افزايش سهم ايران از برداشت در ميدان‌هاي مشترك با توسعه صنعت حفاري

۱۴۰۳/۰۸/۰۷ - ۰۰:۰۷:۰۸
|
کد خبر: ۳۲۴۱۲۷

رييس هيات‌مديره شركت عمليات اكتشاف نفت با بيان اينكه وزير نفت دولت چهاردهم بايد افزايش توليد از ميدان‌هاي مشترك را به عنوان بزرگ‌ترين اولويت مدنظر قرار دهد، گفت: با توسعه صنعت حفاري، آمادگي كامل براي توسعه و ازدياد برداشت از ميدان‌هاي مشترك وجود دارد.

رييس هيات‌مديره شركت عمليات اكتشاف نفت با بيان اينكه وزير نفت دولت چهاردهم بايد افزايش توليد از ميدان‌هاي مشترك را به عنوان بزرگ‌ترين اولويت مدنظر قرار دهد، گفت: با توسعه صنعت حفاري، آمادگي كامل براي توسعه و ازدياد برداشت از ميدان‌هاي مشترك وجود دارد. به گزارش ايسنا، هدايت‌الله خادمي، حفاري را مبناي توسعه صنعت نفت و به تبع آن اقتصاد كشور قلمداد كرد و افزود: تعامل هرچه بيشتر با كارفرمايان در راستاي رفع موانع موجود در اولويت است. وي شركت عمليات اكتشاف نفت را شركتي درحال توسعه معرفي كرد و گفت: با توجه به حسن اعتماد كارفرمايان و فعال‌ بودن هر هشت دستگاه حفاري ملكي، در حال توسعه و تجهيز ناوگان شركت براي تامين نيازهاي مشتريان جديد هستيم و مي‌توان گفت كه نيمه دوم سال ۱۴۰۳، فصل نوين فعاليت عمليات اكتشاف در عرصه حفاري كشور خواهد بود.

رييس هيات‌مديره شركت عمليات اكتشاف نفت با بيان اينكه وزير نفت دولت چهاردهم بايد افزايش توليد از ميدان‌هاي مشترك را به عنوان بزرگ‌ترين اولويت مدنظر قرار دهد، ادامه داد: آمادگي كامل براي توسعه و ازدياد برداشت از ميدان‌هاي مشترك وجود دارد.

خادمي تاكيد كرد: با توجه به پتانسيل‌هاي موجود در بخش سرمايه انساني و كيفيت قابل قبول، اگر قراردادهاي طولاني‌مدت با شركت ملي نفت داشته باشيم اين شركت آمادگي دارد كه با همكاري ديگر شركت‌هاي نفتي ايراني و در صورت لزوم به‌كارگيري كارشناسان خارجي، مسووليت توسعه بعضي ازميدان‌هاي مشترك را برعهده گيرد تا سهم ايران از برداشت در ميادين مشترك به منظور دفاع از منافع ملي و رفع كمبود افزايش پيدا كند.

وي آموزش مستمر و حرفه‌اي كاركنان جوان در داخل و خارج از كشور را ازعوامل تاثيرگذار بر دستاوردهاي اين شركت برشمرد و خاطرنشان كرد: تجربه افراد باسابقه نيز باعث بالا رفتن سطح اطمينان در تصميم‌گيري‌هاي كلان سازمان بوده است. رييس هيات‌مديره شركت عمليات اكتشاف نفت با اشاره به عملكرد اين شركت در سال ۱۴۰۲ و نيمه نخست سال ۱۴۰۳، گفت: راندمان ۱۰۰ درصدي اجراي پروژه‌ها افزون بر كسب حدود سه هزار ميليارد تومان درآمد، حدود سه هزار ميليارد ريال سود خالص براي شركت به همراه داشته است. در اين زمينه، محمدمعين پورحسيني- معاونت عمليات شركت عمليات اكتشاف نفت نقاط قوت اين شركت را هم‌افزايي، همسويي، تجربه و جواني ناوگان حفاري و تيم مديريت در پروژه‌هاي حفاري معرفي كرد و گفت: در پروژه‌هاي انجام‌شده از قبيل حفاري سه حلقه چاه در ميدان نفتي آزادگان ۳۱ روز و درپروژه حفاري دو حلقه چاه در ميدان نفتي بي‌بي حكيمه ۷۰ روز و در پروژه حفاري يك حلقه چاه در ميدان منصورآباد در حدود ۴۵ روز زودتر از موعد برنامه‌ريزي‌شده در پروژه حفاري چاه‌ها به اتمام رسيد. وي با بيان اينكه از اين محل، بيش از يك هزار و ۴۰۰ ميليارد ريال صرفه‌جويي براي كارفرمايان دولتي و خصوصي ايجاد شد، افزود: اين مهم افزون بر صرفه‌جويي و بهينه‌شدن هزينه‌هاي كارفرمايان، يك مزيت رقابتي وقابل توجه براي شركت عمليات اكتشاف نفت ايجاد كرده است، كه مي‌توان آن را به عنوان يك ركورد براي شركت‌هاي حفاري محسوب كرد. معاونت عمليات شركت عمليات اكتشاف نفت اظهار كرد: روحيه كار تيمي، برنامه‌ريزي و مديريت بهينه منابع، نگهداري و تعميرات به هنگام و با كيفيت، تصميم‌گيري صحيح و به‌موقع در سطوح كلان و خرد و بهره‌مندي از تيم فني و عمليات جوان در كنار افراد باسابقه را مي‌توان به عنوان عوامل اصلي موفقيت شركت معرفي كرد.

پورحسيني افزود: در حال حاضر چهار دستگاه حفاري فعال در مناطق نفت‌خيز جنوب، دو دستگاه حفاري فعال در پروژه‌هاي ۲۸ مخزن و دو دستگاه حفاري فعال در پروژه EPD ميدان مشترك نفتي آزادگان جنوبي را راهبري مي‌كنيم كه طبق برنامه و بدون‌ وقفه در حال فعاليت هستند. وي ارايه خدمات جانبي حفاري و بهره‌برداري را يكي ديگر از مزاياي رقابتي قابل‌ توجه شركت عمليات اكتشاف نفت دانست و گفت: اين مزيت، ما را پس از شركت ملي حفاري ايران به بزرگ‌ترين شركت داراي دستگاه حفاري و ارايه‌دهنده خدمات جانبي حفاري در خشكي تبديل كرده است. معاونت عمليات شركت عمليات اكتشاف نفت تاكيد كرد: توانمندي ياد شده به همراه كيفيت مناسب خدمات، منجر به افزايش تمايل كارفرمايان جهت همكاري به صورت يكپارچه با شركت عمليات اكتشاف نفت شده است. پورحسيني لوله‌گذاري مغزي‌سيار، اسيدكاري، فرازآوري با نيتروژن، چاه‌پيمايي و خدمات سرچاهي، آزمايش سطحي و درون‌چاه، لايه‌آزمايي، راندن لوله‌جداري و مغزي، سيمان‌كاري، حفاري انحرافي جهت لوله‌گذاري، مغزه‌گيري و آزمايش چاه با دستگاه MPFM را از مهم‌ترين خدمات جانبي حفاري و بهره‌برداري اين شركت ياد كرد و افزود: هريك از اين سرويس‌ها با بالاترين كيفيت به لحاظ عملياتي و پشتيباني ارايه مي‌شود.

رشيد انصاري، رييس مهندسي حفاري شركت عمليات اكتشاف نفت نيز يكي از عوامل موفقيت اين شركت را مدل قرارداد حفاري معرفي كرد و گفت: ما با يك رويكرد مشخص و مطالعه‌شده، جابه‌جايي دستگاه حفاري را شاخص عمليات قرار داديم، بدين معني كه كليه برنامه‌ها براي مقاطع پيش، در حين و پس از جابه‌جايي دستگاه‌هاي حفاري زمان‌بندي شد. افزود: به عنوان نخستين شركت، بدنه قديمي قراردادها را با مدل قراردادي عمليات اكتشاف به صورت برد-برد جابه‌جا كرديم كه تاييد شد و همين مورد بر سود و عملكرد شركت تاثير مثبتي گذاشت و باعث شد تا راندمان حفاري در سال ۱۴۰۲ و نيمه نخست سال جاري بين ۹۸ تا ۱۰۰ درصد باشد. وي پروژه توسعه ميدان آزادگان جنوبي را يك پروژه موفق دانست و اظهار كرد: در فاز اول از اسفند ۱۴۰۱، تحت مدل قراردادي جديد، تعمير، تكميل و فرازآوري به همراه تامين مواد و كالاي ۱۰ حلقه چاه افزون بر حفاري شش حلقه چاه را به اتمام رسانديم و اكنون حفاري يك حلقه چاه، تعمير و تكميل چهار حلقه چاه ديگر را براي فاز دوم آغاز كرديم.

انصاري در پايان يادآور شد: ريشه‌يابي مسائل حفاري يكي از مهم‌ترين رويكردها در بررسي و رفع موانع عمليات است؛ در كنار طراحي و برآورد كامل برنامه‌ها، ريشه‌يابي مهم‌ترين بخش در تصميم‌گيري و تهيه دستورالعمل‌هاي حفاري در يك پروژه كلان به‌شمار مي‌آيد.