تحريم‌ها و آلودگي هوا

تحريم‌ها و آلودگي هوا

۱۴۰۳/۰۸/۲۹ - ۰۱:۰۳:۵۶
|
کد خبر: ۳۲۶۰۶۵

در يك هماهنگي كامل در بخش خصوصي، كميسيون انرژي و محيط زيست اتاق بازرگاني تهران و كميسيون استاندارد، محيط‌زيست، توسعه پايدار و آب اتاق بازرگاني ايران براي حضور موثر در كاپ29 آماده شدند و گزارش‌هايي مبني بر كاهش انتشار كربن در صنايع مختلف براي ارايه در اين كنفرانس آماده و ارايه كردند.

سعيد تاجيك

در يك هماهنگي كامل در بخش خصوصي، كميسيون انرژي و محيط زيست اتاق بازرگاني تهران و كميسيون استاندارد، محيط‌زيست، توسعه پايدار و آب اتاق بازرگاني ايران براي حضور موثر در كاپ29 آماده شدند و گزارش‌هايي مبني بر كاهش انتشار كربن در صنايع مختلف براي ارايه در اين كنفرانس آماده و ارايه كردند. پاويون‌هاي كشورهاي مختلف در بخش جانبي اين رويداد فعال بوده و در مورد مسائلي مانند مختصات و ويژگي‌هاي بازار كربن در مناطق مختلف دنيا، قيمت‌گذاري كربن، استفاده از انرژي‌هاي جايگزين مانند هيدروژن و بهره‌گيري هرچه بيشتر از انرژي‌هاي تجديدپذير به تعامل با ديگر كشورها مي‌پردازند، در اغلب پاويون‌هاي ملي شاهد حضور فعال دولت و بخش خصوصي در كنار هم هستيم. بخش خصوصي ايران هم امسال دست خالي نيست و با تهيه و ارايه گزارش‌هاي خوبي در مورد صنايع مختلف از جمله پتروشيمي، حمل‌ونقل و انرژي‌هاي تجديدپذير حضور دارد و از اقدامات بخش خصوصي براي كاهش انتشار كربن مي‌گويد اما توقع اين بود كه دولت همكاري بيشتر و فعالانه‌تري با بخش خصوصي داشته باشد.

ايران به عنوان ششمين كشور انتشاردهنده كربن دنيا بايد سهم خودش را در كاهش انتشار براي حفظ محيط زيست ادا كند. ما اينجا يك حرف مهم ديگري هم با دنيا داشتيم كه اگر اقتصاد ايران تحريم نمي‌شد، روند كاهش انتشار كربن شكل ديگري داشت و امروز كربن بسيار كمتري از صنايع ما منتشر مي‌شد. اگر تحريم‌ها لغو نشود، زيان آن حداقل از حوزه گرمايش زمين و محيط زيست فقط متوجه ايران نيست و تمام دنيا از اين بابت زيان خواهد كرد. نمي‌توان ايران را به‌شدت زير فشار تحريم قرار داد و از ورود فناوري‌هاي جديد به ايران جلوگيري كرد اما همزمان انتظار داشت كه نقش بزرگي در كاهش انتشار كربن و برنامه‌هاي جهاني حفظ محيط زيست ايفا كند. درخواست و مطالبه ما از دولت ايران هم اين است كه به معاهدات بين‌المللي از جمله عهدنامه پاريس ملحق شود تا مسير استفاده از تامين مالي بين‌المللي در طرح‌هاي زيست محيطي به‌ويژه كاهش انتشار كربن فراهم شود. اگرچه در اين دوره نسبت به دوره گذشته سطح حضور دولت ايران بالاتر رفت و  رييس سازمان حفاظت محيط زيست كشور در اين رويداد حضور يافت اما براي ما غم‌انگيز بود كه تمام كشورهاي منطقه و همسايگان ما مانند قطر و عراق با پاويون‌هاي فعال در اين رويداد حضور داشتند اما غرفه كشور ما خالي بود. اميدواريم در دوره بعد اين رويداد، دولت هم در كنار بخش خصوصي قرار گيرد و با همراهي و همكاري هم حضور پررنگ‌تر و فعال‌تري از كشورمان را شاهد باشيم.