۱۰ هزار روستاي بالاي ۲۰ خانوار به اينترنت متصل مي‌شوند

۱۴۰۳/۰۸/۰۲ - ۰۰:۲۷:۵۴
|
کد خبر: ۳۲۳۷۰۸

به گفته مشاور وزير ارتباطات پوشش ۱۰۰ درصدي روستاهاي بالاي ۲۰ خانوار بر اساس دو اصل «تكليف قانوني» و تحقق «عدالت ارتباطي» از جمله اولويت‌هاي وزارت ارتباطات در اين دوره است بر اساس بررسي‌هاي كارشناسي صورت گرفته، حدود ۱۰ هزار روستاي بالاي ۲۰ خانوار باقيمانده در سراسر كشور تا پايان برنامه هفتم پيشرفت به اين شبكه متصل مي‌شوند. به گزارش ايسنا، در دنياي آينده تمام زندگي مردم بر مدار ديجيتال پيش خواهد رفت و در چنين شرايطي كشورهايي كه دارايي ديجيتال نداشته باشند از صحنه جغرافيايي ديجيتال دنيا حذف خواهند شد.

به گفته مشاور وزير ارتباطات پوشش ۱۰۰ درصدي روستاهاي بالاي ۲۰ خانوار بر اساس دو اصل «تكليف قانوني» و تحقق «عدالت ارتباطي» از جمله اولويت‌هاي وزارت ارتباطات در اين دوره است بر اساس بررسي‌هاي كارشناسي صورت گرفته، حدود ۱۰ هزار روستاي بالاي ۲۰ خانوار باقيمانده در سراسر كشور تا پايان برنامه هفتم پيشرفت به اين شبكه متصل مي‌شوند. به گزارش ايسنا، در دنياي آينده تمام زندگي مردم بر مدار ديجيتال پيش خواهد رفت و در چنين شرايطي كشورهايي كه دارايي ديجيتال نداشته باشند از صحنه جغرافيايي ديجيتال دنيا حذف خواهند شد. در اين روند يكي از طرح‌هايي كه مي‌تواند روند ديجيتالي شدن را تسريع كند، اتصال روستاها به اينترنت و در سطح وسيع‌تر اتصال به شبكه ملي اطلاعات است چراكه يكي از مهم‌ترين اهداف اين شبكه برقراري عدالت اجتماعي با اتصال روستاها به اينترنت عنوان شده است؛ شبكه ملي اطلاعات از جمله طرح‌هايي است كه مي‌تواند به پيشبرد اين مساله كمك بسياري كند. اين پروژه با هدف برقراري عدالت اجتماعي با اتصال روستاها به اينترنت است كه درحال حاضر به پيشرفت ۶۴ درصدي رسيده و طبق برنامه‌ريزي‌هاي انجام شده قرار است اين عدد به ۷۵ درصد برسد. حال با توجه به اينكه با تلاش مسوولان روستاهاي بسياري طي سال‌ها به اينترنت متصل و طعم شيرين فناوري را احساس كردند، بحث اتصال روستاها به اينترنت يكي از اولويت‌هاي دولت چهاردهم عنوان شده است.

از آنجايي كه بزرگ‌ترين مزيت اينترنت اين است كه دسترسي كاربران را به بازارهاي جهاني تسهيل مي‌كند و يك روستايي بايد بتواند محصولات خود را فراتر از مرزهاي كشور نيز به فروش برساند تا بتوان توليد ناخالص ملي كشور را افزايش داد؛ بنابراين عدالت ارتباطي را نمي‌توان مختص به مناطق شهري دانست و مناطق روستايي و صعب العبور هم بايد از اين حق برخوردار شوند براين اساس برقراري ارتباطات پايدار و ثابت براي روستاييان چند سالي است كه مورد توجه دولتمردان قرار گرفته است. به تأكيد مسوولان توسعه امكانات، تجهيزات و زيرساخت‌هاي ارتباطي در سراسر كشور و تسهيل دسترسي‌هاي مردم در اين بخش به ويژه در مناطق محروم و روستاهاي دور افتاده از اولويت مهم وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم است. به گفته آنها مهم‌ترين هدف اين حوزه بر اساس برنامه هفتم توسعه، دسترسي صددرصدي روستاهاي بالاي بيست خانوار به شبكه ملي اطلاعات است و بر اساس ابلاغ وزير ارتباطات به غير از ايجاد دسترسي، بهبود ارتباطات و ارتقاي آن نيز در برنامه‌هاي اين حوزه قرار دارد. در همين رابطه اخيرا نيك محمد بلوچ زهي- مشاور وزير در توسعه ارتباطات در مناطق روستايي و مجري طرح خدمات عمومي اجباري «USO» - با بيان اينكه پوشش ۱۰۰ درصدي روستاهاي بالاي بيست خانوار بر اساس دو اصل «تكليف قانوني» و تحقق «عدالت ارتباطي» از جمله اولويت‌هاي وزارت ارتباطات در اين دوره است، گفت: ۳۹ هزار و ۶۴۵ روستاي بالاي بيست خانوار در كشور وجود دارد و بر اساس بررسي‌هاي كارشناسي صورت گرفته، حدود ۱۰ هزار روستاي بالاي ۲۰ خانوار باقيمانده در سراسر كشور تا پايان برنامه هفتم پيشرفت به اين شبكه متصل مي‌شوند. وي با تاكيد بر اينكه برنامه‌ريزي لازم براي تحقق تكاليف قانوني و دستيابي به اهداف تعيين شده به سرعت در دستور كار قرار گرفته است، افزود: در اولين اقدام پس از آغاز به كار دولت چهاردهم و با دستور وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات، وضعيت اتصال روستاها به شبكه ملي اطلاعات مورد بررسي قرارگرفت و روستاهاي نيازمند ارتقاي كيفيت و فاقد هرگونه دسترسي شناسايي شد.

به گفته مشاور وزير در توسعه ارتباطات روستايي، حدود هفت هزار روستا در دستور كار اپراتورهاي سيار بوده و بيش از سه هزار روستاي جديد نيز شناسايي و در فرآيند كاري اين مجري قرار گرفتند. بلوچ زهي با اشاره به اينكه بخشي از روستاهاي مذكور فاقد پوشش بوده و مابقي روستاها نيز از پوشش مطلوبي برخوردار نيستند، توضيح داد كه با توجه به تاكيد وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات مبني بر بهبود كيفيت دسترسي به خدمات، تمامي اين روستاها در برنامه‌هاي توسعه‌اي اين وزارت در دوره جديد قرار دارد. مجري طرح توسعه ارتباطات روستايي همچنين اشاره كرد كه به دليل اينكه اغلب روستاهاي باقيمانده در مناطق دورافتاده و صعب العبور قرار دارند براي ايجاد يا بهبود پوشش، علاوه بر مساعدت و همكاري ساير دستگاه‌هاي اجرايي، نيازمند تامين اعتبار مازاد به منظور ايجاد جاده دسترسي، احداث شبكه برق و همچنين زيرساخت‌هاي شبكه انتقال است كه همين عوامل سرعت اجراي پروژه‌ها را تحت تاثير قرار مي‌دهد. پيش از اين سيد ستار هاشمي- وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات- اعلام كرده بود پروژه شبكه ملي اطلاعات و تكميل آن را به صورت ويژه دنبال مي‌كنند اتصال روستاهاي فاقد ارتباطات و ارتقاي كيفيت ارتباطات در روستاهاي متصل از اولويت‌هاي وزارت ارتباطات در دوره جديد است.