بزرگ‌ترین معامله تاریخ فولاد مبارکه انجام شد

۱۴۰۳/۰۸/۲۴ - ۰۱:۴۵:۲۶
|
کد خبر: ۳۲۵۷۱۳

آیین مبادله قرارداد فروش سهام شرکت صنایع معدنی کانی‌سازان کیمیا به شرکت فولاد مبارکه دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳ در مرکز تجاری- اداری زرافشان بانک پارسیان برگزار شد.

آیین مبادله قرارداد فروش سهام شرکت صنایع معدنی کانی‌سازان کیمیا به شرکت فولاد مبارکه دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳ در مرکز تجاری- اداری زرافشان بانک پارسیان برگزار شد.

محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه گفت: از اینکه امروز آخرین گام‌های رسمی برای مبادله قرارداد فروش سهام شرکت صنایع معدنی کانی‌سازان کیمیا برداشته شده بسیار خرسندیم و امیدواریم این اتفاق الگویی برای اتفاق‌های بهتر و بزرگ‌تر آینده باشد. انعقاد قرارداد خرید شرکت صنایع معدنی کانی‌سازان کیمیا بین بانک پارسیان، فولاد مبارکه و فولاد کاوه پارس به نوبه خود بزرگ‌ترین معامله تاریخ فولاد مبارکه و به لحاظ رقم و عدد، در سال جاری بزرگ‌ترین معامله بورسی بود؛ علاوه بر آن نیز این امر در کشور به‌عنوان بزرگ‌ترین مشارکت معدنی سال به‌شمار می‌رود و خرید سهام شرکت اوپال، تضمین‌کننده سودآوری گروه فولاد مبارکه در آینده خواهد بود. اولین هدفی که ما از این مشارکت دنبال می‌کنیم تامین پایدار گندله و کنسانتره مورد نیاز گروه فولاد مبارکه است. فولاد مبارکه امروز بزرگ‌ترین تولیدکننده فولاد کشور و منطقه است و بزرگ‌ترین چالش ما در صنعت فولاد طی سال‌های گذشته، چالش تامین مواد اولیه بوده که البته شاید طی چند سال اخیر به دلیل پیشی گرفتن گلوگاه‌های جدیدی همچون محدودیت‌های انرژی نسبت به این چالش کمتر سخنی از آن شنیده شده و این چالش در پله‌های عقب‌‌تر قرار گرفته است. با توسعه‌هایی که در صنعت فولاد داریم در حال حاضر ظرفیت تولید این محصول در کشور به نزدیک ۵۰ میلیون تن رسیده و این در‌حالی است که با احتساب میزان تولید فولاد مبارکه با صددرصد ظرفیت، میزان تولید فولاد کشور به‌میزان حدود ۶۵درصد از ظرفیت نصب شده است. تولید سالانه فولاد کشور، ۵۵ میلیون تن برنامه‌ریزی شده و پروژه‌های در دست اجرا برای رسیدن به ظرفیت تولید ۶۵ تا ۶۸ میلیون تن فولاد در حال انجام است؛ ازسوی دیگر مجوز تولید تا ۱۴۵ میلیون تن فولاد در کشور صادر شده و از این رو چالش تامین مواد اولیه برای تولید فولاد بسیار جدی و اجتناب‌ناپذیر است.

در حال حاضر ذخایر قطعی سنگ‌آهن کشور به‌میزان ۳.۳ میلیارد تن برآورد شده و اگر برنامه تولید فولاد کشور محقق شود، این ذخیره کمتر از ۲۰ سال تکاپوی نیاز صنعت را خواهد داشت. سرمایه‌گذاری فولاد مبارکه در اُپال برای این شرکت و گروه صنعتی کاوه پارس، تضمین‌کننده سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده گذشته است؛ از سوی دیگر، بهره‌برداری تخصصی از شرکت‌های گروه اُپال از دیگر اهداف قابل تحقق فولاد مبارکه است. طی سه سال اخیر استراتژی فولاد مبارکه توسعه متوازن بوده است، این توسعه در حوزه تامین انرژی برق، گاز و آب دنبال شده است، به‌طوری که فولاد مبارکه موفق شد پروژه‌های احداث و راه‌اندازی نیروگاه‌های ۹۱۴ مگاواتی سیکل ترکیبی و ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی را در دستور کار قرار دهد و هر دو را وارد مدار کند. در حوزه تامین گاز نیز مطالعات لازم انجام شده و به زودی قرارداد میادین گازی فولاد مبارکه به امضا خواهد رسید. فولاد مبارکه در حوزه معدن نیز سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی داشته و خرید صورت گرفته، اتفاق بزرگی است که ما را چندین گام در مسیر دستیابی به اصول توازن پیش خواهد برد. صدور مجوز برای ۲۰۰ شرکت فولادی برای تولید ۲۰۰ میلیون تن فولاد فاجعه است، چراکه از این تعداد ۷۵ شرکت کمتر از ۵۰۰ هزار تن تولید دارند و شرکت های رقابت‌پذیری نیستند فولاد مبارکه این مشارکت را با هدف قوت‌بخشی به صنعت فولاد کشور انجام داد و در این پروژه مشارکتی صورت گرفت که مدیریت تخصصی و حرفه‌ای بر آن حاکم است و فولادمبارکه نیز از منافع مشارکت بهره‌مند می‌شود. قطعا شرکت گسترش صنایع مدنی فولاد پارس ظرفیت‌های خوبی دارد و امیدواریم که این اتفاق منشا دستاوردهای ارزشمند بیشتری باشد.