مديرعامل توانير:

نيمي از نيروگاه‌ها در زمستان از سوخت گاز استفاده مي‌كنند

۱۴۰۳/۰۸/۰۶ - ۰۱:۲۲:۳۸
|
کد خبر: ۳۲۴۰۲۷

مديرعامل توانير گفت: در شرايط معمول ۸۰ درصد نيروگاه‌ها از گاز و ۲۰ درصد از سوخت مايع و مازوت استفاده مي‌كنند اما در زمستان تنها ۵۰ درصد نيروگاه‌ها از گاز استفاده مي‌كنند.

مديرعامل توانير گفت: در شرايط معمول ۸۰ درصد نيروگاه‌ها از گاز و ۲۰ درصد از سوخت مايع و مازوت استفاده مي‌كنند اما در زمستان تنها ۵۰ درصد نيروگاه‌ها از گاز استفاده مي‌كنند. به گزارش مهر، مصطفي رجبي مشهدي، مديرعامل توانير در حاشيه بيست و چهارمين نمايشگاه بين‌المللي صنعت برق در نشست خبري با اصحاب رسانه گفت: وزارت نيرو براي اوج بار سال ۱۴۰۴ برنامه‌ريزي‌هاي متعددي انجام داده از جمله ۱۴ مگا پروژه كه مهم‌ترين آنها تكميل پروژه‌هاي در دست اجراي نيروگاهي و تعميرات به موقع نيروگاه‌هاست. وي ادامه داد: تاكنون ۱۸ هزار مگاوات از مدار خارج شده و در دست تعمير هستند، همچنين براي سال آينده افزايش راندمان واحدهاي قديمي به ظرفيت توليد برق كشور افزوده مي‌شوند. به گفته مديرعامل توانير، نيروگاه‌هاي بخت قديمي را تغييراتي كه در تجهيزات آنها ايجاد مي‌شود به توليد آنها افزوده مي‌شود و در حوزه تجديدپذيرها پيش‌بيني شده تا سال آينده ۵۰۰ مگاوات برق تجديدپذير به شبكه برق كشور افزوده شود. مديرعامل توانير در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبني بر اينكه با توجه به برودت هوا نيروگاه‌هاي كشور چه ميزان سوخت مايع و مازوت استفاده مي‌كنند، گفت: براي تامين برق پايدار در زمستان جلسات مفصلي انجام شده و در شرايط معمول ۸۰ درصد از نيروگاه‌ها از سوخت گاز استفاده مي‌كنند و ۲۰ درصد از سوخت مايع، اما در زمستان ۵۰ درصد از نيروگاه‌ها از گاز و ۵۰ درصد ابتدا از گازوييل و سپس از مازوت استفاده مي‌كنند، ضمن آنكه تنها ۱۶ نيروگاه در كشور امكان استفاده از مازوت را دارند. وي ادامه داد: استفاده از سوخت منجر به استهلاك نيروگاه مي‌شود، اما در صورت نياز با ملاحظات زيست محيطي و به صورت متعارف استفاده مي‌شود. رجبي مشهدي در پاسخ به سوال ديگر خبرنگار مهر كه آيا مازوت سوزي آغاز شده است، گفت: در شرايط معمول از سوخت مازوت نيز استفاده مي‌كنيم. وي با اشاره به اينكه ۳۶۲۹ مگاوات به ظرفيت توليد برق كشور از طريق نيروگاه‌هاي جديد الاحداث برق حرارتي اضافه مي‌شود، خاطرنشان كرد: همچنين براي افزايش ظرفيت ۲۰۰ مگاواتي نيروگاه‌هاي مقياس كوچك و ۶۰۰ مگاواتي واحدهاي بخش خصوصي برنامه‌ريزي شده است. به گفته مديرعامل توانير ۱۲۴ هزار مگاوات ظرفيت نيروگاه‌هايي است كه بايد تعمير شوند كه ۱۱۰ هزار مگاوات به نيروگاه‌هاي حرارتي، ۱۰۰۰ مگاوات نيروگاه‌هاي اتمي و ۱۳ هزار مگاوات به نيروگاه‌هاي برق آبي مربوط مي‌شود.

وي ادامه داد: پيش بيني شده است ۱۱۹۱ مگاوات از طريق ارتقاي نيروگاه‌هاي گازي با تعويض پره‌ها و ساير موارد به ظرفيت توليد برق كشور اضافه شود، همچنين حدود ۱۲۴۰ مگاوات با تعمير نيروگاه‌هاي بخار كه قديمي هستند به اين ظرفيت افزوده مي‌شود.

رجبي مشهدي خاطرنشان كرد: افزايش ظرفيت توليد برق در حوزه تجديدپذيرها به صورت جدي دنبال مي‌شود و علاوه بر پيش بيني افزايش توليد ۵۰۰ مگاواتي تا پايان سال و افزايش ظرفيت توليد ظرفيت تجديدپذير كشور به ۱۸۰۰ مگاوات ارتقا يابد. ضمن اينكه مقرر است تا پايان سال آينده ۳۰۰۰ مگاوات به اين ظرفيت افزوده شود بر اين اساس تا پايان سال ۱۴۰۴ ظرفيت توليد تجديدپذير از ۴۰۰۰ مگاوات عبور خواهد كرد. مديرعامل اضافه كرد: بر اساس برنامه‌ريزي صورت گرفته در تلاش هستيم ۱۰۰۰ مگاوات به ظرفيت توليد نيروگاه‌هايي كه در اختيار وزارت صمت، وزارت نفت و ساير بخش‌هاي دولت است اضافه كنيم. وي با بيان اينكه رژيم استفاده از نيروگاه‌هاي برق‌آبي از ماه‌هاي گذشته آغاز شده است، تصريح كرد: اين امر براي بهره‌مندي از حداكثر انرژي نيروگاه‌هاي برق آبي براي تابستان سال آينده صورت گرفته است و تا قبل از تير و مرداد سال آينده نيروگاه‌هاي برق آبي صرفا براي مصارف آب پايين دست و كشاورزي مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

رجبي مشهدي با بيان اينكه ۱۵۵ طرح انتقال و فوق توزيع كه نيازمند توسعه هستند براي بهبود انتخاب شده‌ است، افزود: ۱۸۷۱ كيلومتر مدار به شبكه انتقال برق كشور اضافه خواهد شد و علاوه بر آن ۱۰ هزار و ۵۷۳ مگاولت آمپر نيز به ظرفيت ترانسفورماتورهاي كشور از اين طريق اضافه مي‌شود. وي به بخش توزيع كشور اشاره كرد و گفت: ۲۸ هزار كيلومتر كابل خودنگهدار آلومينيومي جايگزين كابل‌هاي مسي خواهد شد. همچنين ۱۷۵۰ مگاوات خازن به شبكه سراسري در بخش انتقال و ۱۰۰۰ مگاوات در بخش توزيع اضافه شود. سخنگوي صنعت برق با اشاره به برنامه‌هاي موجود براي هوشمند‌سازي كنتور‌هاي برق خاطرنشان كرد: بر اساس برنامه‌ريزي‌هاي صورت گرفته در دو سال آينده تعداد كنتورهاي هوشمند از ۹ ميليون كنتور فراتر رود. از ابتداي دولت چهاردهم حدود ۵۰۰ هزار كنتور هوشمند با اولويت مشتركان پرمصرف نصب شده است. وي همچنين به برنامه‌ريزي در حوزه مديريت و بهينه‌سازي مصرف پرداخت و افزود: جايگزيني حداقل يك ميليون دستگاه موتور BLDC براي موتور كولرهاي آبي با هدف كاهش ۵۰ درصدي مصرف برق از جمله اين برنامه‌هاست. همچنين پيش‌بيني شده تعداد يك ميليون دستگاه كولرگازي تا پايان سال آينده در صورت اخذ مجوزهاي لازم جايگزين كولرهاي گازي استاندارد شود و از اين ظريق بهينه‌سازي مصرف صورت مي‌گيرد.

رجبي مشهدي به استفاده از ظرفيت‌هاي وارداتي برق در زمان اوج بار مصرف اشاره كرد و گفت: در اين زمينه مذاكراتي با كشورهاي همسايه آغاز شده است. مديرعامل شركت توانير در ادامه از پيش‌بيني برنامه مفصل براي جمع‌آوري رمز ارزهاي غيرمجاز خبر داد و تصريح كرد: به نظر مي‌رسد با همكاري دستگاه‌هاي نظامي، امنيتي، قضايي بتوانيم جهش قابل ملاحظه‌اي را شاهد باشيم. وي جذب سرمايه‌گذاري در سمت عرضه و تقاضا را از ديگر برنامه‌هاي پيش‌بيني شده صنعت برق عنوان كرد و افزود: بر اين اساس افرادي كه ظرفيت توليد برق داشته باشند، مي‌توانند از طريق تابلوي آزاد و سرمايه‌گذاراني كه نيروگاه تجديدپذير دارند از طريق تابلوي سبز برق مازاد خود را عرضه كنند. همچنين براي آن دسته از افرادي كه در حوزه بهينه‌سازي مصرف و مديريت مصرف تلاش مي‌كنند، مي‌توانند از گواهي صرفه‌جويي يا گواهي برق صرفه‌جويي استفاده و در اختيار صنايع كشور قرار دهند. وي اضافه كرد: در مجموع در اين ۱۴ مگاپروژه برنامه‌ريزي كاملي انجام شده و درصدد تامين و تزريق منابع مالي آن هستيم. وي درباره پيش بيني لازم براي جلوگيري از حملات احتمالي سايبري توضيح داد: تمهيدات لازم در اين خصوص صورت گرفته كه از اين جمله جداسازي شبكه صنعتي و داده انجام شده و حداكثر اقدامات براي جداسازي از شبكه اينترنت انجام شده است.

رجبي مشهدي ادامه داد: شبكه برق را ۴ افزونه كرديم يعني در صورت هر نوع حمله سايبري يك سيستم از مدار خارج شود سيستم‌هاي ديگر وارد مدار خواهد شد. وي بيان داشت: همان‌گونه كه روش‌هاي مختلفي براي امنيت سايبري داريم روش‌هاي نفوذ هم متعدد است بنابراين هيچ شبكه برقي مصون نيست، اما در كل پيش بيني لازم را داريم. وي در خصوص تقاضاهاي جديد صنعت برق گفت: رشد مصرف برق در جهان حدود دو برابر است و در كشور ما هم تقريبا همين حدود تقاضاي جديد وجود دارد. مديرعامل توانير، ريشه ناترازي برق را اقتصاد نامتوازن اين صنعت دانست و افزود: صنعت برق اكنون ۱۲۷ هزار ميليارد تومان بدهي دارد و از طرف ديگر، يك صد هزار ميليارد تومان از دولت، طلب دارد كه پرداخت آن به نفع صنعت برق خواهد بود. رجبي مشهدي بيان داشت: با پرداخت اين مبلغ، بخش عمده‌اي از مشكلات برطرف شده و همين امر به تامين پايدار برق كمك خواهد كرد. وي خاطرنشان كرد: البته سازمان برنامه و بودجه وعده داده، بخشي از اين طلب پرداخت شود و تحقق اين امر كمك خواهد كرد بخشي از مشكلات برطرف شود. سخنگوي صنعت برق كشور در پاسخ به سوالي ديگر مبني بر حضور اتباع خارجي غيرمجاز در ايران گفت: براساس آمارها، حدود ۵ ميليون نفر از اتباع خارجي به صورت غيرمجاز در كشور حضور دارند. اگر هر خانوار را به‌طور متوسط سه نفر در نظر بگيريم، تقريبا مي‌توان گفت كه اين افراد به تعداد ۱.۵ ميليون مشترك در سيستم برق كشور تاثير دارند. وي افزود: مصرف برق اين تعداد مشترك به صورت مستقيم و احتمالا در ساير بخش‌ها به صورت غيرمستقيم بر صنعت برق تاثير خواهد گذاشت. با توجه به اينكه انرژي در كشور به صورت يارانه‌اي توزيع مي‌شود، اين بخش حتما از انرژي يارانه‌اي استفاده مي‌كند و اين موضوع فشار زيادي بر صنعت برق ايجاد خواهد كرد. سخنگوي صنعت برق در خاتمه خاطرنشان كرد: اقدامات دولت براي قانوني كردن وضعيت اين اتباع مي‌تواند به كاهش بار و فشار بر صنعت برق كمك كند. اين فرآيند نه تنها به بهبود مديريت مصرف انرژي كمك مي‌كند، بلكه زمينه‌ساز تأمين انرژي پايدار در كشور خواهد بود.