بورس به دنبال نرخهاي بالاتر
بورس تهران همچنان بر مدار سبزپوشي قرار دارد و هر روز مثبتهاي بيشتري را ميخورد، اين مثبتهاي بورس درحالي است كه قيمت دلار نيمايي روند افزايشي خوبي را تجربه كرده و اين روزها به محدوده 50 هزار تومان رسيده و اين موضوع يك سيگنال مثبت براي بازار سهام است.
بورس تهران همچنان بر مدار سبزپوشي قرار دارد و هر روز مثبتهاي بيشتري را ميخورد، اين مثبتهاي بورس درحالي است كه قيمت دلار نيمايي روند افزايشي خوبي را تجربه كرده و اين روزها به محدوده 50 هزار تومان رسيده و اين موضوع يك سيگنال مثبت براي بازار سهام است. از سوي ديگر بازارهاي موازي نيز تا حدود زيادي با كاهش قيمت و ارزش مواجه شدند و همين موضوع باعث شده كه بورس طي چند روز اخير با ورود نقدينگي مواجه شود. درست است اين نقدينگي قدرت و حجم بالايي نداشت؛ اما توانست تا حدودي روند بازار را تغيير دهد و چند روزي شاخصها را مثبت سازد. بازار سهام پس از هفتهها نزول بالاخره هفته جاري توانست شرايط بهتري را تجربه كند و تا حدود زيادي صعودي شود. به عقيده بسياري از كارشناسان اين روند در آخرين روز معاملاتي هفته ادامه خواهد يافت؛ اما تعيين روند بازار پس از آن بستگي به عوامل مختلفي دارد و حتي ممكن است كه بازار تا حدودي نزولي شود.
نرخ دلار نيمايي يك مولفه بسيار مهم براي بازار سرمايه به حساب ميآيد، قيمت دلار نيمايي به دليل اينكه بر ميزان سود حاصل از فروش شركتهاي صادراتي اثر ميگذارد، حائز اهميت است. همچنين يكي از مهمترين محركها براي رشد بازار سرمايه همين نرخ دلار نيماست و افزايش اين نرخ و نزديك شدن قيمت دلار در بازار آزاد و نيمايي ميتواند آينده بورس را تضمين كند. براساس آمار منتشر شده، هر يك درصد رشد نرخ نيما، به ميزان 1.25 درصد سودآوري صنايع را افزايش ميدهد و بر همين اساس اگر قيمت حدود 57 تا 59 هزار تومان را براي سقف نرخ نيما تا پايان سال در نظر بگيريم، اين رشد تاثير قابل توجهي بر صنايع دلاري و صادركننده خواهد داشت.
نكته قابل توجه اينجاست كه اگر قيمت دلار بازار آزاد افزايشي بيش از دلار نيمايي داشته باشد و همچنان روند فرسايشي در اقتصاد كشور ادامه خواهد يافت؛ اما اگر همراه با افزايش نرخ دلار نيمايي و نرخ دلار بازار آزاد رشد چنداني نداشته باشد، آن زمان شاهد تحول در بازار سرمايه خواهيم بود.
به گفته كارشناسان كاهش فاصله نرخ دلار نيمايي و آزاد موجب بهبود كيفيت سود و پايداري سودسازي شركتها شده و بازار سرمايه نيز كه آينه تمام نماي اقتصاد محسوب ميشود، روند معاملاتي منطقي و باثباتي را پيشگرفته، تجارت خارجي و اقتصاد كلان با تغييرات مثبتي روبهرو خواهد شد و در ريلگذاري صحيحي قرار خواهد گرفت. همچنين با رويكرد ارز تكنرخي شاهد از بين رفتن شوكهاي ارزي سنگين و تلاطمهاي غيرعادي دلار در بازار آزاد خواهيم بود؛ اميد ميرود دولت جديد با تصميمي شجاعانه و با نگاه سازوكارهاي معيوب، اين توصيهاي كه بارها تأكيد شده را عملياتي كند.
شاخص تا كجا رشد ميكند؟
مهرناز سلطاني كارشناس و مدرس بازارهاي مالي درخصوص شرايط شاخص در صفحه خود نوشت: «شاخص كل بورس در بازار ۲۱ آبان ماه، كندل خوبي زد و توانست محدوده ۲۱۰۶ واحد را به ثبت برساند، آنچه كه از معاملات شاهد بوديم ارزش معاملات بسيار خوب ۸ هزار ميليارد بود كه به نوعي ركورد سال ۱۴۰۳ نيز به حساب ميآمد، در نهايت اندكي خروج پول داشتيم كه البته بازار به خوبي توانست دست به دست شود كما اينكه براي همه عرضهها به نوعي تقاضا وجود داشت و صفهاي خريد خوبي را در بازار شاهد بوديم. از لحاظ ريسكهاي حاكم بر بازار ميتوان گفت مقداري از شدت ريسكها كاسته شده ضمن اينكه نويد يك آتش بس نظامي نيز در منطقه خاورميانه به گوش ميرسد كه نشان از آرام شدن اوضاع منطقه و در نتيجه تزريق آرامش به بازار سهام كشور را خواهد داشت.
اين موضوع به نوعي حمايت از بازار سهام بوده و در نقل قولهاي مقامات پولي كشور نيز بارها تكرار شده است كه در كنار آن عزم كلي براي حمايت از بازار و در نهايت رشد بازار را ميتوان شاهد بود. از لحاظ تحليلي، كندل روزانه شاخص از ابر ايچيموكويي سبز خارج شده است كه عزم خود را جهت رشد كلي جزم كرده و از لحاظ تكنيكالي نيز ميتوان شاهد رشد بازار در كوتاهمدت تا محدوده ۲۲۰۰ واحد بود ضمن اينكه تا محدوده ۲۲۵۰ و ۲۳۰۰ واحد مقاومت چندان قوي نخواهيم داشت.
اصليترين مقاومت شاخص كل را محدوده ۲۵۰۰ واحد و همچنين حمايتهاي مهم آن را محدودههاي ۲۰۸۰ و ۲۰۰۰ واحد ميتوان قلمداد كرد. احتمال اينكه در اين منطقه (۲۲۵۰ تا ۲۳۰۰ واحد) كمي سيو سود و عرضهها زياد شود وجود دارد اما با اين حال بهطور كلي ميتوان گفت در صورتي كه سايه ريسكهاي سياسي بر بازار سنگيني نكند ميتوان شاهد رشد بازار در ماههاي انتهايي سال باشيم.
بازار از دريچه معاملات
شاخص كل بورس تهران در چهارمين روز معاملاتي هفته سه شنبه 22 آبان 1403، افزايش 7 هزار و 340 واحدي معادل 0.35 درصدي را تجربه كرد و به عدد 2 ميليون و 133 هزار واحدي رسيد. همچنين شاخص كل هم وزن نيز يك هزار و 911 واحد نسبت به معاملات روز گذشته رشد داشت و به عدد 686 هزار و 367 واحدي رسيد. در سوي ديگر معاملات نيز شاخص كل فرابورس حدود 37 واحد رشد را ثبت كرد و در تراز 21 هزار و 251 واحدي ايستاد. طي روز سه شنبه ارزش معاملات خرد بازار سرمايه رشد نسبتا خوبي نسبت به روزهاي معاملاتي گذشته داشت و به عدد 4 هزار و 451 ميليارد تومان رسيد. اما در اين روز 158 ميليارد تومان نقدينگي از دايره معاملات خارج شد و حجم معاملات به 13.05 ميليارد سهم رسيد. از سوي ديگر ارزش دلاري بازار سرمايه نيز در محدود 202 ميليارد دلار ايستاد. همچنان بايد توجه داشت كه ارزشهاي بازار سرمايه در پايينترين عدد خود قرار دارند و زماني كه نقدينگي قدرتمند وارد بازار شود اين ارزشها نيز به صورت مداوم افزايشي خواهد داشت.
در اين روز نمادهاي پارسان، وپارس، پارس، وبملت، فملي، شپنا، كگل و كچاد بيشترين تاثير را بر روي شاخص كل داشتند. همچنين نمادهاي فملي، فارس، فولاد، نوري، شستا، پارسان، وبملت و وغدير بيشترين تاثير را بر روي ارزش بازار گذاشتند.
صندوقهاي سهامي موج، مانا، جهش، بيدار، خليج، تاراز، عيقيق، هيوا، ثروتساز، نارنج اهرم، ثنا، فراز، پيروز، الماس و نار نيز در ليست صندوقهاي سهامي مثبت قرار داشتند.