توضيح وزير ارتباطات درباره سرنوشت فيلترينگ

۱۴۰۳/۰۹/۰۸ - ۰۰:۴۱:۱۱
|
کد خبر: ۳۲۶۸۳۹

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات از گشايش‌هايي براي توسعه نسل پنجم تلفن همراه خبر داد. به گزارش ايسنا، ستار هاشمي در حاشيه جلسه چهارشنبه ۷ آذر هيات دولت در جمع خبرنگاران، بيان كرد: توسعه نسل پنجم تلفن همراه در دستور كار است.

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات از گشايش‌هايي براي توسعه نسل پنجم تلفن همراه خبر داد. به گزارش ايسنا، ستار هاشمي در حاشيه جلسه چهارشنبه ۷ آذر هيات دولت در جمع خبرنگاران، بيان كرد: توسعه نسل پنجم تلفن همراه در دستور كار است. يكي از موضوعاتي كه مدت‌هاست مطرح بوده و اميدوار هستيم كه در آينده نزديك اين موضوع را حل كنيم بحث فركانسي است كه براي نسل پنجم تلفن همراه مورد استفاده قرار مي‌گيرد. وي در ادامه اظهار كرد: اگر بخواهم مشخصا اشاره كنم در واقع باند فركانسي ۳۵۰۰ و ۳۶۰۰ است. مقدمات آن فراهم شده و قيمت‌گذاري نيز صورت گرفته است. اگرچه برخي از نهادها هستند كه يكسري دغدغه دارند. در حال پيگيري و مذاكره هستيم تا به جمع‌بندي برسيم و مزايده را نهايي كرده و واگذاري آن انجام شود. ان شاالله گشايشي در اين خصوص انجام خواهد شد. وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در پاسخ به پرسشي در خصوص اينكه چرا وزارت ارتباطات در خصوص فيلتركنندگان و بخش‌هايي كه در فيلترينگ دخيل هستند صحبتي نمي‌كند، بيان كرد: بحث رفع فيلترينگ و بازگشايي يكي از موضوعاتي بود كه از همان ابتدا در دستور كار وزارت ارتباطات از باب مطالعه آسيب‌هاي فني و شناخت وضعيت موجود بوده است. نكته‌اي كه بايد خدمت شما يادآوري كنم اين است كه ما متناسب با مطالعاتي كه داشتيم، طرحي را آماده كرديم كه در گام اول اين طرح خدمت رييس‌جمهور ارايه شد. در ادامه اين طرح را با تدبير رييس‌جمهور خدمت شوراي سران ارايه كرديم. وي اظهار كرد: متناسب با فرمايشاتي كه رهبري داشتند و بحث امنيت رواني جامعه يكسري نكات منعكس شد. سران قوا نيز يكسري نمايندگاني را معرفي كردند. متناسب با اين نگاه و بحث‌هايي كه مطرح شد اين طرح به‌روز رساني شد.

نهايتا اين طرح بعد از بررسي‌هايي كه به عمل آمد، عملا در شوراي عالي فضاي مجازي - اين طرحي كه مقدمات آن توسط وزارت ارتباطات و دولت آماده شده بود و در شوراي سران اصلاح شد - مورد بررسي قرار گرفت. هاشمي در ادامه اظهار كرد: در اين خصوص نقطه نظرات مختلفي وجود دارد. بعضي از عزيزاني كه عضو شوراي عالي فضاي مجازي هستند به صورت طبيعي نقطه نظراتي داشتند. بنا شد كه اين طرح به مركز ملي ارجاع پيدا كند و دبير محترم به عنوان كسي كه محوريت كار را بر عهده دارد اين طرح را به شكل دقيق‌تري با استفاده از نظرات دستگاه‌هاي مختلف اصلاح كند. اين طرح در دستور كار است و جلساتي نيز با محوريت مركز ملي برگزار شده است. گزارشي كه به من رسيده است طرح‌هاي ديگري نيز ارايه شده است. آخرين خبر اين است كه مركز قرار است اين طرح‌ها را جمع‌بندي كرده و نهايتا در صحن شوراي عالي فضاي مجازي بررسي شود. وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در ادامه در پاسخ به پرسشي مبني بر اينكه دولت مي‌تواند حكم قوه قضاييه را لغو كند، بيان كرد: نهايتا آنچه كه وجود دارد اين است كه شوراي عالي فضاي مجازي در خصوص سياست‌گذاري در اين حوزه نقش اثرگذار دارد؛ چراكه هم سران قوا و هم نهادهاي مختلف در اين شورا وجود دارد. هرگاه اين شورا در خصوص رفع فيلترينگ به نتيجه رسيد خدمت مردم اعلام خواهد شد. وي در ادامه در پاسخ به پرسشي در خصوص علت پايين سرعت اينترنت در چند روز اخير، بيان كرد: در بحث سرعت اينترنت ما قائل هستيم كه سرعت و وضعيت موجود حتما نياز به ارتقاء دارد. اين موضوع به ازدحام ترافيك ما در برخي از استان‌ها باز مي‌گردد. بنده سفري به استان خراسان رضوي داشتم و با توجه به بررسي كه از قبل انجام داده بوديم اين موضوع را احصاء كرده بوديم كه در خراسان رضوي با توجه به ترافيك زيادي كه هست، باعث افت كيفيت خدمات چه در حوزه موبايل و چه در حوزه تلفن ثابت شده است. وي افزود: اين را در دستور كار گذاشتيم و به مجموعه مخابرات ايران ماموريت داديم و در وزارت ارتباطات نيز حمايت مي‌كنيم تا بتوانيم زيرساخت انتقال را در استان‌هايي كه مشكل دارند فراهم كنيم. اگر بخواهيم با عدد و رقم صحبت كنيم در خراسان رضوي در ۶ ماه آينده صد در صد افزايش پيدا خواهد كرد. اين براي استان‌هايي كه حجم ترافيكي بالايي دارند و به لحاظ زير ساختي مشكل دارند در دستور كار است. اميدواريم اين مسير را پيش ببريم. در بحث ارتباط بين‌الملل نياز به بازنگري در رويكردها داريم. تعاملات و مذاكرات شروع شده است. مقداري زمان بر است كه زيرساخت‌ها را ارتقاء داده و مردم اين كيفيت را در زندگي خود احساس كنند.