پرونده   مافياي   كيوسك داران   پايتخت   بررسي   شد
در جلسه شوراي شهر تهران

پرونده مافياي كيوسك داران پايتخت بررسي شد

۱۴۰۳/۰۸/۱۴ - ۰۰:۵۲:۴۲
|
کد خبر: ۳۲۴۷۶۸

اعضاي شوراي شهر تهران در جلسه روز گذشته (13 آبان ماه) به بحث درباره دو فوريت اصلاح حكم ۹۱ برنامه چهارم تحول و پيشرفت پايتخت، اصلاح برنامه چهارم شهرداري براي تسهيل در تشكيل سازمان گردشگري تهران و بررسي پرونده كيوسك‌هاي شهرداري تهران پرداختند.

اعضاي شوراي شهر تهران در جلسه روز گذشته (13 آبان ماه) به بحث درباره دو فوريت اصلاح حكم ۹۱ برنامه چهارم تحول و پيشرفت پايتخت، اصلاح برنامه چهارم شهرداري براي تسهيل در تشكيل سازمان گردشگري تهران و بررسي پرونده كيوسك‌هاي شهرداري تهران پرداختند.

از ديگر موضوعاتي كه در جلسه ديروز مورد بحث و بررسي قرار گرفت، تذكر به شهرداري به دليل عدم اطلاع‌رساني پيش از اجراي پروژه‌هاي عمراني اعضاي شوراي شهر تهران و اصلاح و تكميل مصوبه شوراي شهر در مورد تشكيل شوراي راهبردي سلامت پس از اعتراض فرمانداري تهران بود. در دويست و هفتاد و ششمين جلسه علني شوراي اسلامي شهر تهران، دو فوريت اصلاح حكم ۹۱ برنامه چهارم تحول و پيشرفت شهر تهران، تصويب شد و درحالي كه قرار بود موضوع كاهش سالانه دو درصد از تعداد كيوسك‌هاي موجود پايتخت و طرح ممنوعيت افزايش كيوسك‌ها در مناطق ۲۲ گانه شهرداري تهران، بررسي شود اما اين موضوع براي بررسي بيشتر به جلسه بعد شورا موكول شد. در راستاي برررسي دو فوريت اصلاح حكم ۹۱ برنامه چهارم تحول و پيشرفت در جلسه شوراي شهر، احمد علوي يكي از اعضاي شورا با بيان اينكه ايجاد سازمان گردشگري از دهه ۹۰ مطرح بوده اما بنا به دلايلي محقق نشد، گفت: يكي از اصلي‌ترين دلايل عدم تشكيل سازمان گردشگري، تأكيد حكم ۹۱ برنامه چهارم بر ادغام شركت‌هاي مختلف براي تشكيل سازمان گردشگري بود كه موجب شد حدود دو سال اين موضوع زمان ببرد و ما درگير حل و فصل اين موضوع هستيم. علوي اضافه كرد: نهايتا در هفته گذشته جمع‌بندي نهايي انجام شد كه الزام شهرداري تهران به ايجاد سازمان گردشگري را كه در حكم ۹۱ برنامه چهارم است را‌برداريم و به جاي آن تشكيل ساختار را بگنجانيم تا اين مراكز ادغام نشود. او افزود: حكم ۹۱ به تشكيل سازمان با ادغام شركت‌ها و مراكز گردشگري تأكيد داشت، اما پيشنهاد مي‌شود كه در اين دو فوريت لفظ ادغام حذف شود و شهرداري نيز ملزم به تشكيل ساختار مي‌شود تا بتوانيم در مدت زمان باقي مانده اين ساختار را براي تهران تشكيل بدهيم. به گزارش ايسنا جعفر تشكري هاشمي، رييس كميسيون حمل و نقل شوراي شهر تهران هم با بيان اينكه در برنامه چهارم ايجاد جايگاه‌هاي سوخت كوچك مقياس به معاونت خدمات شهري سپرده شده بود، گفت: اما در اساسنامه سازمان ترافيك اين موضوع برعهده اين سازمان گذاشته شده است، مي‌خواهم كه حكم ۲۸ نيز اصلاح شود تا ايجاد جايگاه‌هاي سوخت كوچك مقياس به معاونت حمل و نقل سپرده شود و يادآور مي‌شوم كه سازمان بازرسي كشور نيز به اين موضوع ايراد گرفته است و بهتر است كه همين حالا اين حكم هم اصلاح شود. در ادامه پيشنهاد تشكري هاشمي مبني بر اصلاح حكم ۲۸ مبني بر سپردن مديريت ايجاد جايگاه‌هاي سوخت كوچك مقياس به معاونت حمل و نقل به دليل عدم كسب دو سوم آرا نتوانست ميزان رأي لازم براي بررسي دو فوريت را كسب كند و براي بررسي بيشتر به كميسيون هيات تخصصي ارجاع داده شد.

 

دردسر كيوسك‌ها براي شهرداري

موضوع بعدي كه در جلسه شوراي شهر تهران مورد بررسي قرار گرفت اما ادامه آن به جلسه بعد موكول شد، بحث مافياي كيوسك‌هاي شهرداري تهران بود. سعيد بيگي، مديرعامل شركت ساماندهي مشاغل در خصوص كيوسك‌ها و ون كافه‌ها عنوان كرد: كيوسك‌هاي جديد در تهران سابقه ۳۰ ساله دارد. خيلي از مسائل را به دليل مافياي كيوسك‌ها نمي‌توانم مطرح كنم چون براي شهرداري دردسر مي‌شود. در شهرداري رويكرد افزايشي نداريم و قطعا روند كاهشي خواهد بود.

او ادامه داد: در حال اجراي مصوبه شورا براي ون كافه‌ها هستيم اما نياز به بازنگري مصوبه شورا داريم. با ممنوع كردن مجوز ون‌كافه مخالف هستيم. ممنوع كردن جز انحصار ايجاد كردن كار ديگري انجام نمي‌دهد. ما مي‌خواهيم كار ون‌كافه‌ها چرخشي باشد تا انحصاري به وجود نيايد مهدي پيرهادي، رييس كميسيون سلامت، محيط زيست و خدمات شهري شوراي شهر تهران در بررسي طرح ممنوعيت افزايش كيوسك‌ها و كاهش سالانه دو درصد از تعداد كيوسك‌ها گفت: صادر كردن مجوز ساخت كيوسك در معابر پايتخت ممنوع است و در ساير فضاهاي عمومي تنها با ارائه دلايل موجه توسط مناطق ۲۲ گانه، مجوزها صادر خواهد شد. پيرهادي ادامه داد: شهرداري تهران دو ماه فرصت دارد نسبت به بررسي كاهش سالانه دو درصد از كيوسك‌هاي پايتخت اقدام و نتايج را اعلام كند. او اضافه كرد: به علت عدم وجود مجوزهاي وزارت بهداشت اتفاقاتي در كيوسك‌هاي عرضه مواد غذايي پيش آمد كه با توجه به اين موضوع صدور مجوزهاي اين بخش ضروري است. در ادامه مهدي اقراريان، عضو شوراي شهر هم گفت: اين اقدام را با هدف كاهش كيوسك‌ها دنبال مي‌كنيم و باتوجه به شناختم از مجموعه مديريت شهري فكر نمي‌كنم در اين مدت باقي مانده اتفاق خاصي صورت بگيرد و بعيد است در دو ماه دستور العمل آماده شود، ضمن اينكه بايد توجه داشته باشيم مقرره و قانون بايد ضمانت اجرا داشته باشد. همچنين مهدي بابايي، ديگر عضو شورا بيان كرد: موافقم ممنوعيت ادامه داشته باشد تا افزايش كيوسك‌ها اتفاق نيفتد اما ون‌كافه‌ها مي‌توانند براي شهرداري درآمدزا باشند اما با ممنوعيت كار ون‌كافه‌ها مخالف هستم. مي‌توان همان فرآيند را ادامه داد اما شهرداري دستورالعمل را به شورا بياورد و تصويب شود تا ون‌كافه‌ها طبق دستورالعمل و منضبط فعاليت كنند.

اما مهدي چمران، رييس شوراي شهر تهران گفت: در شرايط كشورمان سازگاري لازم با ون كافه‌ها را نداريم، آنها نه پروانه دارند و نه كسي مي‌دانند چه نوشيدني‌ها و غذاهايي به مردم مي‌دهند. چمران ادامه داد: همكاران مي‌توانند در يك بازه زماني سه ماهه دستورالعمل تعيين كنند و تا آن موقع ممنوع باشد. اجازه از وزارت بهداشت هم مهم است چون سلامتي مردم به خطر ميفتد، پروانه‌هاي ون كافه‌ها سه ماهه است و بيش از سه ماه در يك مكان نمي‌مانند البته بايد مجوز و پروانه‌ها در صورت تخلف نكردن تمديد شود.

 

تذكر به شهرداري براي عدم اطلاع‌رساني درباره اجراي پروژه‌هاي عمراني

بحث ديگر انتقاد از شهرداري درباره عدم اطلاع‌رساني درباره اجراي پروژه‌هاي عمراني بود، اقراريان عضو شوراي شهر با تأكيد بر اينكه بايد قبل از اجراي پروژه عمراني در تهران به مردم اطلاع داده شود، نسبت به عدم اطلاع‌رساني پيش از اجراي پروژه‌هاي عمراني به شهرداري تهران تذكر داد. به گزارش ايسنا، او با اشاره به يك پروژه عمراني در محدوده خيابان دكتر شريعتي به سمت ميدان سبلان گفت: وظيفه مهم شهرداري اين است اطلاع‌رساني بهتري انجام دهد تا مردم به مشكل نخورند. بايد قبل از اجراي پروژه عمراني به مردم اطلاع داده شود. ورودي اتوبان شهيد صياد شيرازي شمال از ميدان سبلان را بستند؛ اما هيچ‌گونه اطلاع‌رساني نشده بود. اميدوارم شهرداري از فرصت باقي مانده استفاده كند و بر ماموريت‌هايش تمركز كند.

 

بررسي دوباره مصوبه تشكيل  شوراي راهبردي سلامت در شوراي شهر

در جلسه ديروز شوراي شهر، اعضا بررسي نامه فرماندار تهران در خصوص الزام شهرداري تهران به تشكيل شوراي راهبردي سلامت شهر تهران را روي ميز بررسي خود قرار دادند و مقرر شد بعد از اصلاح و تكميل پاسخ، براي تصويب به صحن شوراي شهر آورده شود.

سوده نجفي، رييس كميته سلامت شوراي شهر تهران با بيان اينكه فرمانداري دو ايراد به اين مصوبه داشتند كه وارد مي‌دانيم، گفت: در يكي از بندها ايراد گرفته شده است كه چرا مصوبه را به سازمان‌هاي مختلف ارجاع نداديم كه اين ايراد قابل پذيرش است و ما در پاسخ عنوان كرديم كه منتظر تأييد هيات تطبيق بوديم تا بعد از آن به دستگاه‌هاي مربوطه مصوبه را ابلاغ كنيم.

او افزود: فرمانداري در ايراد دوم اعلام كرده است كه شوراي راهبردي مسووليت اجرايي نداشته و در راستاي همفكري به كارگروه شوراي برنامه‌ريزي استان مي‌تواند اقدام كند؛ اما معتقديم بر اساس اسناد بالادستي و سند طرح جامع شهرداري تهران مسووليت و وظايفي در زمينه تحقق سلامت شهروندان و ارتقای آن دارد.

اين عضو شوراي شهر تهران، گفت: مديريت شهري بايد در زمينه بحران‌ها و شرايط خاص مثل پاندمي و جواني جمعيت فعال باشد و بدون مشاركت فعال شهرداري با نظام سلامت اهداف محقق نمي‌شود مثلا در زمان پاندمي كرونا در امر واكسن و بررسي‌هاي بيماري از شهرداري تهران كمك خواستند ولي كلا بر اساس طرح جامع توسعه سلامت، مسووليت برعهده ما نيز هست.

نجفي ادامه داد: به فرمانداري اعلام مي‌كنيم كه ما در شوراي راهبردي سلامت شهر تهران همه موضوعات سلامت را بررسي مي‌كنيم؛ نه تصميم‌گيري و شهردار تهران هم عضو دايم نيست. پس دخالتي در اجرا نداريم.

چمران هم با بيان اينكه مجلس قانوني دارد كه شوراها نبايد در حوزه مسووليت وزارت خانه‌ها دخالت كنند و بايد با هماهنگي وزارتخانه‌ها كار كنيم، گفت: ما مي‌توانيم فقط بنويسيم. همه حوزه فعاليت شوراي راهبردي سلامت شهر تهران در حوزه مسووليت شهرداري تهران است يا اينكه بايد به وزارتخانه تكليف كنيم كه ساختاري در شهر ايجاد شود كه مسووليت آن با وزارت بهداشت و نه شهرداري تهران خواهد بود. در پايان مقرر شد كه كميته سلامت شوراي شهر تهران پيشنهاد چمران در مورد اينكه در پاسخ به فرمانداري نوشته شود كه اين شورا در حوزه مسووليت شهرداري تهران فعاليت مي‌كند و با درج پاسخ به ايردات فرمانداري، نامه پاسخ را آماده و براي رأي‌گيري نهايي به صحن شوراي شهر تهران بياورد.