رييس انجمن صنفي دفاتر سفر هوايي و گردشگري استان تهران:

ردِ درخواست ويزاي ايراني‌ها، افزايش يافت

۱۴۰۳/۰۸/۱۰ - ۰۱:۰۶:۵۲
|
کد خبر: ۳۲۴۴۴۰

رييس هيات‌مديره انجمن صنفي دفاتر سفر هوايي، گردشگري و زيارتي استان تهران از بي‌نظمي در سفر پس از لغو پروازها در هفته‌هاي اخير و همچنين افزايش ردِ درخواست ويزاي توريستي ايراني‌ها از سفارتخانه‌هاي اروپايي پس از تحولات منطقه‌اي اخير خبر داد.

رييس هيات‌مديره انجمن صنفي دفاتر سفر هوايي، گردشگري و زيارتي استان تهران از بي‌نظمي در سفر پس از لغو پروازها در هفته‌هاي اخير و همچنين افزايش ردِ درخواست ويزاي توريستي ايراني‌ها از سفارتخانه‌هاي اروپايي پس از تحولات منطقه‌اي اخير خبر داد.

امير پويان رفيعي شاد با اشاره به اينكه آغاز اين هفته با توجه به كنسلي پروازها، در سفرهاي هوايي نا بساماني پيش آورد، گفت: با وجود آنكه تاخير بيش از دو ساعت مشمول قانون ابطال است، اما ايرلاين‌ها ساعت جديد يا زمان جايگزين به مسافر اعلام كردند، درصورتي كه بسياري از مسافران شرايط جايگزيني نداشتند، بنابراين يا از راه زميني سفر خود را انجام دادند يا كلا از سفر انصراف دادند.

او گفت: با يك بي‌نظمي در سفرهاي هوايي مواجهيم كه الزامي است وزارت ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي سريع‌تر وارد عمل شود و سازمان هواپيمايي قوي‌تر عمل كند و راهكاري براي مواقع مشابه بينديشند و قوانين كامل‌تري را مصوب كنند، چون تا بخشنامه تنظيم و ابلاغ كنند زمان زيادي صرف خواهد شد و حقوق همه ضايع مي‌شود.

رفيعي‌ شاد با اشاره به چالشي كه پس از لغو پروازها در هفته‌هاي اخير پيش آمد، اظهار كرد: اين وضعيت به يك معضل و بحران تبديل شد كه آژانس‌هاي مسافرتي را به دردسر انداخته است.

به گفته رييس هيات‌مديره انجمن صنفي دفاتر سفر هوايي، گردشگري و زيارتي استان تهران، ما با ايرلاين، هتل و مسافر طرف هستيم، درحالي كه هزينه سفر را پرداخته‌ايم اما نه هتل و نه ايرلاين حاضر به استرداد آن نيستند و از طرفي مسافر خواهان بازگشت پول خود است و فقط آژانس مسافرتي را طرف حساب خود مي‌داند. در واقع، با آنكه تمام اين بخش‌ها بايد پاسخگو باشند، اما توپ فقط به زمين آژانس‌هاي مسافرتي انداخته شده است.

به گزارش ايسنا، او با اشاره به بخشنامه‌هاي سازمان هواپيمايي و وزارت ميراث فرهنگي، گردشگري وصنايع دستي كه شرايط اضطراري و استردادي را اعلام كرده بودند، گفت: استرداد هزينه‌ها درحال انجام است، اما روند آن طولاني شده است. معضل اصلي اين است كه ما با كارگزاران و هتل‌هاي غيرايراني مواجهيم كه قوانين داخلي ما براي آنها كاربردي ندارد و قابل تمكين نيست.

رفيعي اظهار كرد: شنبه گذشته كه پروازهاي داخلي و خارجي براي سه، چهار ساعت لغو شد، هنوز نتوانسته‌ايم اوضاع كنسلي‌ها را سر و سامان دهيم، وقتي زورمان به ايرلاين‌ها داخلي نمي‌رسد، با كارگزاران خارجي مي‌خواهيم چه كار كنيم؟!

رييس هيات‌مديره انجمن صنفي دفاتر سفر هوايي، گردشگري و زيارتي استان تهران با اشاره به تحريم تعدادي از ايرلاين‌هاي ايراني كه به اروپا و كشورهاي ديگر پرواز داشتند، اظهار كرد: درحال حاضر ايرلاين‌هاي امارات و تركيه كلاس پروازي نرخ پايين را به روي بازار ايران بسته‌اند و اگر قرار باشد شرايط تحريم ادامه داشته باشد ناچاريم يك شريك غيرايراني در پروازها داشته باشيم.

به گفته او، آنها بايد تسهيلاتي بدهند، به هر حال براي آنها بازارسازي شده است و با اين شرايط نبايد آنها نرخ‌هاي خاص و بالا بدهند يا خدمات‌شان را محدود و بايد مقامات در اين باره تدبير كنند و راه‌حل داشته باشند. رفيعي‌ شاد درباره وضعيت تورهاي خروجي و سفرهاي خارجي با توجه به لغو پي‌درپي پروازهاي ايرلاين‌هاي بين‌المللي گفت: سفرهاي خارجي همچون سفرهاي ورودي از تحولات اخير در منطقه تاثيرپذيرفته و سفارتخانه‌هاي اروپايي با شكل خاصي با درخواست‌ ويزاي توريستي شهروندان ايراني برخورد مي‌كنند و تعداد ريجكتي ويزاهاي توريستي ايراني‌ها زياد شده است.

ناگفته نماند كه لغو پروازهاي ايران به مقصد اروپا نه‌تنها دسترسي ايرانيان به اين مقاصد را دشوارتر كرده، بلكه آنها را به استفاده از ايرلاين‌هاي خارجي و پروازهاي غيرمستقيم مجبور كرده است؛ موضوعي كه منجر به افزايش هزينه‌ها و محدوديت در انتخاب مقاصد سفر مي‌شود.

در نهايت، اين تغييرات روي زندگي اجتماعي و اقتصادي مسافران اثرات منفي خواهد داشت و نياز به تغيير در راهبرد سفر و برنامه‌ريزي‌هاي جديد را ايجاد مي‌كند.

 

آمارهاي تورهاي ورودي به صفر رسيده است

رفيعي‌ شاد درباره وضعيت سفر و گردشگري در كشور، نخست به شرايط گردشگري ورودي اشاره كرد و افزود: وضعيت گردشگري ورودي ايران درحال حاضر تعريف چنداني ندارد، اين بخشِ گردشگري تقريبا از سال ۱۳۹۸ مدام درگير بحران است و تورهاي ورودي در وضع موجود عملا به صفر رسيده است.

او ادامه داد: از بازارهايي چون تركيه، چين و روسيه با توجه به تعاملاتي كه اخيرا آغاز شده بود، تعداد گردشگران ورودي‌ انگشت‌شمار شده يا برنامه سفرشان لغو شده است و با اين شرايط براي آينده پيش‌بيني وجود ندارد و اگر وضع به همين منوال بماند و تدبيري نشود احتمالا تا ارديبهشت سال ۱۴۰۴ ركود در گردشگري ادامه داشته باشد.

رييس هيات‌مديره انجمن صنفي دفاتر سفر هوايي، گردشگري و زيارتي استان تهران اظهاركرد: تعداد بنگاه‌هاي اقتصادي كه در گردشگري ايجاد شده قابل توجه است. از طرفي، هر دولتي بر سر كار آمده شعار كاهش آمار بيكاري را داده است، درحالي كه با وضع موجود بسياري از بنگاه‌هاي اقتصادي گردشگري ورشكسته شده يا در آستانه آن قرار گرفته‌اند و ناچارند از اين كار كنار بكشند يا نيروي انساني متخصص خود را تعديل كنند.

او بيان كرد: آنها سرمايه‌گذاراني هستند كه سال‌ها وقت و سرمايه خود را در اين راه گذشته‌اند و علاوه‌بر اين بحران‌ها، درگير ماليات و عوارض هم هستند، يك دهه است ما به هر مسوولي كه بر سركار مي‌آيد، اين مشكلات را تكرار مي‌كنيم و همچنان درگير آن هستيم و از تكرار اين مشكلات كه هيچ راه‌حلي براي آن درنظر گرفته نمي‌شود، خسته شده‌ايم.

رفيعي شاد به وضعيت سفرهاي داخلي پرداخت و اظهار كرد: تورها و سفرهاي داخلي تحت‌تاثير دو عامل تورم و تحولات منطقه‌اي قرار گرفته است. مردم نه تنها كمتر با تور سفر مي‌كنند كه لغو شدن پروازها در روزهاي اخير، بسياري را بر آن داشته است فقط در صورت ضرورت از هواپيما استفاده كنند و مسيرهاي زميني را ترجيح دهند. ضريب اشغال هتل‌ها كاهش يافته و اقبال از سفرهاي تفريحي كمتر شده است.