روند درمان دختران شين‌آبادي به كندي پيش مي‌رود

روند درمان دختران شين‌آبادي به كندي پيش مي‌رود

۱۴۰۳/۰۸/۱۶ - ۰۱:۱۹:۵۰
|
کد خبر: ۳۲۵۰۳۵

حادثه آتش‌سوزي مدرسه ابتدايي شين‌آباد در آذر ۹۱، از تلخ‌ترين اتفاقات چند سال اخير است و بعد از گذشت ۱۲ سال، هنوز خانواده‌هاي اين دختران درگير زحمات مشقت‌بار رفت و آمد به تهران و مداواي آنها هستند.

حادثه آتش‌سوزي مدرسه ابتدايي شين‌آباد در آذر ۹۱، از تلخ‌ترين اتفاقات چند سال اخير است و بعد از گذشت ۱۲ سال، هنوز خانواده‌هاي اين دختران درگير زحمات مشقت‌بار رفت و آمد به تهران و مداواي آنها هستند. روند مداواي تعدادي از اين دختران به‌علت سوختگي شديد به‌ويژه در دست و صورت و قطع عضو، نياز به عمل زيبايي و ليزر درماني با هماهنگي وزارت بهداشت و آموزش و پرورش ادامه دارد، اما بنا به اظهارات اولياي آنها اين روند بسيار كند صورت مي‌گيرد.

كمال حسين‌پور، نماينده مردم سردشت و پيرانشهر در مجلس با بيان اين مطلب به ايلنا گفت: از اين دو وزارت‌خانه انتظار مي‌رود، با توجه به رشد جسمي و سن اين دختران و نيازشان به جراحي‌هاي ترميمي، زيبايي و ليزردرماني اين روند سريع‌تر انجام پذيرد و به درمان، رفت‌ و آمد واسكان آنها توجه بيشتري شود.

 

نوبت ويژه‌اي براي ليزردرماني دختران شين‌آباد در نظر گرفته شود

حسين‌پور تصريح كرد: دختران شين‌آباد هنوز هم جهت انجام كارهاي مربوط به درمان، به‌ويژه‌ ليزردرماني با هماهنگي‌ بين خانواده‌ها و بيمارستان و وزارت آموزش و پرورش به بيمارستان حضرت فاطمه‌ زهراء مراجعه مي‌كنند. با توجه به نياز ويژه اين دختران به ليزردرماني دست و صورت، دستگاه ليزر به اين بيمارستان اختصاص داده شد كه عموم مراجعين از آن استفاده مي‌كنند.

او توضيح داد: البته قرار بود اين دستگاه با توجه به مسافت زياد، مراجعات مكرر، هزينه‌هاي هنگفت و انتظار در صف درمان، حداقل در يكي از بيمارستان‌هاي مركز استانِ محل زندگي خانواده‌هاي آنان مستقر شود اما نشد. اكنون اين دختران درخواست دارند كه وقت ويژه‌اي براي نوبت ليزر و ساير امورات درماني آنها در نظر گرفته شود كه هم بتوانند از خدمات آن بهتر استفاده كنند و هم با توجه به وضعيت جسمي و روحي‌شان و مسافتي طولاني كه هر ماه از پيرانشهر تا تهران طي مي‌كنند در نوبت ليزر نمانند.

هيچ اقدامي براي اعزام دختران شين‌آبادي به خارج صورت نگرفت

حسين پور توضيح داد: موضوع سفر درماني اين دختران به ويژه آنان كه داراي سطح معلوليت بسيار شديد و شديد هستند و نياز به پروتز انگشت يا عمل‌هاي پيچيده زيبايي و جراحي‌هاي ترميمي دارند به خارج از كشور جزو خواسته‌هاي خانواده‌هاي آنها بوده است. او افزود: اين مساله بايد با هماهنگي وزارت بهداشت و وزارت امور خارجه صورت مي‌گرفت كه تا كنون اقدامي در اين راستا صورت نگرفته است. در هرحال خواسته اصلي خانواده‌ها دريافت خدمات درماني باكيفيت و مطلوب و بهبودي فرزندانشان با استفاده از امكانات روز پزشكي است.

 

مدرسه ابتدايي ناامن شين‌آباد تخليه شده است

عضو كميسيون عمران مجلس دوزادهم تصريح كرد: به‌خاطر مهاجرپذير بودن پيرانشهر، نرخ بالاي رشد جمعيت اين شهرستان و توزيع نامناسب آن، علي‌رغم بهره‌برداري از چندين مدرسه در سال‌هاي اخير، با كمبود فضاي آموزشي و تراكم بالاي دانش‌آموزي در كلاس‌هاي درسي شهري مواجه هستيم. به همين علت، منطقه كم‌برخوردار و پر‌جمعيت شين‌آباد در برنامه‌ريزي‌هاي استاني و شهرستاني مورد توجه ويژه‌ مسوولان قرار گرفته است و هم اكنون در اين منطقه چندين پروژه مهم آموزشي، درماني، خدماتي و امدادي در شرف اجرا و بعضا با پيشرفت بالايي درحال اجرا است.

او گفت: در شين‌آباد ۱۷۰۰ دانش‌آموز دختر و پسر ابتدايي و ۶۰۰ دانش‌آموز متوسطه اول دختر و پسر در حال تحصيل هستند. در شهريور سال گذشته، براي حل بخشي از كمبود فضاي آموزشي و پايين آوردن تراكم كلاس‌ها، احداث دو مدرسه فني و حرفه‌اي ۱۰ كلاسه مصوب شد كه زمين آن واگذار شده و در مرحله مناقصه است.

او در مورد مدرسه ابتدايي ناامن شين‌آباد كه نياز به بازسازي داشت، گفت: تخريب و بازسازي اين مدرسه ‌نيز به مناقصه گذاشته شده و اكنون هيچ دانش‌آموزي در آن تحصيل نمي‌كند. البته تخليه دونوبتي اين مدرسه بزرگ و انتقال دانش‌آموزان آن به مدارس ديگر شين‌آباد، موجب تراكم بالاي ۴۰ نفري دانش‌آموزان در كلاس‌هاي درسي ساير مدارس اين منطقه شده است. با اين حال اميدواريم اين مشكل موقتي و مقطعي باشد و سازمان نوسازي در مراحل مناقصه‌، پيمان‌سپاري و احداث و بهره‌برداري از اين دو مدرسه اقدامات لازم را سريعاً انجام دهد.

 

در ۲۰ مدرسه كانكسي  از بخاري نفتي استفاده مي‌شود

نماينده سردشت و پيرانشهر در مجلس وضع سيستم‌هاي گرمايشي در مدارس اين شهرستان‌ها را اينگونه توصيف كرد: با توجه به اينكه در شين‌آباد و مدارس ديگري در كشور، به دليل استفاده از بخاري نفتي و استاندارد نبودن فضاي آموزشي حوادث ناگواري رخ داده است، به‌منظور جلوگيري از حوادث اينچنيني و تأمين امنيت دانش‌آموزان و معلمان، در سال‌هاي اخير با كمك مسوولان سازمان نوسازي و خيرين، استفاده از سيستم‌هاي حرارت مركزي در مدارس مورد توجه ويژه‌‌اي قرار گرفته است. در شهرستان پيرانشهر هم با توجه به گازرساني بالاي ۹۰ درصد روستاها اقدامات خوبي در شهر و روستاها صورت گرفته است. هرچند تقريبا ۲۰ مدرسه كانكسي در روستاهاي فاقد ساختمان مدرسه وجود دارند كه گرمايش كلاس را با هيتر گرماتاب تأمين مي‌كنند و در ماه‌هاي سرد سال كه به علت كوهستاني بودن منطقه، اين هيترها پاسخگو نيستند، از بخاري نفتي استفاده مي‌شود. سيستم گرمايشي بقيه مدارس منطقه نيز شوفاژ گازي يا گازوئيلي است.

او ابراز اميدواري كرد كه در برنامه‌هاي دولت چهاردهم استانداردسازي فضاهاي آموزشي، حذف مدارس كانكسي و تخريبي، مجهز كردن مدارس به سيستم‌هاي گرمايشي استاندارد و به‌روز كردن آنها جهت جلوگيري از حوادث و اتفاقات ناگوار در اولويت قرار گيرد.