خدمات ديجيتال يكي از راههاي توسعه عدالت است
دبير شوراي عالي فضاي مجازي گفت: بايد آگاهي خوبي نسبت به اقتصاد ديجيتال ايجاد شود تا باور اينكه خدمات ديجيتال يكي از راههاي توسعه عدالت در كشور است، فراگير شود. به گزارش ايسنا، سيد محمد امين آقاميري در نشست با اعضاي كميسيونهاي سازمان نظام صنفي رايانهاي كشور (نصر) گفت: ما در كشور سازوكارهاي مختلفي داريم كه كسب و كارها درگير آن هستند و مركز ملي فضاي مجازي ارتباط نزديكي با بخش خصوصي برقرار كرده تا مسائل و مشكلات اين بخش مرتفع شود و در حال حاضر با ساير نهادها در حال تعامل و همكاري براي تسريع در اين امور هستيم و اميدواريم تغيير جدي در اين حوزه اتفاق بيفتد.
دبير شوراي عالي فضاي مجازي گفت: بايد آگاهي خوبي نسبت به اقتصاد ديجيتال ايجاد شود تا باور اينكه خدمات ديجيتال يكي از راههاي توسعه عدالت در كشور است، فراگير شود. به گزارش ايسنا، سيد محمد امين آقاميري در نشست با اعضاي كميسيونهاي سازمان نظام صنفي رايانهاي كشور (نصر) گفت: ما در كشور سازوكارهاي مختلفي داريم كه كسب و كارها درگير آن هستند و مركز ملي فضاي مجازي ارتباط نزديكي با بخش خصوصي برقرار كرده تا مسائل و مشكلات اين بخش مرتفع شود و در حال حاضر با ساير نهادها در حال تعامل و همكاري براي تسريع در اين امور هستيم و اميدواريم تغيير جدي در اين حوزه اتفاق بيفتد. وي با اشاره به اينكه معاونت علمي رياست جهوري نقش پدافند كسب و كارها را ايفا خواهد كرد، افزود: مساله، پيچيدهتر از مسائل مرسوم است و در حوزه كسب و كارهاي اقتصاد ديجيتال علاوه بر رقابت بخش خصوصي و دولتي شاهد رقابت بخش خصوصي سنتي با ديجيتال هستيم. آقاميري تاكيد كرد: اين مهم پيچيدگي را براي حل اين موضوع زياد كرده و وظيفه تنظيمگر اين است كه سهم بازار را مديريت كند و فشار را كاهش دهد ولي هنوز در كشور بلوغ كامل ايجاد نشده و اين چالش جدي است و بيشتر از اينكه در كشور براي تحقق آن نياز به سياستگذاري وجود داشته باشد، نياز به گفتمانسازي است. رييس مركز ملي فضاي مجازي با اشاره به اينكه در مسائل مختلف مثل رمزارزها كه جديد است، نياز به آگاهي و شناخت، بيشتر است، تصريح كرد: به دليل ناآشنايي با موضوعات حوزه فضاي مجازي نياز است كه همه با هم گفتمانسازي ايجاد كنيم و بايد شناخت در اين حوزه بيشتر شود تا تغيير در مشاغل و در اصناف مختلف، پذيرفته شود. وي اضافه كرد: ما بايد بتوانيم گامهاي بزرگبرداريم، تجربيات موفق ايجاد كنيم و هدفهايي شفاف و مشخص بگذاريم تا بتوانيم خواستههاي اين حوزه را محقق كنيم و اين مهم قابل تحقق است، ولي زماني قابل تحقق است كه موضع و ديدگاهها نسبت به اين حوزه تغيير كند. بايد آگاهي خوبي نسبت به اقتصاد ديجيتال ايجاد شود تا باور اينكه خدمات ديجيتال يكي از راههاي توسعه عدالت در كشور است، فراگير شود. آقاميري با اشاره به لزوم تقويت نيروي انساني گفت: حفظ و تقويت اين حوزه بسيار مهم است و بايد براي آن برنامه داشته و چشمانداز خوبي براي آن پيشبيني كنيم. وي با بيان اينكه بسياري از مشكلات با پيگيري مركز ملي فضاي مجازي و همكاري خوب دولت جديد در حال پيگيري و حل شدن است، ابراز اميدواري كرد: به زودي شاهد رفع بسياري مشكلات در حوزه اقتصاد ديجيتال خواهيم بود و در اين مسير، حتما از نظرات و ديدگاههاي بخش خصوصي استفاده خواهد شد.
مصوبات متعددي تاكنون شوراي عالي و مركز ملي فضاي مجازي در حوزه سند راهبردي، تنظيمگري سكوها، سند تسهيم درآمد و حتي سندباكس داشته كه با اجراي كامل اين مصوبات بسياري از مشكلات حل خواهد شد. رييس مركز ملي فضاي مجازي خاطرنشان كرد: در حوزه هوش مصنوعي چالش داريم و لايههاي مختلف آن نياز به تعادل در كشور دارد كه در حال تلاش براي تفكيك اجرا و تنظيمگر با هم هستيم و براي تحقق اين فرآيند، تعدد ذي ربطان در تنظيمگري فضا را متعادل ميكند و توازن در تصميمگيري ايجاد ميشود كه پيگيري آن در كميسيون عالي تنظيم مقررات در حال پيگيري است. آقاميري در پايان تصريح كرد: ما آماده همكاري در تمامي زمينهها براي كمك به بخش خصوصي و كسب و كارهاي فعال در حوزه فضاي مجازي هستيم و با همكاري هم ميتوان مشكلات اين حوزه را حل كرد. در ادامه اين نشست مشترك- علي حكيم جوادي رييس شوراي مركزي سازمان نظام صنفي رايانه اي (نصر) اظهار كرد: با وجود اينكه كارهاي خوبي صورت گرفته اما ما در حوزهاي در حال فعاليت هستيم كه چالشهاي روزمرهاي دارد. براساس اعلام مركز ملي فضاي مجازي، وي با بيان اينكه آشنايي دكتر آقاميري با سازمان نصر بيشتر از من است و با چالشها آشنايي دارند، گفت: امسال كه سال جهش توليد با مشاركت مردم است، فرصت بسيار خوبي است كه بشود از اين ظرفيت عظيم در جهت توسعه اقتصاد به خصوص اقتصاد ديجيتال در كشور بهرهبرداري كرد؛ دوستان حاضر در اين نشست بخشي از اين خيل عظيم دست اندركاران اين حوزه هستند كه امروز ما توفيق داريم كه در خدمت شان باشيم و دغدغهها را بشنويم. حكيم جوادي خاطرنشان كرد: علي رغم همه بحثهايي كه امروز يا در گذشته صورت گرفته، استفاده از ظرفيت بخش خصوصي در حد شعار بوده و بنظر ميرسد سازوكار و راهكار بهرهگيري از اين ظرفيت را نداريم. گاه احساس ميشود نزديكي دولت به بخش خصوصي تبعاتي براي مسوولان داشته باشد اما حقيقتاً ما امروز با مسوولان كشور كه صحبت ميكنيم به اين نتيجه ميرسند كه بدون همكاري و هماهنگي بخش خصوصي امكان رشداقتصادي وجود ندارد. رييس شوراي مركزي سازمان نصر، با اشاره به اينكه انتظار ما از مركز ملي فضاي مجازي اين است كه بتوانيم حضور بخش خصوصي را در تصميمگيري بر سر برخي مصوبات شوراي عالي فضاي مجازي داشته باشيم، گفت: ما شاهديم بنابر مقتضياتي كه كشور دارد، شوراهايي در كشور چه در حوزه امنيت و چه در بحث هوش مصنوعي، تشكيل شده اما ردپايي از بخش خصوصي در اين شوراها وجود ندارد و نهايتا به حضور يك نماينده بسنده ميشود. وي افزود: ما ميخواستيم خواهش كنيم كه در جايگاهي كه شما حضور داريد، بخشي از دستورجلسات شوراي عالي فضاي مجازي در مسيري قرار بگيرد كه شعار مهم مقام معظم رهبري در استفاده از مشاركتهاي مردمي در نامگذاري سال جاري، محقق شود چراكه هنوز موانع كسب و كار و حضور بخش خصوصي برطرف نشده است. حكيم جوادي در پايان با بيان اينكه ما پيشتر هم خدمت شما رسيديم و شما بر مشكلات دوستاني كه در اين حوزه فعالند اشراف داريد، گفت: انتظار ما استفاده از ظرفيت صنف در همه حوزهها چه در حوزه رگوليشن و چه حوزه امنيت است و سازمان نظام صنفي ميتواند به نهادهاي مختلف دولت كمك كند.