اعتلاي استانهاي محروم جنوبي، سرلوحه برنامههاي دولت چهاردهم است
رييسجمهور در ديدار اعضاي مجمع نمايندگان استانهاي هرمزگان و سيستان و بلوچستان، تأكيد كرد كه آباداني مناطق محروم جنوبي، بهرهگيري از ظرفيتهاي راهبردي اقتصاد دريا محور و گسترش همكاري با همسايگان از اولويتهاي اصلي دولت چهاردهم است.
رييسجمهور در ديدار اعضاي مجمع نمايندگان استانهاي هرمزگان و سيستان و بلوچستان، تأكيد كرد كه آباداني مناطق محروم جنوبي، بهرهگيري از ظرفيتهاي راهبردي اقتصاد دريا محور و گسترش همكاري با همسايگان از اولويتهاي اصلي دولت چهاردهم است.
مسعود پزشكيان، عصر سهشنبه در ديدارهاي جداگانه با اعضاي مجمع نمايندگان استانهاي هرمزگان و سيستان و بلوچستان، توسعه و توانمندسازي استانهاي جنوبي و محروم كشور را يكي از اركان بنيادين سياستهاي دولت چهاردهم دانست.
رييسجمهور ضمن ابراز خرسندي از اين ديدارها خاطرنشان كرد: ضروري است اقدامات زيربنايي در مناطق جنوبي كشور اجرايي و با بهرهگيري شايسته از ظرفيتهاي اقتصاد دريا محور، گرههاي ديرپاي اين مناطق گشوده شود.
وي با اشاره به پايان مهلت قانوني سند چشمانداز برنامه هفتم توسعه اظهار داشت: هر چند زمان يك برنامه خاص ممكن است به سرايد، اما چشمانداز توسعه براي كشور پاياني ندارد. حتي اگر توانسته باشيم اهداف برنامههاي گذشته را محقق كنيم، چشمانداز توسعه بايد همواره تداوم داشته باشد. پزشكيان بر لزوم پايبندي به برنامههاي موجود تأكيد كرد و اظهار كرد: بسياري از صاحبنظران، كارشناسان و خبرگان كشور با همراهي مجلس شوراي اسلامي، دولت و مجمع تشخيص مصلحت نظام، برنامهاي جامع و علمي تحت عنوان سند چشمانداز تدوين كردهاند كه از پشتوانه نظري مستحكمي برخوردار است و بايد براي تحقق اهداف آن همه تلاش خود را به كار بگيريم.
رييسجمهور با تأكيد بر اهميت وفاق ملي در مسير توسعه تصريح كرد: كشور متعلق به هيچ گروه، جناح يا قبيله خاصي نيست. نبايد افراد شايسته و كارآمد را به دليل اختلافنظر كنار گذاشت و از كساني كه توانايي لازم را ندارند، صرفاً به دليل همفكري استفاده كرد. پيشرفت كشور مستلزم همدلي و اتحاد تمامي اقشار و نخبگان است.
پزشكيان خاطرنشان كرد كه شخصاً به صورت منظم و هفتگي موضوع توسعه سواحل مكران را دنبال ميكند و معتقد است اگر دولت بتواند كريدورهاي شمال و جنوب كشور را احيا كند، گامي اساسي در مسير توسعه كشور برداشته خواهد شد.
رييسجمهور در ادامه بر بهرهگيري از ظرفيت سرمايهگذاران و مشاوران بينالمللي براي اجراي طرح توسعه مكران تأكيد و اظهار كرد: همانگونه كه در عرصه ورزش از تواناييهاي مربيان و بازيكنان خارجي بهره ميبريم، در توسعه كشور نيز بايد از بهترين ظرفيتهاي جهاني استفاده كنيم.
پزشكيان همچنين به آغاز مطالعات طرح انتقال پايتخت اشاره كرد و گفت: آقاي دكتر عارف ماموريت بررسي اين طرح را بر عهده دارند. بيتوجهي به اين موضوع ميتواند كشور را در آينده با بحرانهاي زيستمحيطي و مشكلات متعدد ديگر مواجه سازد.
رييسجمهور در خصوص بهرهگيري از ظرفيت كشورهاي همسايه تصريح كرد: نگاه دولت، تعميق روابط اقتصادي با كشورهاي همسايه است. اين موضوع در سفر به عراق نيز پيگيري شد و گروهي ماموريت ويژهاي براي عملياتي كردن اين همكاريها بر عهده دارند. اين اقدامات ميتواند بستري براي خنثيسازي تحريمهاي ظالمانه فراهم آورد. در ادامه اين نشستها، نمايندگان استانهاي هرمزگان و سيستان و بلوچستان به بيان دغدغهها و مطالبات مردم اين دو استان پرداختند. ضرورت احياي شوراي عالي خليج فارس، تأمين مطالبات معوق طرحهاي شيرينسازي آب، تجديدنظر دولت در سياستهاي مرتبط با كالاهاي موسوم به «تهلنجي»، توزيع عادلانه اعتبارات ميان استانها، بازسازي و نوسازي زيرساختهاي فرسوده به ويژه راههاي مواصلاتي، توسعه بندرگاهها و فرودگاههاي شهرستان ميناب، توجه به معيشت مردم مناطق محروم، تقويت مشاركت استان هرمزگان در طرح توسعه سواحل مكران، افزايش اختيارات استانداران و انتخاب استاندار بومي براي استان هرمزگان، احياي ايستگاههاي جمعآوري سوخت مازاد در سيستان و بلوچستان و پيگيري طرح خريد خدمات معلمان اهم موارد مطرحشده در اين نشست بودند.
نمايندگان استان سيستان و بلوچستان همچنين از انتخاب اولين استاندار بومي اين استان قدرداني و اعلام كردند كه اين تصميم با استقبال گسترده مردم منطقه همراه بوده است.
پزشكيان در پايان با قدرداني از نمايندگان به دليل طرح اين مطالبات، بر ضرورت تدوين راهكارهاي علمي و عملي براي حل مشكلات مطرح شده تأكيد كرد و با ابراز خرسندي از اولين سفر استاني هيات دولت به استان سيستان و بلوچستان، تداوم پيگيري مشكلات اين استان را از وظايف اصلي دولت چهاردهم دانست.