نوسازي شبكه برق تهران در دستور كار
مديرعامل برق منطقهاي تهران با بيان اينكه ۲۰ تا ۳۰درصد شبكه برق تهران فرسوده است و عمري بيش از ۳۰ تا ۴۰ سال دارد، گفت: براي نوسازي اين شبكه نيازمند منابع مالي قابل توجهي هستيم كه حدود ۵۰ هزار ميليارد تومان براي يك تا دو سال آينده برآورد شده است.
مديرعامل برق منطقهاي تهران با بيان اينكه ۲۰ تا ۳۰درصد شبكه برق تهران فرسوده است و عمري بيش از ۳۰ تا ۴۰ سال دارد، گفت: براي نوسازي اين شبكه نيازمند منابع مالي قابل توجهي هستيم كه حدود ۵۰ هزار ميليارد تومان براي يك تا دو سال آينده برآورد شده است. به گزارش تسنيم، فرهادشبيهي، مديرعامل شركت برق منطقهاي تهران در حاشيه بيست و چهارمين نمايشگاه بينالمللي صنعت برق كشور در نشستي خبري اظهار داشت: در تهران، قم و البرز برنامههايي براي افزايش ظرفيت نيروگاهي داريم اما در تهران، هدف ما افزايش 1400 مگاوات ظرفيت خازني است. وي افزود: پروژهاي براي تغيير سطح ولتاژ در شهر تهران داريم كه شامل آوردن لايه 400 كيلوولت به مركز شهر از طريق ولتاژ HVDC ميشود. شبيهي با بيان اينكه پروژههاي متعددي در تهران در دست اجراست، گفت: از جمله پروژه سياه بيشه كه هدف آن افزايش ظرفيت نيروگاهي تا 2000 مگاوات ساعت است. مديرعامل شركت برق منطقهاي تهران با بيان اينكه «رشد مصرف برق امسال بيسابقه بوده و از مردم تقاضا داريم كه مديريت بار خود را بهبود بخشند»، گفت: اين سيستمها تخصصي هستند و هماهنگي با شهرداريها و دستگاههاي مختلف پيچيدگيهايي ايجاد ميكند. تلاش ما بر اين است كه با تامين منابع مالي و هماهنگي بيشتر، توسعه زيرساختها را تسريع كنيم، چراكه حدود 30 درصد شبكه انتقال و فوق توزيع در تهران فرسوده است و اصلاح آن زمانبر خواهد بود.
شبيهي با بيان اينكه 20 تا 30درصد شبكه برق تهران فرسوده است و عمري بيش از 30 تا 40 سال دارد، گفت: براي نوسازي اين شبكه نيازمند منابع مالي قابل توجهي هستيم كه حدود 50 هزار ميليارد تومان براي يك تا دو سال آينده برآورد شده است؛ تاكنون نزديك به 5 هزار ميليارد تومان تامين شده و تلاش ميكنيم منابع بيشتري جذب كنيم تا بتوانيم شبكه را اصلاح كنيم. وي با بيان اينكه شبكه برق تهران از فرسودهترين شبكههاي كشور است و ترانسفورماتورهايي با عمر 50 تا 60 سال داريم كه نياز به تعويض دارند، تصريح كرد: امسال اولين ترانسفورماتور يكپارچه 500 مگاولت آمپر را در تهران نصب كرديم كه در ايران ساخته و منتقل شد، متاسفانه اين پيچيدگيها چالشهايي ايجاد ميكند، اما تلاش ما بر افزايش ظرفيتها متمركز است. شبيهي در مورد زيرزميني كردن خطوط انتقال برق گفت: با شهرداري و دستگاههاي خدماتي براي ايجاد تونلهاي انرژي همكاري ميكنيم. اين اقدام باعث كاهش آسيبپذيري شبكه و بهبود ظرفيتها ميشود و برق مطمئنتري به مردم ارايه ميدهد. وي در بخش ديگر اين نشست به موضع خودروهاي برقي اشاره كرد و گفت: در زمينه خودروهاي برقي، ايستگاههاي شارژ در برنامه كلان كشور قرار دارد. توسعه انرژي تجديدپذير نيز به همين منظور است. ايستگاههاي شارژ الكتريكي در تهران ايجاد خواهد شد تا فرهنگ استفاده از خودروهاي الكتريكال ترويج يابد و آلودگي كاهش يابد. شبيهي ادامه داد: البته نوسازي شبكه برق نيز در دستور كار است. قصد داريم تا پايان سال حدود 2500 مگاوات ظرفيت جديد اضافه كنيم و پروژههاي بزرگي براي اصلاح شبكه فرسوده داريم. اين اصلاحات به مرور انجام ميشود تا شاخصهاي شبكه بهبود يابد. مديرعامل شركت برق منطقهاي تهران با اشاره به اهداف سال جاري گفت: تمركز ما بيشتر بر بهينهسازي مصرف انرژي و كاهش بار روشنايي بوده است. با استفاده از لامپهاي كممصرف و پربازده در تهران، همكاران ما در شركت توزيع به صورت شبانهروزي تلاش كردند تا ظرفيتهاي جديدي ايجاد كرده و بخشي از انرژي را ذخيره كنند. شبيهي ادامه داد: اين صرفهجويي در مصرف انرژي به معناي ذخيره آب بيشتر پشت سدهاست كه با افزايش راندمان چراغها و استفاده از تجهيزات پربازده، نتايج ارزشمندي حاصل شده است. صنايع بزرگ مانند فولاد و سيمان موظف شدند بخشي از انرژي خود را به صورت خودتامين توليد كنند. بسياري از كارخانههاي سيمان وارد اين حوزه شدهاند و توليدات خود را آغاز كردهاند.
وي افزود: در تهران، صنايع اصلي شامل فولاد و سيمان هستند كه تلاش ميكنند ظرفيتهاي خود را به كار گيرند. همچنين با پالايشگاه تهران همكاريهايي داشتيم تا از ظرفيت توليد آن براي شبكه بهره ببريم البته كه شركتهاي سيماني مانند فراز فيروزكوه و سيمان قم توانستهاند بخشي از نيازهاي خود را تامين كنند. با شهركهاي صنعتي نيز همكاريهايي انجام شده تا ظرفيتها وارد مدار شوند.