ناترازي انرژي به اوج نزديك مي‌شود

۱۴۰۳/۰۸/۱۹ - ۰۲:۱۱:۱۲
|
کد خبر: ۳۲۵۲۱۴

دبيركل فدراسيون صنعت نفت گفت: آنچه اكنون دست به گريبان هستيم اين است كه دولت متوجه كسري شده اما اقدام عملي، عاجل، جدي و قاطع را انجام نمي‌دهد يعني بيشتر از اينكه با ناترازي مواجه باشيم با ناترازي تصميم روبه‌رو هستيم.

دبيركل فدراسيون صنعت نفت گفت: آنچه اكنون دست به گريبان هستيم اين است كه دولت متوجه كسري شده اما اقدام عملي، عاجل، جدي و قاطع را انجام نمي‌دهد يعني بيشتر از اينكه با ناترازي مواجه باشيم با ناترازي تصميم روبه‌رو هستيم.

عرفان افاضلي در گفت‌وگو با ايلنا، درباره ناترازي انرژي در كشور اظهار داشت: ما به صورت روزانه با ناترازي بنزين و به صورت فصلي با ناترازي گاز و برق مواجهيم، اين كسري‌ها در حال حاضر در حال بزرگ‌تر شدن است و هر ساله اعداد كسري به اعداد بزرگ‌تري تبديل مي‌شود.

وي افزود: قطعا مراكز پژوهشي دانشگاهي و مراكز صنعتي و اتاق بازرگاني راهكارهايي به دولت پيشنهاد داده‌اند كه از جمله آنها مي‌توان افزايش راندمان نيروگاه‌هاي حرارتي، افزايش توسعه و به‌كارگيري نيروگاه‌هاي تجديدپذير و افزايش بهره‌وري توليد و بهينه‌سازي مصرف را نام برد كه از شاخص‌ترين و پربسامدترين راهكارها هستند.

دبيركل فدراسيون صنعت نفت گفت: آنچه اكنون دست به گريبان هستيم اين است كه دولت متوجه كسري شده است اما اقدام عملي، عاجل، جدي و قاطع را انجام نمي‌دهد يعني بيشتر از اينكه با ناترازي مواجه باشيم با ناترازي تصميم روبه‌رو هستيم. مثلا در مورد كسري گاز دوره زمستان بارها گفته شده كه تعويض بخاري‌ها اعمال شود اين موضوع به قانون هم تبديل شده اما از تاريخ تصويب قانون تاكنون كه تقريبا ۳ سال گذشته؛ يك بخاري گازي راندمان پايين با بخاري راندمان A تعويض نشده است.

افاضلي خاطرنشان كرد: آنچه بايد به مسوولان و تصميم‌گيران منتقل شود اين مشكلي نيست كه توسط حاكميت درك و شناسايي شده و راهكارهايي كه طي سال‌ها توسط دانشگاهيان، متخصصان، كارشناسان، پژوهشگران و صنعتگران ارايه شده بلكه امروز نياز به تصميم قاطع و عمل به تصميمات هستيم تا هرچه زودتر بتوانيم بر ناترازي فائق آييم.

وي با اشاره به استفاده از ظرفيت بريكس براي حل ناترازي حامل‌هاي انرژي در كشور گفت: در هر مجمع بزرگي از‌جمله بريكس كه كشور ما حضور داشته باشد مي‌تواند موثر است و در شرايط تحريم اين پيام را دارد كه ما همچنان فعال و بدنبال تعامل با دنيا بوده و خواهان اين هستيم كه با دنيا تعامل سازنده و برد-برد داشته باشيم.

دبيركل فدراسيون صنعت نفت خاطرنشان كرد: قطعا همكاري با كشورهاي عضو بريكس مثل روسيه هند، چين و آفريقاي‌جنوبي به عنوان اقتصادهاي بزرگ دنيا موثر است و به حل ناترازي، انتقال تكنولوژي و بومي‌سازي فناوري، صادرات خدمات فني و مهندسي و شكست حصر تحريم كمك مي‌كند.

وي ابراز اميدواري كرد كه عدم تصميم‌گيري قاطع و عمل به تصميمات در سال جاري و در دولت چهارم تبديل به تصميم‌گيري جدي و عمل‌گرايي براي رفع ناترازي‌هاي بخش انرژي كشور شود.

مسعود پزشكيان، رييس‌جمهور هفته گذشته در صحن علني مجلس گفته بود: ناترازي در برق، آب، گاز و پول داريم و همه اين ناترازي‌ها نياز به مداخلات علمي و كارشناسي دارد. اگر با هم باشيم مي‌توانيم اين ناترازي‌ها را حل كنيم.