معاون وزير نفت: ناترازي ‌ انرژي در كشور يك مساله جدي است

۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۰۰:۱۷:۴۱
|
کد خبر: ۳۲۶۶۲۷

معاون وزير نفت در امور گاز ناترازي انرژي در كشور را يك مساله جدي دانست و گفت: تنها راه عبور از ناترازي‌ انرژي، بيان صادقانه، فكر عالمانه و عمل شجاعانه است.

معاون وزير نفت در امور گاز ناترازي انرژي در كشور را يك مساله جدي دانست و گفت: تنها راه عبور از ناترازي‌ انرژي، بيان صادقانه، فكر عالمانه و عمل شجاعانه است.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از شركت ملي گاز ايران، سعيد توكلي اظهار كرد: دغدغه و تأكيد رهبر انقلاب بر تكميل زنجيره ارزش و پرهيز از خام‌سوزي گاز و انرژي، حاكي از نگاه مترقي ايشان به جايگاه انرژي در نقشه راه توسعه كشور است و بايد با روحيه و فرهنگ بسيجي در اين مسير اقدام عملي داشته باشيم.

وي ادامه داد: اقدام‌هاي بسيار خوبي از سوي بسيج شركت ملي گاز ايران انجام شده و مطمئن هستم نسبت به اين اقدام‌ها، اعتقاد و ايمان قلبي وجود داشته است.

مديرعامل شركت ملي گاز ايران با تأكيد بر اهميت جهاد تبيين و تأسي به رهنمودهاي مقام معظم رهبري گفت: وقتي كلمه جهاد در كنار تبيين‌گري مي‌آيد و عبارت جهاد تبيين شكل مي‌گيرد، يعني موضوع از سطح گفتمان، گفت‌وگو و تبليغ فراتر رفته است. يعني دشمن با انواع و اقسام روش‌ها تلاش مي‌كند افكار عمومي را تحت تأثير قرار دهد و تأكيد ايشان بر جهاد تبيين نيز متأثر از اين فضا است.

توكلي افزود: با اين اوصاف جهاد تبيين يعني فارغ از اينكه چه جريان و گروهي قبلا، اكنون يا در آينده مسووليت امور را به‌عهده دارند يا خواهند گرفت، واقعيت‌ها و دستاوردهايي كه منتج به سربلندي كشور شده است، بيان شود.

وي در ادامه به موضوع ناترازي انرژي و راهكار عبور از آن اشاره و تصريح كرد: ناترازي انرژي در كشور يك مساله جدي است و تنها راه ما براي عبور از ناترازي‌ها، بيان صادقانه مساله، تفكر عالمانه و اجراي شجاعانه تصميم‌ها است.

معاون وزير نفت در امور گاز با اشاره به رهنمودهاي مقام معظم رهبري در حوزه انرژي بيان كرد: فرمايشات ايشان در موضوع نحوه استفاده از انرژي براي توسعه كشور و افزايش قدرت ملي بايد سرلوحه همه باشد. ايشان در رابطه با انرژي همواره دو موضوع تكميل زنجيره ارزش در پتروشيمي‌ها و صنايع و پرهيز از خام‌سوزي گاز و انرژي را مورد تأكيد قرار داده‌اند، با اين حال مصرف انرژي در كشور ما بهينه و راهبردي نيست.

توكلي با بيان اينكه حدود ۸۵ درصد سوخت نيروگاه‌ها با گاز طبيعي تأمين مي‌شود، گفت: برخورداري از مخازن و منابع انرژي يك فرصت و نعمت الهي است كه متأسفانه با سوزاندن بخش اعظمي از آن در تجهيزات با بازده كم، اين فرصت در حال تبديل شدن به يك تهديد است.

به گفته وي، همين نحوه مصرف مسرفانه در بخش خانگي، تجاري، صنعتي و حمل‌ونقل نيز سبب شده حجم تحويل گاز به بخش مولد كمتر شود و اين موضوع در تضاد كامل با اهداف تعيين‌شده براي شركت ملي گاز ايران و وزارت نفت در برنامه هفتم پيشرفت است كه تأكيد دارد ايران بايد به قطب انرژي منطقه تبديل شود.

مديرعامل شركت ملي گاز ايران ادامه داد: پارس جنوبي و منطقه عسلويه ۷۵ درصد از گاز كشور را تأمين مي‌كند و تقريبا همه گاز توليدي كشور در داخل مصرف مي‌شود.

توكلي در بخش ديگري از سخنان خود، با بيان اينكه ماهيت ميدان نبرد تغيير كرده، تصريح كرد: جنگ امروز جنگ تركيبي است؛ ابعاد ميدان جنگ به جنگ نرم و جنگ اقتصادي گسترش عيني يافته است.

وي افزود: همانطور كه در جنگ نرم بايد جهاد تبيين كرد، در جنگ اقتصادي هم كار كردن و اقدام كردن مهم‌تر از ديگر مباحث است. كشور به رشد اقتصادي نياز دارد و پايه اصلي رشد اقتصادي، انرژي است. براي حركت در اين مسير نيازمند اقدام‌هاي عملي هستيم و فرصتي براي اشكال‌تراشي و بهانه‌جويي نيست.

معاون وزير نفت در امور گاز به نقش بسيج در موضوع بهينه‌سازي مصرف انرژي اشاره كرد و گفت: لازمه افزايش مشاركت مردم در موضوع عبور از ناترازي، برخورداري از روحيه بسيجي است. شاخصه‌هاي اين روحيه و فرهنگ هم مطابق با رهنمودهاي مقام معظم رهبري است كه آذر پارسال فرمودند فرهنگ بسيجي دوري از طلبكاري، غرور و كبر و... خدمت به همه و پرهيز از كار نمايشي است.

يدالله رحماني، فرمانده حوزه بسيج شركت ملي گاز ايران نيز ضمن تبريك هفته بسيج، با ارائه گزارشي از عملكرد بسيج اين شركت اظهار كرد: سه موضوع محوري جشنواره شهيد سليماني، برنامه‌هاي بسيج در صنعت گاز و پايش اداره‌ها و مراكز عمومي از مهم‌ترين اقدام‌هاي بسيج شركت ملي گاز ايران است.

وي افزود: پايش اداره‌ها و مراكز عمومي در ۱۰ سال گذشته كه بر عهده بسيج وزارت نفت و پس از آن، بسيج شركت ملي گاز ايران گذاشته شده، به بلوغ مطلوبي رسيده و با طراحي سامانه‌هاي نرم‌افزاري، اين فرآيند نظام‌مند شده است.

فرمانده حوزه بسيج شركت ملي گاز ايران تصريح كرد: ابتداي پايش در سال ۹۴ با پايش حدود ۴۴۰۰ اداره و مركز عمومي بود و پارسال به ۳۳۲ هزار پايش رسيد.