احتمال افزايش برد موشكي ايران وجود دارد
رييس شوراي راهبردي روابط خارجي ميگويد: در مورد مساله بردموشكها تا به حال حساسيت غربيها، به خصوص اروپاييها را لحاظ ميكرديم، ولي وقتي آنها حساسيتهاي ما را بهخصوص در موضوع تماميت ارضي جمهوري اسلامي ايران لحاظ نميكنند، دليلي ندارد كه ما هم حساسيتهاي آنان را در نظر بگيريم.
رييس شوراي راهبردي روابط خارجي ميگويد: در مورد مساله بردموشكها تا به حال حساسيت غربيها، به خصوص اروپاييها را لحاظ ميكرديم، ولي وقتي آنها حساسيتهاي ما را بهخصوص در موضوع تماميت ارضي جمهوري اسلامي ايران لحاظ نميكنند، دليلي ندارد كه ما هم حساسيتهاي آنان را در نظر بگيريم. لذا احتمال اينكه برد موشكهاي ايران افزايش يابد، وجود دارد.دكتر كمالخرازي در گفتوگو با الميادين با تاكيد بر اينكه رژيم صهيونيستي در جنگ عليه غزه و لبنان محاسبات اشتباهي داشته است، گفت: آنها فكر ميكردند با حمله به غزه و لبنان ميتوانند حماس و حزبالله را نابود كنند. فكر ميكردند كه با شهادت رهبران حماس و حزبالله اين جنبشهاي مردمي فروكش ميكنند. اينها محاسبات اشتباه آنان بود. در خود اسراييل هم خيليها به اين محاسبات اشتباه اقرار ميكنند زيرا تفكر مقاومت و آزاديخواهي را نميتوان با عمليات نظامي از بين برد.رييس شوراي راهبردي روابط خارجي ايران همچنين با تبريك انتخاب شيخ نعيم قاسم به عنوان دبيركل حزبالله لبنان و آرزوي توفيق ايشان گفت: مسلما حزبالله تحت رهبري ايشان همچنان باقوت كار خود را ادامه خواهد داد. يكي از سياستهاي مرحوم نصرالله اين بود كه كساني را براي جانشيني خودش و ردههاي مختلف حزب تربيت كرده بود، بهطوري كه بلافاصله بتوانند جايگزين مديران و رهبران قبلي حزبالله شوند. با اين سياست است كه امروز حزبالله با قوت به كار خود ادامه ميدهد و خواسته اسراييليها كه با شهادت ايشان حزبالله فروبپاشد، محقق نشده است. خرازي درباره تجاوز اخير اسراييل به ايران و واكنشهاي متفاوتي كه به آن داده ميشود، گفت: «آنچه اسراييليها در برابر حملات موشكي ما كه با ۲۰۰ موشك با موفقيت صورت گرفت، انجام دادند، تناسب نداشت، زيرا پدافند ايران موفق شد جلوي اكثر آنها را بگيرد. اين باعث شد در اسراييل اعتراض زيادي انجام گيرد، چون انتظارات خيلي بالاتري از اقدام اسراييل داشتند. بنابراين كاملا محسوس است كه آنچه آنها در عمل انجام دادند، با عمليات ما تناسب نداشت.»
رييس شوراي راهبردي روابط خارجي در پاسخ به اين پرسش كه آيا ايران آماده عمليات وعده صادق 3ميشود، گفت: « قطعا ايران در زمان مناسب و به شكل مناسب پاسخ خواهد داد. آنچه درخصوص محاسبات اشتباه اسراييليها مطرح است، اين است كه از ابتدا اينها محاسبات نادرستي داشتند. آنها فكر ميكردند با حمله به غزه و لبنان ميتوانند حماس و حزبالله را نابود كنند. فكر ميكردند كه با شهادت رهبران حماس و حزبالله اين جنبشهاي مردمي فروكش ميكنند. اينها محاسبات اشتباه آنان بود. در خود اسراييل هم خيليها به اين محاسبات اشتباه اقرار ميكنند. زيرا تفكر مقاومت و آزاديخواهي را نميتوان با عمليات نظامي از بين برد. اين تجربه بشري است. بنابراين حماس و حزبالله همچنان دارند با قوت به حركات خود ادامه ميدهند، ميبينيد با وجود آنكه نصرالله، رهبر حزبالله شهيد شد، ولي حزبالله پابرجاست و همين روزها هم جناب آقاي شيخ نعيم قاسم، به جانشيني ايشان انتخاب شدند كه ۳۰ سال است در حزبالله مسووليت دارد و به تمام جزييات حزبالله واقف است. مسلما تحت رهبري ايشان حزبالله همچنان باقوت، كار خود را ادامه خواهد داد.» خرازي در پاسخ به پرسش ديگري در اين خصوص كه اگر بعد از پاسخ ايران به تجاوز اسراييل اين جنگ گسترش پيدا كند، ايران براي اين موضوع آمادگي دارد؟ گفت: «ما آماده جنگ هستيم. البته علاقه نداريم كه جنگ به كل منطقه گسترش پيدا كند. ما با حملاتي كه به اسراييل كرديم، توان بازدارندگي خود را به اثبات رساندهايم. بنابراين اگر اسراييل بخواهد به تجاوز خود ادامه دهد، طبيعتا ما هم پاسخ خواهيم داد.» رييس شوراي راهبردي روابط خارجي درباره انتخاب دبيركل جديد حزبالله هم يادآور شد: « آقاي نعيم قاسم از قبل در صحنه سياسي فعال بوده و تواناييهاي بالاي خود را نشان داده است. بايد تبريك گفت به ملت لبنان و شوراي عالي حزبالله كه ايشان را به عنوان جانشين شهيد نصرالله انتخاب كردند. مقامات ايران اين انتخاب را تبريك گفتهاند و بنده هم به سهم خودم اين انتخاب را تبريك ميگويم. مسلما حزبالله تحت رهبري ايشان با قوت به وظايف خود ادامه خواهد داد.» خرازي درباره دورنماي آتش بس در منطقه و احتمال مذاكره با امريكا خاطرنشان كرد: «ايران دخالتي در مذاكرات آتشبس ندارد. اين مسووليت خود لبنانيها و فلسطينيهاست كه مذاكره كنند. البته هر تصميمي كه آنها بگيرند ما از آن حمايت ميكنيم. در مورد امريكا ما پايبند به مذاكره و توافقات قبلي خود هستيم، مشروط بر اينكه طرفهاي مقابل هم به آن پايبند باشند. متاسفانه آنها پايبند نيستند و به جاي مذاكره، به تحميل تحريم عليه جمهوري اسلامي ايران ادامه ميدهند. او همچنين درباره دورنماي روابط ايران با روسيه و چين گفت: «روسيه و چين دنبال يك نظم نوين جهاني هستند كه دنيا از سلطه غرب خارج شود، ما هم با آنها وجه اشتراك داريم. معتقديم كه قدرتهاي نوظهور از جمله ايران بايد در نظم نوين جهاني نقش برجستهاي را داشته باشند تا دنيا دموكراتيكتر اداره شود، نه آنكه از نظر مالي و سياسي تحت سلطه غرب باشد. گامهايي كه تا به حال در قالب سازمان شانگهاي، بريكس و بانك نوين توسعه برداشته شده است، در اين راستاست. ايران هم عضو آن سازمانهاست و تلاش ميكند در جهت ايجاد يك نظم نوين جهاني دنيا حركت كند.
توافقنامه با روسيه آماده است و همه ابعاد روابط ايران و روسيه را پوشش ميدهد. قرار بود كه در حاشيه اجلاس اخير بريكس در قازان (كازان) امضا شود، ولي ترجيح داده شد كه در يك سفر دوجانبه اين كار انجام گيرد تا اهميت خود را نشان دهد. انشاءالله اين كار به زودي انجام ميگيرد. خرازي در پاسخ به پرسشي در خصوص تغيير در دكترين دفاعي ايران گفت: « اگر جمهوري اسلامي ايران تهديد موجوديتي شود، ما به ناچار سياست دكترين نظامي خود را تغيير خواهيم داد. ما الان توانايي لازم را براي توليد سلاح داريم و تنها مانع آن فتواي رهبري است كه توليد سلاح هستهاي را ممنوع كردهاند. از جهت پرتابهها و موشكها هم همه به قدرت موشكي ما اذعان دارند. در عمليات وعده صادق هم اين توانايي را كاملا اثبات كرديم. در مورد مساله برد موشكها تا به حال حساسيت غربيها، به خصوص اروپاييها را لحاظ ميكرديم، ولي وقتي آنها حساسيتهاي ما را به خصوص در موضوع تماميت ارضي جمهوري اسلامي ايران لحاظ نميكنند، دليلي ندارد كه ما هم حساسيتهاي آنان را در نظر بگيريم. لذا احتمال اينكه برد موشكهاي ايران افزايش يابد، وجود دارد.»
رييس شوراي راهبردي روابط خارجي درباره دورنماي روابط با كشورهاي منطقه يادآور شد: «سياست راهبردي جمهوري اسلامي ايران اين است كه فارغ از نوع حكومت و اختلافاتي كه احيانا بين كشورهاي منطقه وجود دارد، روابط جمهوري اسلامي ايران با اين كشورها گسترش يابد تا دسته جمعي در جهت صلح و امنيت منطقه تلاش كنيم. بنابراين تمام اين كشورهايي كه اطراف ما هستند اين سياست را ميدانند و ما الان داريم در اين جهت حركت ميكنيم. البته بعضيها شايد از چنين سياستي خرسند نباشند و احيانا دست به تبليغاتي بزنند كه به نفع منطقه نيست. اخيرا ديديد كه من در مورد بحرين بحثي تاريخي داشتم و گفتم كه بحرين در زماني جزو خاك ايران بود و به عنوان استان چهاردهم ايران لحاظ ميشده است. البته، الان بحرين يك كشور مستقل عربي است و ما هم آن را به رسميت ميشناسيم. برخي در مطبوعات منطقه سروصدا كردند كه فلاني استقلال و عربيت بحرين را زير سوال برده است. در حالي كه چنين بحثي مطرح نبود و گفته من صرفا بازگويي يك واقعيت تاريخي بود.»