پيش‌بيني ريزش قيمت كالاهاي اساسي و نهاده‌هاي دامي

۱۴۰۳/۰۸/۱۹ - ۰۲:۲۸:۲۰
|
کد خبر: ۳۲۵۲۳۲

سرپرست دفتر آسياي ميانه، قفقاز و روسيه سازمان توسعه تجارت گفت: با تصويب موافقتنامه تجارت آزاد با اتحاديه اقتصادي اوراسيا، ۸۷ درصد تعرفه‌ها صفر مي‌شود و قيمت كالاهاي مورد نياز از جمله كالاهاي اساسي، نهاده‌هاي دامي و ذرت در بازار ريزش مي‌كند.

سرپرست دفتر آسياي ميانه، قفقاز و روسيه سازمان توسعه تجارت گفت: با تصويب موافقتنامه تجارت آزاد با اتحاديه اقتصادي اوراسيا، ۸۷ درصد تعرفه‌ها صفر مي‌شود و قيمت كالاهاي مورد نياز از جمله كالاهاي اساسي، نهاده‌هاي دامي و ذرت در بازار ريزش مي‌كند.

اكبر گداري سرپرست دفتر آسياي ميانه، قفقاز و روسيه سازمان توسعه تجارت در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري تسنيم، با تاكيد بر تدوين استراتژي و راهبرد براي ورود به بازار اعضاي اتحاديه اقتصادي اوراسيا، بر پتانسيل ايران در حوزه صادرات آبزيان و فرآورده‌هاي پروتئيني اشاره كرد و در پاسخ به اين پرسش كه پيوستن ايران به پيمان‌هاي اقتصادي چون اوراسيا، شانگهاي و بريكس تا چه ميزان در رشد تجارت خارجي و توسعه صادرات ايران به اين كشورها تاثير مي‌گذارد؟ گفت: تجارت با تعرفه ترجيحي ايران و اوراسيا در سال 1398 به امضا رسيد و از آن تاريخ در ايران حدود 300 قلم و كشورهاي اوراسيا حدود 509 قلم كالا را مشمول تعرفه ترجيحي كردند.

وي با اشاره به رشد تجارت در اقلامي كه تعرفه ترجيحي در آنها لحاظ شد، گفت: انتظار مي‌رود با تصويب موافقتنامه تجارت آزاد بين اتحاديه اقتصادي اوراسيا و ايران 87 درصد تعرفه‌ها به صفر برسد.

سرپرست دفتر آسياي ميانه، قفقاز و روسيه سازمان توسعه تجارت ادامه داد: بدون ترديد در اين شرايط تجارت با اين كشورها رشد قابل ملاحظه‌اي خواهد كرد؛ به عنوان مثال صادرات ايران به روسيه در دو سال گذشته افزايش 60 درصدي داشت.

اين مقام مسوول ادامه داد: مراد از تجارت صرفا صادرات كالاهاي ما به كشورهاي عضو اتحاديه اقتصادي اوراسيا نيست؛ تجارت روي ديگري هم دارد و آن واردات از اين كشورهاست. به نظر مي‌رسد رشد تجارت از دو جنبه داراي اهميت باشد.

وي تصريح كرد: نخست، كالاهاي ايراني با سهولت بيشتري راه خود را در بازارها اوراسيا پيدا مي‌كنند و دوم كالاهاي مورد نياز ايران از جمله كالاهاي اساسي، نهاده‌هاي دامي و ذرت با قيمت پايين‌تر وارد كشور مي‌شود كه به تبع آن قيمت كالاها در داخل ريزش مي‌كند.

وي با تاكيد بر تدوين استراتژي و راهبرد براي ورود به بازار كشورهاي عضو اتحاديه اقتصادي اوراسيا، گفت: كالاها با منشأ گياهي و جانوري براي ورود به بازار اوراسيا نيازمند اخذ يكسري از استانداردها هستند؛ در داخل كشور توليدكنندگان با توانمندي‌ بالا وجود دارند اما براي دريافت گواهينامه‌هاي استاندارد با مشكل مواجه هستند. بسياري از توليدكنندگان ايراني فرآيند پاس كردن استانداردها را پيچيده و دشوار مي‌دانند اما اين باور به واقعيت نزديك نيست و مي‌توان با استمرار به مهم دست پيدا كنند. اين مقام مسوول در پايان تصريح كرد: ظرفيت ايران در حوزه آبزيان، كنسرو تن ماهي و فرآورده‌هاي پروتئيني زياد است اگر استانداردها در اين زمينه پاس شود به نظر مي‌رسد قابليت دوچنداني به حوزه تجارت ايران با اين كشورهاي ببخشد.