تسهيل شرايط حضور اعضاي اتاق تهران در نمايشگاه‌هاي پكن تسهيل شد

4 پيشنهاد اتاق تهران به چيني‌ها

۱۴۰۳/۰۸/۲۳ - ۰۰:۴۹:۳۲
|
کد خبر: ۳۲۵۶۱۲

رييس اتاق بازرگاني تهران با رييس شوراي توسعه تجارت خارجي پكن (اتاق بازرگاني بين‌المللي پكن) تفاهم‌نامه همكاري مشترك امضا كرد.

رييس اتاق بازرگاني تهران با رييس شوراي توسعه تجارت خارجي پكن (اتاق بازرگاني بين‌المللي پكن) تفاهم‌نامه همكاري مشترك امضا كرد.

به گزارش روابط عمومي اتاق تهران، گوآن ژنهاو رييس شوراي توسعه تجارت خارجي پكن (اتاق بازرگاني بين‌المللي پكن)، به روابط چين و ايران اشاره كرد و گفت: روابط دو كشور چين و ايران از سابقه بسيار طولاني و تاريخي برخوردار است و خوشبختانه در حوزه اقتصاد و تجارت هم روابط دو كشور سال به سال گسترش پيدا كرده تا جايي كه بيش از 10 سال است، چين شريك تجاري اول ايران است و پكن و تهران خواهرخوانده هستند. او گفت: دفتر شوراي توسعه تجارت خارجي پكن بزرگ‌ترين دفتر اين شورا در كل چين است. اين دفتر در حوزه‌هاي تسهيل در تجارت و سرمايه‌گذاري، كمك به آشنايي با قوانين و مقررات تجاري و بين‌المللي، برگزاري ديدارها، نشست‌ها و نمايشگاه‌ها و تبادلات دو جانبه با همتايان خارجي فعاليت ‌مي‌كند.

در ادامه رييس اتاق بازرگاني تهران با اشاره به اينكه ايران ما در اتاق تهران علاقه‌مند هستيم در جهت توسعه روابط اقتصادي با اتاق پكن حركت كنيم، گفت: تهران شهري 14 ميليوني است و شباهت‌هاي زيادي با پكن دارد. حدود نيمي از توليد ناخالص داخلي كشور مربوط به بنگاه‌هاي مستقر در تهران است و اتاق بازرگاني تهران، بزرگ‌ترين اتاق‌ ايران است كه بيش از 60درصد فعالان اقتصادي ايران در حوزه تجارت خارجي كه در بخش‌هاي بازرگاني، صنعت، معدن، كشاورزي فعاليت دارند، عضو اتاق تهران هستند. به گزارش روابط عمومي اتاق تهران، محمود نجفي عرب با اشاره به اينكه به دليل حوزه تخصصي فعاليت خود كه صنعت دارو است بارها به چين سفر كرده، گفت: شيب رشد اقتصادي و تحولات توسعه‌اي در چند دهه گذشته در چين براي من بسيار ملموس و شگفت‌انگيز بوده است. در حال حاضر حجم تجارت بين ايران و چين در سال گذشته بدون درنظر گرفتن نفت و گاز 33 ميليارد دلار بوده و ما به‌شدت علاقه‌منديم روابط‌مان با چين را توسعه دهيم و اتاق بازرگاني تهران و شوراي توسعه تجارت خارجي پكن ‌مي‌توانند نقش اساسي در اين بين بازي كنند.

او با دعوت از رييس شوراي توسعه تجارت خارجي پكن (اتاق بازرگاني بين‌المللي پكن) براي حضور در تهران گفت: شما در طول سال نمايشگاه‌هاي متعددي را در زمينه تجارت، تكنولوژي، سرمايه‌گذاري و... برگزار ‌مي‌كنيد و ما علاقه‌مند هستيم زمينه حضور شركت‌هاي ايراني در اين نمايشگاه‌ها فراهم شود. پيشنهاد ما اين است كه براي حضور شركت‌هاي ايراني در اين نمايشگاه‌ها تسهيلات ويژ‌ه‌اي در‌نظر بگيريد و ما هم به عنوان اتاق تهران تسهيلات مضاعفي در‌نظر مي‌گيريم و تلاش مي‌كنيم كه بتوانيم از سازمان توسعه تجارت نيز براي مشاركت در هزينه حضور شركت‌هاي ايراني در اين نمايشگاه‌هاي كمك بگيريم تا در‌نهايت بنگاه‌هاي صادراتي عضو اتاق تهران بتوانند با بيشترين تسهيلات ممكن و با كمترين هزينه در نمايشگاه‌هاي مختلف پكن شركت كنند.

او با اشاره به اينكه اقتصاد ايران و چين نبايد مرعوب تحريم‌ شود، گفت: هدفگذاري دو طرف بايد اين باشد كه مسير همكاري براي تجارت و روابط اقتصادي بين ايران و چين را هموار سازند؛ پيشنهاد من اين است كه در سال دو جلسه مذاكره مستقيم بين اعضاي دو اتاق در تهران و پكن برگزار شود. همچنين ‌مي‌توان به صورت فصلي وبينار داشته باشيم. علاوه بر اين علاقه‌مند هستم اتاق تهران و پكن در جهت عملياتي كردن پروژه كمربند-راه اقدامات عملي را انجام دهد تا كار به نتيجه برسد؛ اين پروژه از نظر اقتصادي به نفع دو كشور خواهد بود زيرا ارتباط چين با اروپا از مسير ايران فراهم ‌مي‌شود و براي ما هم ارتباط با شرق از طريق جاده ابريشم تسهيل ‌مي‌شود.

شهاب جوانمردي، نايب‌رييس اتاق تهران هم در اين جلسه گفت: براي اينكه ما بتوانيم به توسعه كسب‌وكار و تجارت بپردازيم هميشه بايد به دنبال راه‌هاي جديدي از مدل‌هاي همكاري باشيم. پيشنهاد اول من اين است كه بتوانيم از توان شركت‌هاي چيني براي بازسازي و جذب فناوري به صنايع ايران استفاده كنيم و طرف‌هاي چيني هم بتوانند در مازاد توليد ناشي از بهبود بهره‌وري سهيم شوند.

او به عنوان پيشنهاد دوم گفت: ايران از نظر دانش فني و مهندسي و نيروهاي تحصيلكرده در منطقه منا بهترين پايگاه را دارد. ما آمادگي داريم براي پشتيباني از سيستم‌ها، تكنولوژي و محصولات چيني نماينده آنها در منطقه منا باشيم. پيشنهاد سوم اين است كه باتوجه به حضور هر دو كشور در بريكس و اعلام خبر راه‌اندازي سيستم بريكس‌پي در آينده نزديك، اتاق تهران و اتاق پكن مي‌توان يك پروپوزال مشترك براي توسعه تجارت الكترونيك تهيه كنند و موضوع بريكس‌پي يا همان سيستم پرداخت مشترك بين كشورهاي عضو بريكس به‌طور اجرايي و عملياتي درآورده و به دولت‌هاي خود و دولت‌هاي عضو پيشنهاد دهند.

نايب‌رييس اتاق تهران همچنين گفت: پيشنهاد چهارم من اين است كه باتوجه به ظرفيت‌هاي بالاي ايران، براي توسعه نمايشگاه‌ هاي‌تك كه در پكن برگزار ‌مي‌شود، نمايندگي به اتاق تهران داده شود تا ما در يكي از مناطق آزاد بتوانيم به نمايندگي از شما نمايشگاه‌ هاي‌تك برگزار كنيم.

گوآن ژنهاو، رييس شوراي توسعه تجارت خارجي پكن، در پايان اين سخنان تاكيد كرد كه همكاري و روابط اتاق پكن با اتاق تهران براساس زيربناي پروژه كمربند-راه شكل خواهد گرفت. او افزود: پيشنهادهاي خوبي كه مطرح شد حتما براي بررسي و پيگيري در سطح مسوولان عاليرتبه مطرح مي‌شود.

او پيشنهاد كرد: در اولين گام توسعه روابط بين ما و اتاق تهران مي‌تواند حضور فعال اعضاي اتاق تهران در نمايشگاه سال آينده ‌هاي‌تك پكن باشد. من از شركت‌هاي ايراني دعوت ‌مي‌كنم تا اين نمايشگاه كه در 6 ماهه ابتدايي سال آينده ميلادي برگزار ‌مي‌شود، كنار ما باشند. اين نمايشگاه يكي از بزرگ‌ترين نمايشگاه‌هاي حوزه تكنولوژي در سطح جهان است و همه شركت‌هاي بزرگ چيني و بسياري از شركت‌هاي بين‌المللي در آن حضور دارند.