پرداخت ۲۰ درصد باقي مانده اضافه تدريس معلمان با حقوق آبان
سخنگوي وزارت آموزش و پرورش ضمن اعلام پرداخت اضافه تدريس معلمان همراه با حقوقمهرماه از پرداخت ۲۰ درصد باقي مانده حقالتدريس معلمان در آبانماه و همراه با حقوق اين ماه خبر داد.
سخنگوي وزارت آموزش و پرورش ضمن اعلام پرداخت اضافه تدريس معلمان همراه با حقوقمهرماه از پرداخت ۲۰ درصد باقي مانده حقالتدريس معلمان در آبانماه و همراه با حقوق اين ماه خبر داد. علي فرهادي افزود: امسال براي اولينبار در تاريخ آموزش و پرروش، اضافه تدريس معلمان همراه با حقوق در همان ماه مهر پرداخت شد، ايجاد به موقع فايل مربوطه بدين منظور و پرداخت آن همراه با حقوق مهرماه بسيار كار بزرگي بود كه از دست اندركاران اين مساله متشكر هستيم. سخنگوي وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در ۲۰ شهريور ماه كه من اين مسووليت را بر عهده گرفتم، هنوز حقوق حق التدريس اسفند ۱۴۰۱ پرداخت نشده بود كه امسال ۸۰ درصد در مهرماه آماده بود و ۲۰ درصد باقي مانده نيز در آبان ماه پرداخت ميشود. ما معقتديم نظم مالي تنها يك مساله مالي نيست و باعث نظم آموزشي ميشود. فرهادي ادامه داد: در سه سال گذشته، بهرغم افزايش جمعيت دانشآموزان، كادر اداري و آموزشي ما روند كاهشي داشته است. در سال تحصيلي ۱۴۰۰-۱۴۰۱، جمع كل پرسنل اعم از آموزشي و اجرايي ۹۶۲ هزار و ۵۹۷ نفر بوده است. از اين تعداد، حدود ۳۶ هزار و ۵۰ نفر اداري بودند اما همين عدد براي سال تحصيلي بعد از آن به ۹۷۶ هزار رسيده و در سال بعدي به ۹۶۵ هزار و ۹۲۶ نفر كاهش يافته است. بنابراين اين عدد نسبت به ۱۲ سال پيش كه ما قريب به ۴ ميليون دانشآموز نسبت به حال حاضر كمتر داشتيم، باز هم كمتر است.
وجود بيشترين پرسنل آموزش و پرورش در مقطع ابتدايي
سخنگوي وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: ما بيشترين پرسنل را در دوره ابتدايي داريم و سپس در دوره متوسطه اول و دوم، بيشترين تمركز و زحمت حوزه آموزش و پرورش در بخش ابتدايي متمركز است، زيرا اعتقاد داريم پوشش ۱۰۰ درصد تحصيلي در اين دوره بسيار مهم است.
كاهش ۳ هزار نفري نيروهاي خدماتي
فرهادي با بيان اينكه تعداد نيروهاي آموزش و پرورش كم است، افزود: تعداد نيروهاي خدماتي ما نسبت به سال ۱۴۰۰ـ۱۴۰۱ حدود سه هزار نفر كاهش پيدا كرده و ما بهشدت نيازمند جذب سرايدار و خدماتي هستيم. تعداد نيروهاي اداري نسبت به دو سال پيش، ۴ هزار نفر كاهش داشته است. همچنين تعداد نيروهاي متوسطه دوم نسبت به دو سال پيش ۴ هزار و نيروهاي متوسطه اول نيز ۲ هزار كاهش يافته است اما تعداد معلمان و كادر آموزشي در دوره ابتدايي نسبت به دو سال پيش ۹ هزار افزايش يافته كه اين مساله نشان ميدهد ما قصد ايجاد عدالت آموزشي در سراسر كشور را داريم.
جديدترين آمارها از نسبت دانشآموزان به معلمان
به گفته او، در مقطع ابتدايي نسبت دانشآموز به معلم ۲۸.۲۷ درصد بوده است و در متوسطه اول اين آمار ۲۵.۹ است و در متوسطه دوم ۱۶.۹ بوده است. سخنگوي وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: نسبت دانشآموز به مدير در مقطع ابتدايي ۲۳۲ نفر، در مقطع متوسطه اول ۲۴۰ و در متوسطه دوم ۱۸۴ است. فرهادي گفت: نسبت دانشآموز به مدير آموزشي در مقطع ابتدايي ۳۰۴، در متوسطه اول ۳۱۶ و در متوسطه دوم ۲۰۹ است.همچنين مراقب بهداشت و سلامت ما هر كدام به چند مدرسه ميروند. در ابتدايي به ازاي هزار و۴۰۰ دانشآموز يك مشاور، در متوسطه اول به ازاي هر ۳۷۶ دانشآموز و متوسطه دوم ۷۰۰ نفر در ابتدايي ۵ هزار نفر است. او افزود: ما به ازاي هر ۸۸۷ دانشآموز يك مدير اجرايي در دوره ابتدايي، در متوسطه اول ۵۳۴ و در متوسطه دوم اين عدد به ۲۲۵ ميرسد. سخنگوي وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: نسبت دانشآموز به معاون پرورشي نيز در مقطع ابتدايي ۵۹۷ نفر، در متوسطه اول ۵۲۰ نفر و متوسطه دوم ۴۸۸ نفر است.
وجود ۴۱۳ مدرسه ابتدايي
به تنها يك دانشآموز
فرهادي گفت: ما ۴۱۳ مدرسه ابتدايي در كشور داريم كه تنها يك دانشآموز و يك معلم داريم كه همه امور را انجام ميدهد. همچنين ۵ هزار و ۲۸۶ مدرسه داريم كه از ۲ تا ۵ دانشآموز دارد. ۵ هزار و۶۹۶ مدرسه داريم كه از ۶ تا۱۰ دانشآموز دارد. او افزود: ما ۴هزار و ۱۹۶ مدرسه كه از ۱۱ تا ۱۵ دانشآموز دارد و ۳ هزار و ۷۱۵ مدرسه كه از ۱۶ تا ۲۰ دانشآموز دارد. همچنين ۳هزار و ۱۸۸ مدرسه نيز ۲۱ تا ۲۵ دانشآموز دارند. سخنگوي وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: ۳هزار و ۲۵۴ مدرسه از ۲۶ تا ۲۰ نفر دانشآموز، ۱۱هزار و ۴۳۶ مدرسه از ۳۰ تا ۵۰ دانشآموز، ۸ هزار و۴۸۶ مدرسه از ۵۱ تا ۷۶ دانشآموز و ۷هزار و ۳۰۳ مدرسه نيز از ۷۷ تا۱۰۰ دانشآموز دارند. همچنين ۹هزار و ۸۷۷ مدرسه از ۱۰۱ تا ۱۵۰ دانشآموز و ۵۲ هزار و ۹۷۳ مدرسه هم جمعيت دانشآموزي زير ۱۰۰ نفر دارند.
هيچ كودكي نيست
كه دسترسي به آموزش نداشته باشد
سخنگوي وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اينكه ۳۶هزار و ۲۴۸ مدرسه از ۱۵۰ دانشآموز به بالا دارند، ادامه داد: برهمين اساس بايد ديد كه هيچ كودكي نيست كه دسترسي به آموزش نداشته باشد و در اين زمينه وزارت آموزش و پرورش همه تلاش خود را كرده است. فرهادي گفت: ۸۷ هزار و ۸۵۲ مدرسه عادي در كشور داريم، ۷۶۲ مدرسه استعداد درخشان و ۷هزار و ۱۲۲ مدرسه عشايري داريم.
توزيع ۲۵۰۰ ميليارد سرانه در مدارس
او افزود: در بودجه سال گذشته كل سرانه سال گذشته ما ۲۴۶۰ ميليارد و امسال به ۴ هزار و ۹۰۰ ميليارد رسيده است. سال گذشته در هفت ماهه اول كمتر از شايد ۵۰۰ ميليارد تومان دريافت و پرداخت كرديم. امسال قريب به ۲۵۰۰ ميليارد سرانه در مدارس توزيع كردهايم. اولويت ما مدارس شبانه روزي بوده است، ما ۴ هزار مدرسه شبانهروزي داريم كه براي ما مهم است سرانه زودتر به دست اين مدارس برسد.