بررسي چالش آب و كمبود فضاي آموزشي در نشست استاندار تهران
استاندار تهران بر ضرورت حل مشكلات با حضور ميداني در شهرستانها تأكيد كرد و با بيان اينكه چالش آب موضوع فوق بحراني استان تهران است، درباره اتمام پروژههاي استان تهران گفت: براي اتمام پروژههاي بر زمين مانده نيازمند جذب منابع و اعتبارات ملي هستيم.
استاندار تهران بر ضرورت حل مشكلات با حضور ميداني در شهرستانها تأكيد كرد و با بيان اينكه چالش آب موضوع فوق بحراني استان تهران است، درباره اتمام پروژههاي استان تهران گفت: براي اتمام پروژههاي بر زمين مانده نيازمند جذب منابع و اعتبارات ملي هستيم. همچنين با كمبود ۱۳ هزار كلاس درس در استان تهران مواجه هستيم و در سرانه آموزشي نيز با ميانگين ايده آل كشوري سه متر فاصله داريم. محمدصادق معتمديان با بيان اينكه استانداري و مجموعه دولت به تنهايي نميتوانند مشكلات را حل كنند، گفت: استان تهران با ابرچالشهايي مواجه است كه نياز به توجه و عزم ملي دارد و ظرفيت منحصر به فرد ۳۶ نفري مجمع نمايندگان اين استان راهگشاي بسيار خوبي براي حل مسائل كلان پايتخت محسوب ميشود.
در تهران سالانه شاهد ۳۶ سانتيمتر فرونشست هستيم
استاندار تهران چالش آب را موضوع فوق بحراني استان دانست و عنوان كرد: بايد براي جمعيت تهران فكر جدي صورت گيرد و همه ظرفيتها پاي كار بيايند، برداشتهاي بيرويه از سفرههاي آب زيرزميني سبب تداخل حريم چاهها شده و استان تهران با جمعيتي حدود ۱۵ ميليون نفر و تراكم جمعيتي حدود ۱۹ برابر كل كشور، با چالش جدي فرونشست زمين مواجه است، فرونشستي كه سالانه بين ۱۲ تا ۲۵ سانتيمتر است و در برخي مناطق كشور از جمله تهران شاهد ۳۶ سانتيمتر فرونشست هستيم، لذا بايد به طرحهاي آب شرب به عنوان نياز اساسي نگاه كنيم. او با بيان اينكه منابع استان تهران براي برنامهريزي كافي نيست و نيازمند تأمين منابع مالي هستيم، گفت: از نمايندگان ميخواهيم سه چالش و موضوع مهم استان را احصا كنند كه بتوانيم با دريافت مصوبه به حل آنها در دولت بپردازيم.
اعتبار طرحهاي استاني تنها 20 درصد است
معتمديان درباره تأمين منابع مالي استان تهران عنوان كرد: ۸۰ درصد از اعتبارات به وزارتخانهها و ۲۰ درصد در اختيار استان قرار دارد كه كافي نيست و پروژههاي ناتمام نيازمند اعتبارات است و از مجمع نمايندگان ميخواهيم براي رضايت مندي مردم تلاش كنند تا اعتبار لازم جذب شود، بايد وزارتخانهها را موظف شوند كه از ۸۰ درصد اعتبارات براي تأمين اعتبارات پروژههاي استاني هزينه كنند و در همين خصوص اگر مجمع نمايندگان، معاونان و استاندار به صورت منسجم به دنبال جذب اعتبارات ملي باشند، اثرگذار خواهند بود. استاندار تهران با تأكيد بر ضرورت توسعه متوازن در استان عنوان كرد: لازمه توسعه متوازن، ريلگذاريهاي صحيح است، در اين زمينه بايد به سمتي حركت كنيم كه از ساير منابع مثل اوراق مشاركت اسلامي بهرهمند شويم.
مديران در استان تهران تعطيلي نخواهند داشت
او يكي از ملاكهاي مهم در ماندگاري مديران را ارزيابي توانايي آنان در جذب منابع و اعتبارات ملي مطرح كرد و گفت: در استانداري تهران روحيه كار روزمرّگي نخواهيم داشت و نياز به تحول و كار جهادي و شبانه روزي داريم، در انتصابات افراد توانمند و تعريف شده در چارجوب نظام كه خود را وقف كنند، ميخواهيم و در شرايط كنوني كشور كه روي مردم فشار وجود دارد، مديران در استان تهران تعطيلي نخواهند داشت و در تيم كنوني، كار شبانه روزي ملاك است.
تهران نيازي به آوردن نيرو از ساير نقاط ندارد
استاندار تهران در خصوص اسكان فرمانداران در محل خدمت نيز اظهار كرد: هيچ تعارفي نداريم، فرماندار بايد با حضور شبانهروزي در محل خدمت حاضر و در كنار مردم باشد، معيار در انتصابات، كارآمدي، تعهد و تخصص است، اجازه نميدهيم حاشيهها بر متن غلبه پيدا كنند و از ظرفيتهاي تخصصي استفاده ميكنيم، تهران با وجود منابع انساني مناسب و ظرفيت نخبگاني، نيازي به آوردن نيرو از ساير نقاط ندارد و انشاءالله با مشورت و همانديشي نيروهايي كارآمد و متخصص و با انگيزه را به كار خواهيم گرفت.
براي هر شهرستان استان تهران نقشه راه چهار ساله تعيين ميكنيم
او افزود: ما مجري هستيم و مشكل ما برنامه و قانون عزم اجرا نيست، با استقرار تيمها و مسالهشناسي مناسب، براي هر شهرستان يك نقشه راه چهار ساله تعيين ميكنيم و به دنبال كارهاي نمايشي و وعده دادنهاي غيرعملياتي نيستيم، ضمن احصاي مشكلات مردم، همه موارد را به صورت تخصصي و با ارائه برنامه و بودجه و تأمين منابع بررسي ميكنيم.
لزوم حضور ميداني براي احصاي مشكلات شهرستانهاي استان تهران
معتمديان با تأكيد بر حضور ميداني براي احصاي مشكلات در شهرستانها، گفت: مشكلات مردم با درهاي بسته مديران حل نميشود، لذا رويكرد اجتماعي خواهيم داشت و اولويتهاي مردم را پيگيري و اجرا ميكنيم.
فاصله سرانه آموزشي در استان تهران با ميانگين ايده آل كشوري
بيان كرد: برنامهاوهاي ما در حوزههاي محروميت زدايي و ارتقای شاخصها تعريف شدهاند و در اين زمينه از مشاركتهاي مردمي استفاده خواهيم كرد، در استان تهران با كمبود ۱۳ هزار كلاس درس مواجه هستيم و در سرانه آموزشي با ميانگين ايده آل كشوري سه متر فاصله داريم.
بيشترين آمار تخريب و مقاومسازي مدارس مربوط به استان تهران است
استاندار تهران با بيان اينكه يك چهارم ظرفيتها و چالشها در اين استان است، افزود: بيشترين آمار تخريب و مقاومسازي مدارس مربوط به استان تهران است و نيازمند عزم، تلاش و حمايت مجمع نمايندگان تهران هستيم.