سكته مغزي؛ اولين علت ناتواني جسمي در كشور
معاون آموزشي سازمان اورژانس كشور بر اهميت تشخيص و درمان سريع سكته مغزي تاكيد كرد و گفت: تشخيص به موقع علائم سكته مغزي و اقدام فوري ميتواند جان بيماران را نجات بدهد.
معاون آموزشي سازمان اورژانس كشور بر اهميت تشخيص و درمان سريع سكته مغزي تاكيد كرد و گفت: تشخيص به موقع علائم سكته مغزي و اقدام فوري ميتواند جان بيماران را نجات بدهد. حسن نوري ساري به مناسبت روز جهاني سكته مغزي با بيان اينكه سكته مغزي دومين علت مرگ و اولين علت ناتواني در كشور است، افزود: بسياري از موارد سكته مغزي با رعايت اصول بهداشتي قابل پيشگيري است. او به برخي از اصول بهداشتي اشاره كرد و افزود: با رعايت رژيم غذايي مناسب، ورزش منظم و درمان به موقع بيماريهاي زمينهاي مانند ديابت و فشار خون ميتوان تا حد زيادي از وقوع سكته مغزي جلوگيري كرد.
معاون سازمان اورژانس كشور با تاكيد بر اهميت اقدام سريع در مواجهه با علائم سكته مغزي، خاطرنشان كرد: حدود ۸۵ درصد از سكتههاي مغزي، ناشي از انسداد عروقي هستند كه با درمان به موقع ميتوان لختههاي خون را از بين برد و مسير جريان خون را باز كرد.
نوري ساري به تشريح علائم سكته مغزي پرداخت و گفت: علائم سكته مغزي شامل اختلال تعادل، انحراف چشم، كج شدن صورت، ضعف يك طرفه بدن و اختلال تكلم است بنابراين افراد در صورت مشاهده اين علائم سريعاً با شماره ۱۱۵ تماس بگيرند، زيرا هر يك دقيقه تاخير ميتواند ميليونها سلول عصبي را از بين ببرد. او تصريح كرد: در صورتي كه بيمار در سه و نيم ساعت نخست به بيمارستان برسد، امكان تزريق داروهاي حلكننده لخته وجود دارد كه اين داروها شانس بهبودي را بهطور چشمگيري افزايش ميدهند.
روشهاي جديدي همچون ترومبكتومي (خارج كردن لخته از عروق مغزي) اكنون در جهان و همچنين در برخي بيمارستانهاي كشور استفاده ميشوند كه امكان درمان را حتي پس از گذشت 12 ساعت از بروز علائم فراهم ميكند.