پس از ادعای ابوظبی درخصوص جزایر سه گانه ایرانی، پزشکیان و بن زاید در روسیه دیدار کردند
در حاشیه نشست سران بریکس، رئیسجمهور ایران و رئیس دولت امارات دیداری دوستانه داشتند. دو طرف ضمن بررسی مسائل دوجانبه و منطقهای، بر اهمیت حل اختلافات و گسترش همکاریها تاکید کردند.
رئیس جمهوری اسلامی ایران و رئیس دولت امارات در حاشیه نشست سران بریکس با یکدیگر دیدار کوتاهی داشتند و درباره مسائل دوجانبه و منطقه گفتگو کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاستجمهوری، مسعود پزشکیان و «محمد بن زاید بن سلطان آل نهیان» رئیس دولت امارات متحده عربی امروز چهارشنبه در حاشیه نشست سران بریکس در کازان روسیه با یکدیگر دیداری کوتاه داشتند و درباره مسائل و دغدغههای دو کشور از جمله ضرورت توقف حملات رژیم صهیونیستی گفتگو کردند.
علاوه بر این دیدار، عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان و «عبدالله بن زاید آل نهیان» وزیر امور خارجه امارات نیز دیدار جداگانهای با یکدیگر داشتند.
به گفته عراقچی اولین موضوع گفتگوی مقامات دو کشور ضرورت توقف حملات رژیم صهیونیستی به غزه و لبنان بود که دو کشور در این خصوص با یکدیگر اشتراک نظر دارند.
وزیر امور خارجه همچنین توضیح داد که در این دیدارها برخی اختلافنظرها فیمابین دو کشور نیز مورد بحث قرار گرفته است و تاکید کرد: به طور طبیعی ما هیچ فرصتی را برای تبیین و دفاع قاطعانه از مواضع و منافع جمهوری اسلامی ایران به ویژه در زمینه مسئله جزایر سهگانه ایرانی از دست نمیدهیم.
به گزارش ایرنا، رئیسجمهور سهشنبه یکم آبان ۱۴۰۳ در پنجمین سفر خارجی خود، به دعوت ولادیمیر پوتین و به منظور شرکت در شانزدهمین نشست سران بریکس، عازم شهر کازان محل برگزاری این اجلاس در روسیه شد.
شانزدهمین اجلاس سران گروه بریکس روزهای اول تا سوم آبان در کازان روسیه در حال برگزاری است و «مسعود پزشکیان» به عنوان یکی از سران کشورهای عضو بریکس و بنا به دعوت رسمی رئیسجمهور روسیه در این اجلاس حضور دارد.
او ظهر چهارشنبه در نشست اصلی سران بریکس ضمن تشریح ظرفیتهای متقابل بریکس و ایران برای همکاریها، پنج پیشنهاد مهم در راستای تحقق اهداف تشکیل این نهاد بینالمللی ارائه داد و گفت: پیگیری برنامههای بسیار متنوع درون گروهی، بدون داشتن یک دبیرخانه کوچک و چابک مشکل خواهد بود.
رئیسجمهور همچنین در سخنانی در شانزدهمین اجلاس سران بریکس با تاکید بر این که بریکس از ظرفیت خود برای توقف جنگ در غزه و لبنان استفاده کند، گفت: تداوم این وضعیت در غزه جهان را در خطر گسترش ناامنی و جنگ قرار خواهد داد.
گروه بریکس یا اقتصادهای نوظهور در ابتدا با حضور کشورهای روسیه، چین، هند و برزیل شکل گرفت و سپس آفریقای جنوبی به آن پیوست. در ابتدای سال جاری میلادی، کشورهای ایران، عربستان سعودی، امارات، مصر و اتیوپی نیز به این گروه اضافه شدند.
روسیه از اول ژانویه ۲۰۲۴ ریاست دورهای یک ساله گروه بریکس را بر عهده گرفت است و قرار است با نظارت این کشور، بریکس در اجلاس کازان بیش از ۲۵۰ رویداد را که طیف وسیعی از موضوعات را پوشش میدهند، برگزار کند.