شناخت دقيق از شخصيت و احساسات؛ ويژگي‌هاي يك سرمايه‌گذار موفق

۱۴۰۳/۰۸/۱۰ - ۰۱:۰۲:۵۲
|
کد خبر: ۳۲۴۴۳۸

كمال خانزاده، مديرعامل كارگزاري پويش البرز در خصوص دلايل شكست‌هاي مالي در بازارسرمايه گفت: در جهان و بیشتر كشورها، بازارسرمايه جايگاه نخست سرمايه‌گذاري و اثرگذاري اقتصادي را در اختيار دارد و سرمايه‌گذاران و سرمايه‌پذيران از طريق اين بازار به صورت قانوني، شفاف و مولد در فعاليت‌هاي اقتصادي مشاركت مي‌كنند.

مدار اقتصادي| كمال خانزاده، مديرعامل كارگزاري پويش البرز در خصوص دلايل شكست‌هاي مالي در بازارسرمايه گفت: در جهان و بیشتر كشورها، بازارسرمايه جايگاه نخست سرمايه‌گذاري و اثرگذاري اقتصادي را در اختيار دارد و سرمايه‌گذاران و سرمايه‌پذيران از طريق اين بازار به صورت قانوني، شفاف و مولد در فعاليت‌هاي اقتصادي مشاركت مي‌كنند.

او افزود: علاوه‌بر اين، نقدشوندگي، كشف قيمت عادلانه سهام و كالاها، تامين‌مالي و شفافيت مالي شركت‌ها از ديگر كاركردهاي اين بازار است. از سوي ديگر بهره‌گيري از ابزارهاي مالي متنوع در اين بازار، راه موثري براي پوشش ريسك سرمايه‌گذاري است.

كمال خانزاده ادامه داد: با اين حال بازارهاي مالي، به ويژه بازار سهام، حوزه‌هاي تخصصي هستند كه ورود به آنها مستلزم آشنايي با اصول سرمايه‌گذاري، مديريت ريسك و روانشناسي بازار است. همچنين يك سرمايه‌گذار موفق بايد علاوه‌بر دانش فني، شناخت دقيقي از شخصيت خود و توانايي مديريت احساسات در شرايط پرنوسان بازار داشته باشد. بنابراين يكي از دلايل اصلي شكست سرمايه‌گذاران، عدم آشنايي كافي با اصول سرمايه‌گذاري و مديريت ريسك است. بخشي از افراد بدون دانش كافي و براساس سيگنال‌هاي غيرمنطقي يا براساس شنيده‌ها در بازار تصميم‌ مي‌گيرند و اغلب به دليل بي‌توجهي به تحليل‌هاي بنيادي و فني، متحمل زيان مي‌شوند.

مديرعامل كارگزاري پويش البرز با تاكيد بر اينكه بازارسهام، به خصوص در زمان تنش‌هاي اقتصادي، بسيار پرريسك است، ادامه داد: نوسانات ارزي، تنش‌هاي جهاني، اخبار و تغيير قوانين و ... همگي بر روي اين بازار تأثيرگذارند و در چنين شرايطي، سرمايه‌گذاران بايد بتوانند به سرعت تصميم‌گيري كنند.

مديرعامل كارگزاري پويش البرز با تاكيد بر اينكه روانشناسي مالي اهميت بالايي در تصميم‌گيري‌ سرمايه‌گذاران دارد، ادامه داد: شناخت كامل سرمايه‌گذاران از تحولات اقتصادي و منطقه‌اي عامل مهم ديگر در اتخاذ تصميم بهينه و انتقال به موقع سرمايه به بازار مناسب است.

او در پاسخ به اين سوال كه بازارسرمايه با چه چالش‌هايي روبرو است، گفت: ناترازي بودجه، تنش‌هاي جهاني، نوسانات ارزي، نرخ‌بهره و افزايش نرخ تامين‌مالي شركت‌ها، مهم‌ترين چالش‌هاي فعلي بازار هستند. همچنين در برخي مواقع، قوانين و تصميمات اقتصادي، اثر منفي بر روند بازارسرمايه دارد. حال اگر دولت قصد اصلاح روند بازار را داشته باشد، بايد از عواملي كه موجب لطمه به بازار مي‌شود پيشگيري كند و اقداماتي مانند كاهش نرخ‌بهره و سود بانكي و تزريق نقدينگي به بازار سرمايه را در دستوركار خود قرار بدهد.

اين كارشناس بازارسرمايه، ادامه داد: علاوه‌بر اين، دولت بايد در بودجه 1404 هزينه‌هاي اضافي تحميل شده به شركت‌ها را كاهش دهد تا حاشيه سود آنها افزايش يابد. شركت‌ها براي تداوم فعاليت بايد تا نزديك به نرخ تورم، حاشيه سود داشته باشند تا سرمايه‌گذاري در آنها توجيه‌پذير باشد. خانزاده در مقابل اين پرسش كه آيا بازارسرمايه در شرايط فعلي گزينه مناسبي براي سرمايه‌گذاري است يا خير، گفت: بازارسرمايه به واسطه تنوع ابزارها و صندوق‌ها، تركيبي از دارايي‌هاي مختلف همچون طلا، مسكن، پول، سهام و ... است و ديگر صرفا بازا ر سهام نيست.

او با بيان اينكه در حال حاضر ابزارهاي خوبي براي ورود به اين بازار وجود دارد و سرمايه‌گذاران با هر سرمايه‌اي توان ورود به اين بازار را دارند، افزود: رشد دارايي در اين بازار با فعاليت تركيبي در بخش‌هاي مختلف آن امكان‌پذير است. قيمت سهام شركت‌ها اين روزها بسيار ارزنده است و چنانچه شاهد اقدامات عملي دولت باشيم، بازارسرمايه مي‌تواند بازدهي منطقي براي سرمايه‌گذاران به همراه داشته باشد.