هشدار  سازمان  غذا  و  دارو  درباره  خطر  «بوتوليسم»  در  كنسروهاي  خانگي

هشدار سازمان غذا و دارو درباره خطر «بوتوليسم» در كنسروهاي خانگي

۱۴۰۳/۰۸/۰۶ - ۰۱:۴۸:۲۰
|
کد خبر: ۳۲۴۰۶۰

مديركل فرآورده‌هاي غذايي و آشاميدني سازمان غذا و دارو نسبت به خطر مسموميت بوتوليسم در كنسروهاي خانگي هشدار داد و بر لزوم رعايت اصول بهداشتي در فرآوري و نگهداري اين محصولات تاكيد كرد.

مديركل فرآورده‌هاي غذايي و آشاميدني سازمان غذا و دارو نسبت به خطر مسموميت بوتوليسم در كنسروهاي خانگي هشدار داد و بر لزوم رعايت اصول بهداشتي در فرآوري و نگهداري اين محصولات تاكيد كرد. مديركل فرآورده‌هاي غذايي و آشاميدني سازمان غذا و دارو با اشاره به خطرات جدي مسموميت بوتوليسم در كنسروهاي خانگي گفت: بوتوليسم نوعي مسموميت غذايي بسيار خطرناك است كه در اثر سم توليد شده توسط باكتري Clostridium botulinum ايجاد مي‌شود. اين باكتري مي‌تواند در محيط‌هاي بي‌هوازي مانند كنسروهاي بسته‌بندي‌شده خانگي رشد كند و به سرعت سموم كشنده‌اي توليد كند كه براي سلامت انسان خطرناك است.

او افزود: برخي از افراد در فرآوري كنسروهاي خانگي اصول بهداشتي و استانداردهاي لازم را رعايت نمي‌كنند كه اين امر خطر رشد باكتري‌ها و ايجاد مسموميت را افزايش مي‌دهد. علائمي مانند ضعف عضلاني، تاري ديد و مشكلات تنفسي ممكن است نشانه بروز بوتوليسم باشد و نياز به مراجعه فوري به مراكز درماني دارد. بهفر با تاكيد بر رعايت نكات ايمني در تهيه غذاهاي كنسروي خانگي اظهار كرد: كنسروها و شيشه‌هاي بسته‌بندي‌شده بايد به‌طور كامل و با دماي كافي حرارت داده شوند تا باكتري‌ها و سموم احتمالي از بين بروند. همچنين در صورت مشاهده تغييراتي نظير بادكردگي، نشتي يا بوي نامطبوع در كنسروها، از مصرف آنها خودداري كنيد. بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، مديركل فرآورده‌هاي غذايي و آشاميدني سازمان غذا و دارو با توصيه به دقت در تهيه كنسروهاي خانگي گفت: براي جلوگيري از مسموميت بوتوليسم، لازم است مواد غذايي در دماي مناسب و با اصول بهداشتي نگهداري شوند و تا حد امكان از مصرف مواد غذايي مشكوك اجتناب شود. او در پايان تاكيد كرد كه مردم با رعايت اين اصول مي‌توانند سلامت خود و خانواده‌شان را حفظ كرده و از خطرات ناشي از مسموميت‌هاي غذايي در امان باشند.