جلسات متعدد با كارشناسان خبره و مجلس بوده است. دقت در اجراي قانون برنامه هفتم توسعه در اولويت تدوين بودجه بوده است. بنده بر رعايت تكاليف برنامه هفتم تاكيد كردم. در گزارش اين لايحه نيز يك فصل انعكاس احكام برنامه ترسيم شده است. اصل دوم عدالت محوري است. معني حرف من اين نيست كه بخواهيم يكدفعه تبعيض را رفع كنيم‌ اما تلاش كرديم به اين سمت برويم. باتوجه به شرايط منطقه‌اي در احكام بودجه اطمينان شده تقويت بنيه دفاعي مورد توجه قرار گيرد. كاهش تورم نيز سرلوحه احكام برنامه بوده است.

رييس‌دولت چهاردهم گفت: مهم‌ترين وجه تمايز بودجه جاري يكپارچگي و شفافيت و جامعيت بودجه است. رعايت نظم و انضباط و تقديم سند مالي دولت در زمانبندي مقرر در قانون است. لايحه بودجه مطابق با قانون اول آبان ماه و در نظام جديد تدوين بودجه تقديم شد تا مجلس فرصت لازم براي بررسي بودجه را داشته و به سود اقتصاد كشور است. امسال براي اولين‌بار تمام موارد فرابودجه‌اي منابع و مصارف سازمان هدفمندي‌ها در درون سقف بودجه قرار گرفت.

رييس‌جمهور خاطرنشان كرد: تمام احكام و رديف‌ها بر اساس شناسه تخصصي وظايف دولت تدوين شده است. يكي از مهم‌تريم اصلاحات تاكيد بر پرداخت به ذي‌النفع نهايي از طريق هوشمندسازي دولت است. به منظور تحقق بسياري از احكام برنامه هفتم، در خلال تبصره‌ها بودجه احكام اجرايي تدوين شده است. برنامه افزايش ظرفيت توليد نفت، تقويت منابع بنيه دفاعي، مديريت و كنترل تعهدات دولت، مديريت توزيع عادلانه آب و حمايت از مسكن محرومين در بودجه ديده شده است.

پزشكيان ادامه داد: در بخش عدالت‌محوري رهنمودهاي مقام‌معظم رهبري نحوه اجرا را مشخص كرده است. اگر قرار است يك حكم شكاف طبقاتي را در جامعه زياد كند آن را حذف كرديم. به دنبال احكامي بوديم كه موجب توزيع عادلانه منابع و حفظ منزلت مردم و مشاركت مردم در اقتصاد شود. از نگاه دولت بسياري از احكام در راستاي عدالت محوري است. منابع يارانه نقدي و كميته امداد به جداول بودجه منتقل شده است و كمك به محرومان را در بودجه افزايش مي‌دهد. اگر قرار بود منابع يارانه را به فروش حامل‌های انرژي منتقل كنيم نمي‌شد آنطور كه بايد از محرومان حمايت كنيم.

وي افزود: دو برابر شدن سقف معافيت مالياتي حقوق بگيران و صاحبان مشاغل در راستاي حمايت از گروه كم درآمد و آسيب‌پذير هستند. بايد معافيت مالياتي در سطحي تعريف مي‌شد كه افراد با درآمد متوسط بتوانند حداقل زندگي خود را تامين كنند. تلاش شده تا احكام قانون حمايت از خانواده و جواني جمعيت اجرايي شود. هزينه‌هاي زندگي خانوارهاي پر جمعيت بيشتر از خانواده‌ها كم جمعيت است فلذا بايد پرداختي براي فرزند افزايش بيشتري داشته باشد. منابع لازم براي بخش سلامت ديده شده است. در سنوات اخير توجه كمتري به آب، توسعه ريلي و مسكن محرومين شده بود. اعتبارات اين بخش تقويت شده است. از نكات لايحه تقديمي واقع بيني در اعداد و ارقام است. در بخش مصارف اعداد واقعي براي پرداخت پاداش بازنشستگان ديده شده است و منابع لازم براي متناسب‌سازي حقوق باز نشستگان و پرداخت مطالبات گندمكاران ديده شده است.

پزشكيان بيان كرد: امسال در رابطه با گندم‌كاران با كسري بودجه مشكل داشتيم و با اجازه‌اي كه از رهبري گرفتيم و در جلسه سران قوا هم بحث شد، امروز به حساب گندم‌كاران بدهي آنان واريز مي‌شود. سهم‌ منابع هدفمندسازي براي بخش سلامت ديده شده است. بخش مهمي از انسجام بودجه مديون حمايت رهبري است. بنده از مقام معظم رهبري تقاضا كردم تا مجوز استقراض دولت از صندوق توسعه ملي براي سال آينده را در زمان تدوين لايحه صادر كنند كه اين امر باعث درج مصارف واقعي و لحاظ درآمد واقعي در بودجه شده است.

وي افزود: رشد بالايي براي پروژه‌ها عمراني ديديم. بودجه عمراني ۴۰ درصد ارتقا يافته است. سهم تملك دارايي سرمايه از ۱۱ درصد به ۲۰ درصد از محل بودجه عمومي بوده است. يكي از ملزومات حمايت از توليد، پيش بيني پذير بودن سياست‌ها بودجه‌اي و مالي است. برنامه افزايش سرمايه بانك ۶ا دولتي ديده شده است. در برنامه هفتم تاكيد شده تا دولت بدهي خود با بانك‌ها بها دار‌سازي كند. حدود ۲۰۰ هزار ميليارد منابع براي اين امر در نظر گرفته شده و براي پرداخت بدهي دولت به تامين اجتماعي ۲۰۰ هزار ميليارد اموال ديده شده است. از سوي ديگر تلاش شده با در نظر گرفتن منابع لازم كل بدهي دولت به سازمان تامين اجتماعي تاديه شود.