تحول ديجيتال در نظام سلامت فناوري ۵G در خدمت پزشكي

۱۴۰۳/۰۸/۲۷ - ۰۱:۳۲:۴۰
|
کد خبر: ۳۲۵۸۸۳

تهران- ايرنا- انقلاب فناوري نسل پنجم ارتباطي كه با كاهش تأخير و افزايش سرعت همراه است، به حوزه پزشكي رسيده و اكنون در كشور ما نيز اولين اپراتور سلامت ايران با كاربستي مبتني بر ۵G گامي بلند در بهبود سلامت جامعه و همگامي با فناوري جهاني برداشته است.

تهران- ايرنا- انقلاب فناوري نسل پنجم ارتباطي كه با كاهش تأخير و افزايش سرعت همراه است، به حوزه پزشكي رسيده و اكنون در كشور ما نيز اولين اپراتور سلامت ايران با كاربستي مبتني بر ۵G گامي بلند در بهبود سلامت جامعه و همگامي با فناوري جهاني برداشته است. به گزارش ايرنا، در دنياي امروز، ظهور فناوري ۵G نه تنها به سرعت ارتباطات ديجيتال افزوده است، بلكه بستري براي نوآوري‌هاي بي‌سابقه در پزشكي فراهم كرده است. اين فناوري با كاهش تأخير به كمتر از يك ميلي‌ثانيه و امكان اتصال دستگاه‌هاي متعدد، تحولي اساسي در تشخيص و درمان بيماري‌ها ايجاد كرده است.

يوزكيس‌هاي پزشكي در عصر ۵G

يكي از برجسته‌ترين كاربردهاي اين فناوري در پزشكي، استفاده از پلتفرم MEC (Mobile Edge Computing) براي پايش بيماري‌ها است. به عنوان نمونه، همراه اول با معرفي سيستم «پيش‌بيني حملات صرع» از فناوري نسل پنجم ارتباطي براي افزايش ايمني بيماران بهره گرفته است. اين سيستم با استفاده از حسگرهاي مغزي و تحليل داده‌ها، چند ثانيه قبل از وقوع حمله هشدار مي‌دهد. علاوه بر ارسال پيام به مراكز امدادي، اين سيستم مي‌تواند در صورت رانندگي بيمار، خودرو را به آرامي متوقف كند، از حوادث جدي جلوگيري كرده و جان افراد را نجات دهد. اين تنها آغاز ماجراست. فناوري ۵G امكان انجام جراحي‌هاي از راه دور را نيز بهبود مي‌بخشد؛ به‌گونه‌اي كه جراحان مي‌توانند با ربات‌هاي متصل به شبكه، عمليات پيچيده‌اي را حتي در مناطق دورافتاده انجام دهند. در كنار اين، پايش لحظه‌اي بيماران، به خصوص در بخش‌هاي اورژانس و مراقبت‌هاي ويژه، مي‌تواند كيفيت خدمات درماني را ارتقا دهد.

پرچم‌دار تحول ديجيتال در ايران

همراه اول به عنوان پيشگام در توسعه شبكه تجاري ۵G در كشور، با تمركز بر نيازهاي جامعه و استفاده از فناوري‌هاي نوين، در حوزه سلامت گام‌هاي بلندي برداشته است و با تكيه بر اين ظرفيت‌ها توانسته لايسنس اولين اپراتور سلامت ايران را كسب كند. ارايه يوزكيس‌هاي پزشكي، نظير سيستم پيش‌بيني حملات صرع، تنها بخشي از تلاش اين اپراتور براي حركت به سوي تحول ديجيتال نظام سلامت است. اپراتور اول تلفن همراه با بهره‌گيري از قابليت‌هاي ۵G، در حال توسعه زيرساخت‌هاي مورد نياز براي ورود به عصر هوشمند است. در جهان، فناوري ۵G در حوزه پزشكي به عنوان راه‌حلي براي رفع چالش‌هاي سنتي شناخته مي‌شود. كاهش تأخير در ارسال داده‌ها، امكان پاسخ‌دهي سريع‌تر در شرايط اضطراري و استفاده از هوش مصنوعي براي تحليل داده‌هاي پزشكي، از جمله مزاياي اين فناوري است. اين اپراتور با بهره‌گيري از اين توانمندي‌ها، در تلاش است تا ايران را در مسير همگامي با فناوري‌هاي پيشرفته جهان قرار دهد. ورود ۵G به حوزه پزشكي نه تنها زندگي بيماران را تغيير مي‌دهد، بلكه استانداردهاي جديدي براي خدمات درماني تعريف مي‌كند؛ اين اپراتور هم به شكل عملي ثابت كرده كه مي‌تواند نقشي كليدي در تحول ديجيتال كشور ايفا كند و بستري براي آينده‌اي هوشمندتر فراهم سازد. اين گام‌ها، پلي ميان نيازهاي ملي و تحولات جهاني در عصر فناوري است.