حاشيه سود بيش از 13 درصدي صنايع
گزارش اداره ميزهاي صنعت و رتبهبندي ناشران سازمان بورس نشان ميدهد: حاشيه سود خالص صنايع منتخب بازار سرمايه در ۱۲ ماهه منتهي به تابستان امسال، به ۱۳.۶ درصد رسيد.
گزارش اداره ميزهاي صنعت و رتبهبندي ناشران سازمان بورس نشان ميدهد: حاشيه سود خالص صنايع منتخب بازار سرمايه در ۱۲ ماهه منتهي به تابستان امسال، به ۱۳.۶ درصد رسيد. گزارش اداره ميزهاي صنعت و رتبهبندي ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار حاكي از آن است كه حاشيه سود خالص صنايع منتخب بازار سرمايه در تابستان ۱۴۰۱ معادل ۱۹.۲ درصد و در تابستان ۱۴۰۲ معادل ۱۶.۷ درصد بوده در حالي كه در تابستان امسال به ۱۳.۶ درصد رسيده است.
بر اساس اين گزارش، حاشيه سود خالص صنايع منتخب بازار سرمايه در پاييز ۱۴۰۱، به ميزان ۱۷.۸ درصد و در پاييز ۱۴۰۲ معادل ۱۶.۴ درصد بوده است. همچنين، حاشيه سود اين صنايع در زمستان ۱۴۰۱، به ميزان ۱۷.۳ درصد و در زمستان ۱۴۰۲ به ميزان ۱۵.۱ درصد رسيده است.
دادههاي اين گزارش نشان ميدهد؛ حاشيه سود صنايع منتخب بازار سرمايه در بهار ۱۴۰۲، معادل ۱۶.۷ درصد و در بهار امسال، به ميزان ۱۴ درصد رسيد.
گزارش اين اداره نشان ميدهد؛ سود خالص در تابستان ۱۴۰۳ نسبت به بهار ۱۴۰۳ در صنايع فلزات اساسي، استخراج كانههاي فلزي با كاهشي به ميزان ۹ و ۲ همت و صنعت فرآوردههاي نفتي و ساير صنايع با افزايشي به ميزان ۲ و ۱۱ همت مواجه بودهاند.براين اساس، اعمال محدوديت در مصرف انرژي برق براي بازه زماني ۹۰ روزه خرداد امسال تا ۱۶ شهريور امسال از دلايل اصلي كاهش در سودآوري صنعت فلزات اساسي به ميزان ۹ همت معادل ۱۵ درصد بوده است.
اين گزارش ميافزايد؛ با توجه به نقش حائز اهميت انرژي برق براي صنايع بااهميت بازار سرمايه، محدوديت در مصرف انرژي منجر به كاهش ميزان توليد و به تبع آن كاهش ميزان فروش و سودآوري ميشود.
گزارش اداره ميزهاي صنعت و رتبهبندي ناشران سازمان بورس نشان ميدهد؛ سوآوري در صنعت استخراج كانههاي فلزي نيز با كاهشي به ميزان ۲ همت معادل ۱۴ درصد همراه بوده است. اعمال محدوديت در مصرف انرژي برق براي بازه زماني ۹۰ روزه، بنيادهاي ضعيف بازار فولاد و سنگ آهن در چين و تقاضاي ضعيف براي محصولات فولادي از دلايل كاهش سودآوري اين صنعت شده است
در مقابل اما سودآوري در صنعت فرآوردههاي نفتي با افزايشي به ميزان ۲ همت معادل ۱۰ درصد همراه شده است. براساس دادههاي آماري اين گزارش، رشد نرخ تسعير ارز به ميزان ۸درصد (از ۴۲۸,۹۹۸ ريال به ۴۶۱,۵۲۸ ريال) باعث شده، علي رغم كاهش ميانگين كرك اسپرد (از ۹.۸ به ۹.۱ دلار بر بشكه) و نفت برنت (از ۸۴ به ۸۰ دلار بر بشكه) از دلايل افزايش سودآوري اين صنعت بوده است.
افزون براين، سودآوري ۱۱ همتي در ساير صنايع نيز به دليل افزايش سودآوري صنايع خدمات فني و مهندسي و عرضه برق، گاز، بخاروآب گرم بوده است.
اين گزارش ميافزايد، افزايش ۵ همتي سودآوري صنعت خدمات فني و مهندسي به دلايلي چون افزايش درآمد و سودآوري نماد «رمپنا» به دليل انعقاد ۲ فقره قرارداد جديد در حوزه نفت و گاز در تيرماه امسال بوده است.
گزارش معاوت نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار نشان حاكي از آن است كه سودآوري صنعت عرضه برق، گاز، بخاروآب گرم نيز به ميزان ۴.۵ همت افزايش داشته است. براين اساس، اصلاحيه نرخ سوخت و خوراك گاز در سال ۱۴۰۲، منجر به تعديل نرخ خوراك و سوخت گاز در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۳ نسبت به سه ماهه نخست امسال شده است، بنابراين تعديل صورت گرفته در نرخ سوخت گاز به صورت شناسايي به عنوان ساير درآمدها يا كاهش بهاي تمام شده همراه بوده است. دادههاي آماري اين گزارش نشان ميدهد، افزايش ۲۰ درصدي مقدار توليد صنعت خودرو و ساخت قطعات نسبت به ماه گذشته عمدتا ناشي از افزايش مقدار توليد نمادهاي خساپا، خودرو و خپارس به ترتيب به ميزان ۲۳، ۱۳ و ۳۹ درصد بوده است. همچنين، از جمله دلايل افزايش حجم توليد مهر ماه ۱۴۰۳ در مقايسه با شهريور ماه، به پايان رسيدن محدوديتهاي ناشي از قطع برق و تامين ارز بوده كه اثر آن بر صنايعي نظير خودرو و ساخت قطعات به وضوح مشخص است.