تشكيل سرمايه از مسير بازارهاي مالي ميگذرد
يازدهمين نمايشگاه بورس، بانك و بيمه (كيش اينوكس ۲۰۲۴) با حضور رييس سازمان بورس و اوراق بهادار، جمعي از مديران ارشد بازار سرمايه و اصحاب رسانه در مركز همايشهاي جزيره كيش برگزار شد.
يازدهمين نمايشگاه بورس، بانك و بيمه (كيش اينوكس ۲۰۲۴) با حضور رييس سازمان بورس و اوراق بهادار، جمعي از مديران ارشد بازار سرمايه و اصحاب رسانه در مركز همايشهاي جزيره كيش برگزار شد.
حجتالله صيدي، در مراسم افتتاحيه اين نمايشگاه ضمن تقدير از برگزاركنندگان اين همايش مهم و بزرگ گفت: سالهاي ۵۹ تا ۶۷ براي كشور سالهاي سختي بود، اما شاهد فعاليت مداوم كارخانهها و شركتهاي بزرگ بوديم. او با بيان اينكه فعاليت شركتهاي توليدي و كارخانهها در آن زمان تعطيل نشد، افزود: مساله امروز اقتصاد، التهاب و خطر درگيري نظامي نيست، بلكه موضوع اصلي رشد اقتصادي است. صيدي با اشاره به شاخصهاي مثبت و منفي در اقتصاد گفت: تورم، اشتغال، بيكاري و خط فقر جزو شاخص منفي و مثبت در اقتصاد است، اما بر اساس مطالعات انجامشده اين شاخصها در سايه رشد رنگ ميبازد. وقتي رشد اقتصادي نباشد، كوچكترين تورم نيز آزاردهنده خواهد بود. رييس سازمان بورس با تاكيد بر اينكه اقتصاد كشور در كنار سرمايهگذاري رشد ميكند، توضيح داد: تشكيل سرمايه از مسير بازارهاي مالي ميگذرد.
او تشكيل سرمايه را مهم خواند و گفت: تشكيل سرمايه و رشد اقتصادي با مشاركت و همراهي فعالان بازار و برگزاري اين نشستها محقق ميشود.
صيدي با اشاره به اينكه كنشگران مرزي بين اقتصاد خرد و كلان از جمله نهادهاي مالي به ايفاي وظيفه ميپردارند، افزود: اين گروه در اقتصاد كلان نقش مهمي را ايفا ميكنند. به بيان ديگر، بازارهاي مالي با كمك كنشگران به پيشرفتهاي قابل توجهي دست يافته است. اين مسوول ظرفيت بازارهاي مالي را مطلوب خواند و افزود: تعداد ۱۱۴۰ نهاد مالي فعال ثبت شده داريم كه در نوع خود باعث افتخار است. صيدي با بيان اينكه كنشگران مرزي براي ايفاي نقش موثر خود بايد هوشيار و هوشمند عمل كنند، بيان كرد: نهادهاي مالي بايد پيشرو باشند و اقدامات درست و مطلوبي را انجام دهند.
رييس سازمان بورس و اوراق بهادار، افت وخيز را طبيعت بازار مالي خواند و گفت: انتظار ميرود فعالان بازار تصميمات درست ومنطقي بگيرند.
صيدي با اشاره به اهميت بازار مالي مطرح كرد: فضاي كنشگري حاكم در اين نمايشگاه منجر به تشكيل سرمايه ميشود.
آخرين جزييات از اجراي بيمه سهام
حجتالله صيدي در خصوص بيمه سهام گفت: اقدامات بيمه سهام را خود مسوولان بيمه سهام در حال انجام هستند و معرفي هم خواهند كرد.
او افزود: همين طور كه ميدانيد اوراق تبعي يك نوع ابزار كاهش ريسك است كه اقدامات آن در حال انجام است، اميدواريم به اميد خدا براي حمايت از سهامداران خرد اين موضوع انجام شود.
دستاوردهاي نمايشگاه كيش اينوكس
رحيم سرهنگي، مديرعامل منطقه آزاد كيش در ادامه اين مراسم با اشاره به دستاوردهاي اين نمايشگاه در سال گذشته گفت: تاسيس نخستين دفتر سازمان بورس و اوراق بهادار در جزيره كيش، اتفاق مثبتي بود كه از سال گذشته تاكنون رخ داده است، همچنين طي تفاهمنامهاي، ليزينگهاي كارآفرين و يك شركت سهامي عام در جزيزه كيش شروع به كار كردند.
متخصصان با نگاهي عميق مسائل بازار سرمايه را بررسي كنند
حسين عبده تبريزي، پيشكسوت بازار سرمايه نيز در ادامه اين مراسم گفت: با توجه به اينكه فعالان اقتصادي ايران امسال در اين گردهمايي تحت فشار سياسي قرار داشتند، اما در چنين فضايي برگزاري چنين رويدادي بيگمان تلاشي ستودني است.
او افزود: اين هم انديشي ضرورتي امكان ناپذير و اميدي روشن بخش براي آينده كشور است بهطوري كه ما را در مسير ساختن آينده كشور هدايت ميكند.
عبدهتبريزي با بيان اينكه اقتصاد و به ويژه بازار سرمايه با چالشهايي مواجه است، عنوان كرد: در اين نمايشگاه متخصصان و كارشناسان تلاش خواهند كرد با نگاهي عميق مسائل بازار سرمايه را بررسي و دنبال كنند.
اهميت صنعت مالي
علينقي مشايخي، اقتصاددان و استاد دانشگاه نيز در ادامه اين مراسم اظهار داشت: صنعت مالي صنعت فوقالعاده مهمي براي پيشرفت كشور است كه به رشد توليد كمك بسزايي ميكند. او افزود: با توجه به نقش صنعت مالي در اقتصاد، برگزاري چنين گردهماييهايي كه صورت مساله آن كارآمدتر كردن اين صنعت است، اهميت خود را به خوبي نشان ميدهد. اين استاد دانشگاه با بيان اينكه صنعت مالي كشور وضعيت خوبي ندارد، گفت: همفكري و چارهانديشي درباره اين صنعت موضوع مهمي است كه بايد مورد توجه قرار گيرد.
او اظهار داشت: اگر سياستهاي اقتصادي و پولي و مالي به درستي تنظيم نشود، صنعت مالي با چالش روبهرو ميشود و اگر شرايط سياسي و بين المللي بهبود پيدا نكند، انگيزه براي سرمايهگذاران كاهش مييابد.
مشايخي گفت: اگر بنگاهها بهرهور باشند، صنعت مالي واسطه خوبي براي جذب سرمايهگذاري خواهد بود. اميدوارم در سال جاري با نگرش جامع و چند رشتهاي صنعت مالي به جايگاه واقعي خود بازگردد.
او با اشاره به اثر سياستهاي داخلي و كيفيت حكمراني بر صنعت مالي توضيح داد: اگر بنگاهها بهرهور و سودده باشند صنعت مالي ميتواند واسطه خوبي بر تجهيز منابع باشد.
محورهاي قانون تامين مالي توليد
جعفر قادري، عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس نيز در اين مراسم با اشاره به اينكه قانون تامين مالي توليد و زيرساختها در مجلس يازدهم مصوب شد، گفت: در اين قانون يكسري ساختارها تعريف شده است، بحث توسعه دامنه وثايق و رتبهبندي شركتها و تضمينهاي دولتي و شركتي، مولدسازي داراييها و صندوق پروژهها و توفيق وثايق و انتشار اوراق مشاركت ارزي از جمله مواردي است كه در اين قانون مد نظر قرار گرفته است. اين نماينده مجلس با اشاره به اينكه محورهاي موجود در اين قانون، به بازار پول و سرمايه و بيمه كمك شايان توجهي ميكند، عنوان كرد: بررسي ابعاد و زواياي قانون تامين مالي در نشستها، تاثير بسزايي بر صنعت مالي خواهد داشت.
ضرورت توجه به سرمايهگذاري
در ادامه مراسم، قدير قيافه، عضو شوراي بورس نيز با تاكيد بر اينكه اصل ۴۴ قانون اساسي از جمله موضوعاتي است كه مقام معظم رهبري به آن تاكيد بسيار دارند، افزود: قانونگداران در مجلس و دولت بايد اصل ۴۴ قانون اساسي را به سمت و سوي درستي پيش ببرند. قيافه با بيان اينكه امروز ضرورت دارد به حوزه سرمايهگذاري داخلي و خارجي اهتمام ويژه داشته باشيم، تصريح كرد: بيثباتي در سياستها و قوانين مانع عدم سرمايهگذاري در كشور شده و به زيان توليد تمام ميشود.
او با بيان اينكه تكليف ما در حوزه اقتصاد بايد روشن شود و به توسعه بيشتر فكر كنيم، گفت: بايد جدا از سرمايههاي مالي به سرمايه انساني نيز توجه ويژهاي داشته باشيم.