ادامه وعده‌هاي رفع فيلتر
قائم‌مقام وزير ارتباطات: عدم كيفيت اينترنت به اين فيلترينگ برمي‌گردد

ادامه وعده‌هاي رفع فيلتر

۱۴۰۳/۰۸/۱۹ - ۰۲:۲۲:۵۲
|
کد خبر: ۳۲۵۲۲۵

يكي از وعده‌هاي انتخاباتي مسعود پزشكيان رييس‌جمهور اقدام براي تحقق يك مطالبه عمومي يعني رفع فيلترينگ است؛ حالا در تازه‌ترين اظهارنظرها درباره موضوع رفع فيلترينگ، قائم‌مقام وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات درباره مساله فيلترينگ و دسترسي به پلتفرم‌هاي خارجي بيان كرد: شخصا پيگير هستيم اما به هر حال اكنون در وضعيت مناسبي قرار نداريم. همين عدم كيفيت اينترنت به اين موضوع برمي‌گردد.

يكي از وعده‌هاي انتخاباتي مسعود پزشكيان رييس‌جمهور اقدام براي تحقق يك مطالبه عمومي يعني رفع فيلترينگ است؛ حالا در تازه‌ترين اظهارنظرها درباره موضوع رفع فيلترينگ، قائم‌مقام وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات درباره مساله فيلترينگ و دسترسي به پلتفرم‌هاي خارجي بيان كرد: شخصا پيگير هستيم اما به هر حال اكنون در وضعيت مناسبي قرار نداريم. همين عدم كيفيت اينترنت به اين موضوع برمي‌گردد. فراگير شدن ابزارهايي مثل فيلترشكن‌ها آسيب‌هايي را براي كودكان و نوجوانان به همراه دارد و بايد زود به آن رسيدگي كرد. دولت در اين خصوص عزم جدي دارد. در كنارش موضوع حكمراني قانونمند بايد وجود داشته باشد.

به هر حال بايد مسائل كلاهبرداري‌ها را نيز در نظر گرفت و بايد براي چنين مسائلي فكري شود. مسعود پزشكيان بارها بر رفع فيلترينگ تاكيد كرده است. حتي در زمان انتخابات هم وقتي از قول او شايعه‌سازي كردند كه پزشكيان قول رفع فيلتر نداده است، ستاد انتخاباتي‌اش واكنش نشان داد و اعلام كرد كه موضع دكتر پزشكيان در مخالفت با سياست‌هاي فيلترينگ شبكه‌هاي اجتماعي و پيام‌رسان‌ها در دوران تبليغات انتخاباتي و حتي پيش از آن مشخص است. بعد از انتخابات هم پزشكيان بر رفع فيلترينگ تاكيد كرد و حتي مهدي طباطبايي، معاون ارتباطات و اطلاع‌رساني نهاد رياست‌جمهوري در يك پست اينستاگرامي با اشاره به كيفيت پايين اينترنت كشور و لزوم افزايش سرعت آن براي رفاه حال مردم كشور، رفع فيلتر پلتفرم‌هاي مختلف را جزو تعهدات دولت پزشكيان دانست و نوشت: «صداقت و وفاي به عهد سرمايه اصلي و خصيصه ذاتي رييس‌جمهور پزشكيان است. مساله ساماندهي و ارتقاي سرعت اينترنت و رفع فيلترينگ در يك مسير قانوني و منطقي حل و انتظارات به حق جامعه برآورده خواهد شد. با شتاب زدگي در موضع‌گيري‌ها و قضاوت‌هاي زودهنگام راه را براي حل مشكلات صعب و دشوار نكنيم». پزشكيان در تازه‌ترين اظهارنظر گفت: «ما معتقديم اين روند (فيلترينگ) به نفع مملكت نيست و بايد اصلاح شود، تلاش مي‌كنيم با تفاهم و ايجاد نگاه و زبان مشترك كار را پيش ببريم .ما درباره رفع فيلترينگ به حرف‌هايي كه زده‌ايم تا آخر پايبنديم و تلاش مي‌كنيم آنها را در عمل پياده كنيم». 

 

لزوم وجود حكمراني قانونمند در مساله فيلتر‌ينگ

در اين راستا به‌تازگي حميد فتاحي - قائم مقام وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات- در سي و چهارمين اجلاس شوراي عالي استان‌ها با اشاره به‌موضوعات مطرح شده نمايندگان شوراها گفت: مطالبه‌گري‌ها را فرصت مي‌دانيم. مهم‌ترين مساله عدم سرمايه‌گذاري و توسعه به موقع است. در برهه‌هايي از زمان زيرساخت‌هايي اتفاق افتاده اما به دلايل متعددي توسعه رخ نداده است. از موضوعات مربوط اقتصادي تا عدم مديريت مناسب در حوزه ارتباط از چنين مسائلي هستند. اپراتورها در حوزه‌هاي شهري و روستايي دچار مشكل هستند. وي ادامه داد: مساله ديگر شتاب روزافزون صنعت ارتباطات است كه بايد خود را به روز كنيم. به جاي اينكه مصرف‌كننده باشيم، بايد به لايه‌هاي عميق هوش مصنوعي دست پيدا كنيم كه به نفع مردم است. در وزارت ارتباطات پيگيريم كه در همه نقاط با يك برنامه‌ريزي مشخص پوشش‌هاي جاده‌اي و روستايي را داشته باشيم. بحث فيبرنوري را خواهيم داشت و اين پروژه بسيار مهمي است كه در دستوركار ما خواهد بود. مهم‌ترين عامل تسريع اين پروژه همكاري‌هاي شهرداري‌هاي محترم است. قائم مقام وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با بيان اينكه گرفتاري جايي است كه اپراتورهاي مناطق نتوانستند با شهرداري‌ها به توافق و همكاري‌ برسند، عنوان كرد: ما براي اپراتورهاي ارتباطي كه مامور اين كار هستند مشوق گذاشتيم. در مقابل در كلان‌شهرها تعهد براي اپراتور داريم اما مشوق نداريم. در مناطقي به جز كلان‌شهرها مشوقان بيشتري داريم. خواهش دارم اپراتورها با شهرداران محترم ارتباط داشته باشند و توافقات لازم انجام شود. فتاحي درباره جايگاه فناوري و ارتباطات در دنيا گفت: ما در برخي از قسمت‌ها در رتبه‌هاي بالا و در برخي ديگر افتادگي داريم اما هر چه تسهيل و تسريع دهيم و امكانات در اختيار مردم و متخصصان قرار دهيم، به رتبه بالاتري خواهيم رسيد. ما در بخش‌هاي نيروي انساني متخصص و موضوعات ضريب نفوذ دسترسي‌ها جايگاه خوبي داريم و در مقابل در بخش سرعت پهناي باند و كيفيت عقب افتادگي داشته و جايگاه خوبي نداريم. فتاحي درباره مساله فيلترينگ و دسترسي به پلتفرم‌هاي خارجي بيان كرد: درباره اين موضوع آقاي هاشمي و رييس‌جمهور اشاره كردند. شخصا پيگير هستيم اما به هر حال اكنون در وضعيت مناسبي قرار نداريم. همين عدم كيفيت اينترنت به اين موضوع برمي‌گردد. فراگير شدن ابزارهايي مثل فيلترشكن‌ها آسيب‌هايي را براي كودكان و نوجوانان به همراه دارد و بايد زود به آن رسيدگي‌كرد. دولت در اين خصوص عزم جدي دارد. در كنارش موضوع حكمراني قانونمند بايد وجود داشته باشد. به هر حال بايد مسائل كلاهبرداري‌ها را نيز در نظر گرفت و بايد براي چنين مسائلي فكري شود. شخص آقاي رييس‌جمهور پيگير موضوع هستند. همه سعي ما اين است كه مردم در شرايط بهتري قرار بگيرند.

 

درخواست نمايندگان شوراي عالي استان‌ها درباره رفع فيلترينگ

در اين نشست همچنين سيد فرهاد حسيني، نماينده استان قزوين در شوراي عالي استان‌ها عنوان كرد: در عرصه ارتباطات و فناوري اطلاعات علي‌رغم تلاش‌ها وضعيت اينترنت كشور در ابعاد محدوديت، كيفيت، اختلال و سرعت نياز به ارتقاء و بهبود دارد و فيبر نوري؛ سال‌ها بود كه به عنوان وعده تزييني وزير ارتباطات مطرح بود و حالا انتظار مي‌رود براي تحقق كامل اجراي اين هدف، عزم ويژه و اقدامات سريع در دستور كار قرار داده شود. وي ادامه داد: وعده‌هاي مربوط به فضاي مجازي و فيلترينگ و توجه به مطالبات و انتظارات عمومي بايد بر معيار قانون و مقررات و توجه به نظرات كارشناسان و دلسوزان اين عرصه دنبال شود تا مشكل و آسيبي بر مشكلات و آسيب‌هاي جامعه اضافه نشود. ضعف در آنتن دهي تلفن همراه از مشكلات مهم بسياري از روستاها و حتي برخي شهرهاي كشور به ويژه در حوزه انتخابيه استان قزوين و شهرستان آبيك است كه تقاضا دارم با توجه ويژه به مطالبات مردم و پايش ميداني به‌ منظور بررسي كمبود پوشش و عدم كيفيت در دستور كار جدي قرار گيرد و با سرعت هر چه تمام‌تر كارها تا رفع مشكلات مذكور دنبال شود. نماينده استان قزوين در شوراي عالي استان‌ها اضافه كرد: از طرفي حتي در تلفن ثابت نيز نارضايتي وجود دارد كه از جمله آنها در قزوين، تاكستان و آبيك و بسياري از نقاط است كه شهروندان اعتراض خود را به ما نمايندگان خود اعلام مي‌كنند و فاجعه‌بارتر اينكه با قطع برق در شهر قشلاق و حتي آبيك تلفن همراه و ثابت دچار قطعي يا اختلال مي‌شود كه موجب قطعي كارتخوان‌ها و عابر بانك‌ها و دوربين‌هاي اتوبان غدير و خدمات دهي دستگاه‌هاي مختلف به مردم شده و حجم نارضايتي بسيار بالاست.  محمدحسن ملك‌رييسي نماينده استان سيستان و بلوچستان در شوراي عالي استان‌ها اظهار كرد: درخواست داريم رفع فيلترينگ كه از وعده‌هاي ارزشمند جناب دكتر پزشكيان بوده است، هر چه سريع‌تر در دستور كار قرار گيرد. در بخش ديگري علي رضاييان، ديگر نماينده استان لرستان‌در شوراي عالي استان‌ها خطاب به دولت و رييس‌جمهور، خاطرنشان كرد: از دولت درخواست دارم براي تحقق وعده‌هاي انتخاباتي به ويژه رفع فيلترينگ اقدامات عملي انجام دهد. متأسفانه سود فيلترينگ را دلالان فيلترشكن‌ها مي‌برند كه لازم است به انتظار مردم در اين زمينه توجه شود.