شهرداري  در هرندي  چه كرد؟ ايجاد  امنيت  با  «برج نوري»!

شهرداري در هرندي چه كرد؟ ايجاد امنيت با «برج نوري»!

۱۴۰۳/۰۸/۳۰ - ۰۱:۳۱:۵۹
|
کد خبر: ۳۲۶۱۷۴

كارشناسان حوزه آسيب‌هاي اجتماعي منتقد عملكرد مديريت شهري و نحوه ورود به محله‌هاي پرآسيب هستند.

كارشناسان حوزه آسيب‌هاي اجتماعي منتقد عملكرد مديريت شهري و نحوه ورود به محله‌هاي پرآسيب هستند. به اعتقاد آنها اين‌گونه برخورد با موضوعات اجتماعي دوام چنداني نخواهد داشت و مداخله آنها صرفا آسيب اجتماعي را موقتي از شهر «حذف» مي‌كند. با اين حال هفته گذشته جمعي از مجمع نمايندگان استان تهران به ميزباني سپاه حضرت محمد رسول‌الله (ص) تهران بزرگ از محله هرندي بازديد كردند كه نشان مي‌داد باوجود مداخله و حضور نهادهاي حكومتي و حاكميتي در منطقه هرندي تهران آسيب‌ها همچنان پابرجاست.

دراين ديداركه سايت «خانه ملت» آن را پوشش كامل داده به نقل از «سردار سرتيپ دوم‌ پاسدار محمود توكلي»، معاون اجتماعي سپاه تهران توضيح داده شده كه سپاه تهران از سال ۱۳۹۸ تاكنون بيش از ۱۴ هزار مددجو و معتاد متجاهر را بدون استفاده از متادون مورد حمايت قرار داده و اعلام كرده فرق اين مركز با ديگر مراكز حمايت از معتادان اين است كه به هيچ عنوان متادون‌درماني نداريم اما در تمامي مراكز كشور متادون‌درماني صورت مي‌گيرد، البته راهكار جايگزين به كار گرفته شده «صيانت از خانواده» است چراكه تجربه عملي ما ثابت كرده درصورت تقويت اراده، ‌ايمان و آگاهي، فرد مددجو ديگر به اعتياد برنمي‌گردد، درواقع درصد بازگشت از اين طريق به مراتب كمتر از متادون‌درماني است.

 

خريد ملك با مواد فروشي

دراين بازديد يكي از مسوولان حاضر هم گفته كه با برخي از خانه‌هاي محله هروي به كار خلاف مشغول هستند، چرا كه بخشي از درآمد حاصل از مواد فروشي را صرف خريد ملك مي‌كنند تا بتوانند در مكان‌هاي ديگر مواد بفروشند.

در اين ديدار به نقش برج‌هاي نوري در كاهش تجمع معتادان در اين محله اشاره شده، اينكه مثلا با نصب «برج نوري» درصدد كاهش معضل پشت‌بام خوابي و تجمع معتادان برآمدند و محل امن براي معتادان در خانه‌هاي تاريك اين محله را بر هم زده شده كه به عقيده او تاثير موثري نيز داشته است، او مي‌گويد: «درواقع اجازه نداديم نقطه‌اي خاموش بماند كه معتادان بتوانند از اين فرصت براي تجمع استفاده كنند. تنها با نصب يك لامپ جلوي هزاران عمليات توزيع مواد گرفته شد و شما در خيابان شهيد اكبر عظيمي به عنوان آلوده‌ترين نقطه تهران يك چراغ خاموش نمي‌بينيد.»

يكي از مسوولان قرارگاه مركزي شهيد اسداللهي هم از نمايندگان خواسته به «شيره‌كش خانه‌ها» رها شده، محل مصرف، فروش كه به بهشت معتادان متجاهر تبديل شده‌اند و به خانه‌هاي «قمرخانمي» معروف هستند هم سري بزنند.

به گفته مسوولان اين قرارگاه اين خانه‌ها به محل امن فساد و معضل‌هاي بسيار در قلب اقتصادي كشور تبديل شده‌اند.

در جريان اين بازديد گلايه‌اي هم از شهرداري تهران شد و درخصوص مشكلات پيش‌رو براي اصلاح بافت شهري اين منطقه، گفته شد: «شهرداري بايد در راستاي عقب‌نشيني خانه‌ها و مغازه‌ها با هدف عريض كردن كوچه‌ها، مثلا ۱۰ متر زمين خودشان را با ۱۰ متر زمين مردم در شرايط مساوي معاوضه كند، اما شهرداري در كش و قوس اين مشكلات لاينحل مي‌خواهد زمين يا ملك مردم را به قيمت پايين خريداري كرده و زمين تحت تملك خود را با چند برابر قيمت به آنها بفروشد كه اين مساله به گره كور باز شدن معابر اين منطقه و رفع مشكل بافت فرسوده شده است.»

به گفته او همچنين براي باز كردن مسير كوچه‌ها، ۴۸ خانه واقع شده در مسير بن‌بست از سوي شهرداري خريداري و به نفع مردم باز شود.

وضعيت كنوني هرندي

محصول ترك فعل دستگاه‌هاي مسوول

مجتبي زارعي، نماينده مردم تهران هم وضعيت كنوني هرندي را محصول ترك فعل چندين ساله دستگاه‌هاي مسوول از جمله شهرداري تهران در ادوار گوناگون دانسته و مي‌گويد: «امروز همه اين دستگاه‌ها بايد در كنار سپاه تهران با تمام قدرت به ميدان بيايند. در يك نمونه بايد ۴۸ خانه توسط شهرداري تملك شوند اما اين كوتاهي بيش از اندازه، قابل پذيرش نيست. لذا بايد به سرعت اقدام شود.» پس از مرور گزارش مسوولان قرارگاه شهيد اسداللهي سپاه تهران اين پرسش مطرح مي‌شود، قرارگاه اجتماعي شهرداري چه نقشي در تصميم‌گيري‌ها و فعاليت‌هاي انجام شده در اين محله داشته است. هرچند كه مشكلاتي كه از اين محله گزارش شده با گزارش‌هاي رسانه‌اي شهرداري درتضاد است.

 

قرارگاه اجتماعي يك دستگاه نيست

محمدامين توكلي‌زاده، معاون امور اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران به خبرآنلاين مي‌گويد: قرارگاه اجتماعي يك دستگاه نيست مجموعه‌اي از نهادهايي كه در اين حوزه نقش دارند. بيش از ۱۴ دستگاه هر هفته دور هم جمع مي‌شوند و با رياست شهردار تهران جلسه برگزار مي‌كنند و براساس اصل ۱۳۷ قانون اساسي مصوبات اين قرارگاه براي دستگاه‌هاي اجرايي مسوول دولتي در اين حوزه لازم الاجرا است. او معتقد است كه حكم هيات وزيران براي شهردارتهران باعث شد كه ناهماهنگي‌ها كه در اين حوزه وجود دارد با مشورت دستگاه تخصصي جلو برود. توكلي‌زاده يادآورمي شود: آنچه در مجموعه شوش و هرندي اتقاق افتاد با همكاري و تلاش‌هاي مشترك مجموعه سپاه و بسيج كه اعضاي ثابت قرارگاه اجتماعي هستند در كنار قوه قضاييه، بهزيستي، فراجا و... شكل گرفت. مجموعه‌هاي زيادي در قرارگاه اجتماعي تلاش مي‌كنند و هر اتفاقي در شهري بيفتد حاصل مشاركت همه آنهاست.