چالش اصلي توليد تامين مواد اوليه است
رييس كميسيون صنعت اتاق تهران گفت: توليدكنندگان با مشكلات متعددي مواجه هستند كه يكي از مهمترين آنها، تأمين مواد اوليه است. هرويك ياريجانيان، رييس كميسيون صنعت و معدن اتاق بازرگاني تهران در پانزدهمين جلسه اين كميسيون با بيان اينكه مشكلات و چالشهاي صنعتگران روزبهروز در حال افزايش است، اظهار كرد: مقام معظم رهبري، روي مساله توليد تاكيد دارند و شعار سال را نيز «جهش توليد با مشاركت مردم» تعيين كردهاند.
رييس كميسيون صنعت اتاق تهران گفت: توليدكنندگان با مشكلات متعددي مواجه هستند كه يكي از مهمترين آنها، تأمين مواد اوليه است. هرويك ياريجانيان، رييس كميسيون صنعت و معدن اتاق بازرگاني تهران در پانزدهمين جلسه اين كميسيون با بيان اينكه مشكلات و چالشهاي صنعتگران روزبهروز در حال افزايش است، اظهار كرد: مقام معظم رهبري، روي مساله توليد تاكيد دارند و شعار سال را نيز «جهش توليد با مشاركت مردم» تعيين كردهاند. اما با وجود تاكيد ايشان روي موضوع توليد، مشكلات و چالشهايي كه در بخش توليد وجود دارد، در حال گسترش است. صنعتگران و توليدكنندگان ايراني حتي نميتوانند از ظرفيتهاي موجود استفاده كنند. صاحبان بنگاههاي توليدي با نصف ظرفيت يا حتي كمتر از آن، كارشان را پيش ميبرند. وي افزود: در شرايطي كه توليدكنندگان با قطعي مكرر برق مواجه هستند و ناترازي انرژي و بودجه گريبان توليدكنندگان را گرفته و آنها با مشكلات ديگري چون تخصيص ارز و تأمين مواد اوليه دستوپنجه نرم ميكنند، چگونه ميتوان جهش توليد را محقق كرد؟ ياريجانيان گفت: با وجود ناترازيهاي موجود در اقتصاد كشور، نميتوانيم انتظار رشد توليد و اقتصاد را داشته باشيم. تنها زماني ميتوان رشد اقتصادي را تجربه كرد كه دولت و بخش خصوصي در زمينههاي مختلف كنار يكديگر باشند و هر كسي يك گوشه از كار را بگيرد. رييس كميسيون صنعت و معدن اتاق تهران بر لزوم همكاري دولت و بخش خصوصي اشاره كرد و افزود: بخش خصوصي همواره همراه دولت و مجلس است تا در زمينههايي كه قانونگذاري و سياستگذاري اصولي نياز است، دولت را همراهي و خواستههاي صنعتگران را مطالبه كند. اما دولت هر روز يك محدوديت و ممنوعيت تازه وضع ميكند و به جاي اينكه بخش خصوصي را به عنوان سرباز خط مقدم جنگ اقتصادي تجهيز و تقويت كند، او را خلع سلاح ميكند و دستش را ميبندند و به ميدان ميفرستد.
وي ادامه داد: توليدكنندگان با مشكلات متعددي مواجه هستند كه يكي از مهمترين آنها، تأمين مواد اوليه است. مواد اوليه بسياري از صنايع، ورقهاي فولادي است كه قيمت تمامشده داخلي آنها از نمونههاي خارجياش گرانتر تمام ميشود. ياريجانيان تصريح كرد: براي مثال، قيمت متوسط يك نوع ورق در فولاد مباركه، ۶۶ هزار تومان است كه با ارزش افزوده و ديگر هزينهها، قيمت آن به ۷۴ هزار تومان نيز ميرسد اما همين ورق را ميتوان از فروشنده خارجي با ۸۰ سنت خريد. قيمت تمام شده اين ورق با دلار آزاد كه اين روزها به ۶۵ هزار تومان رسيده، تقريبا ۵۲ هزار تومان ميشود و اگر بخواهيد همين ورق را با دلار نيمايي بخريد، بايد ۳۶ هزار تومان هزينه كنيد. اين اختلاف قيمت در مواد اوليه، قيمت تمام شده كالا را نيز افزايش ميدهد. اين موضوع در زمينه تهيه مواد پليمري و ديگر حوزهها نيز مشهود است. وي گفت: اگر صنايع براي خريد مواد اوليه از داخل يا خارج از كشور حق انتخاب داشته باشند، ميتوان نسبت به شكلگيري رقابت ميان صنعتگران اميدوار بود و حتي ميتوان در بازارهاي جهاني نيز رقابت كرد.
سيدعلي صدري، نايبرييس كميسيون صنعت و معدن اتاق بازرگاني تهران نيز در اين نشست به مساله قيمتگذاري دستوري و قطعي برق توليدكنندگان اشاره كرد و افزود: برق بسياري از شهركهاي صنعتي و شركتهاي توليدي در تابستان قطع ميشود و منابع شركتها نيز محدود است. وي با اشاره به ضعف زيرساخت برق منطقهاي در استان تهران اظهار كرد: براي حل مشكلات برق، بايد ابتدا برق منطقهاي بررسي و مشكلاتش برطرف شود. نميتوان صنعت را بهخاطر نداشتن زيرساختهاي مناسب و نداشتن منابع كافي براي نوسازي و تعمير دستگاهها تعطيل كرد.
امير توكليرودي، عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس نيز در اين نشست گفت: تصميمات خلقالساعه به توليد ضربه ميزند. تلاش ما در مجلس اين است كه صداي بخش خصوصي را بشنويم و به همين خاطر من در جلسات كميسيون صنعت و معدن اتاق تهران حضور پيدا ميكنم تا دغدغههاي فعالان اين حوزه را بشنوم.
توكلي با اشاره به راهاندازي كميته تسهيل و رفع موانع توليد در كميسيون صنايع و معادن مجلس، اين اقدام را نشاندهنده توجه به بخش صنعتي و لزوم سياستگذاري مناسب در اين حوزه دانست و تاكيد كرد: نگاه مجلس حمايت از توليد است و به همين خاطر، بايد با همكاري بخش خصوصي اصلاحاتي را در اين زمينه انجام داد.
وي گفت: در حوزه برق و گاز نيازمند سرمايهگذاريهاي گسترده هستيم.