مرگ ۴۰ هزار ايراني به دليل آلودگي هوا در هر سال!
وزير بهداشت گفت: طبق آمارها حدود ۴۰ هزار نفر در سال به خاطر آلودگي هوا قرباني ميشوند و ۱۲ ميليارد دلار به كشور خسارت وارد ميشود. محمدرضا ظفرقندي در مجمع عمومي فرهنگستان علوم پزشكي كه 9 آذرماه 1403 با حضور پزشكيان، رييسجمهور، مرندي، رييس فرهنگستان علوم پزشكي و جمعي از اعضاي مجمع عمومي فرهنگستان علوم پزشكي برگزار شد، با بيان اينكه مشكلات نظام سلامت در سه حوزه ساختار، اقتصاد و نيروي انساني خلاصه ميشود، اظهار كرد: اين سه مشكل از هم مجزا نيستند و به نوعي در هم تنيدهاند و در برنامههاي توسعه بر اين نكته تأكيد شده است كه بايد شبكه بهداشت در عين حالي كه گسترش مييابد، عميق هم شود.
وزير بهداشت گفت: طبق آمارها حدود ۴۰ هزار نفر در سال به خاطر آلودگي هوا قرباني ميشوند و ۱۲ ميليارد دلار به كشور خسارت وارد ميشود. محمدرضا ظفرقندي در مجمع عمومي فرهنگستان علوم پزشكي كه 9 آذرماه 1403 با حضور پزشكيان، رييسجمهور، مرندي، رييس فرهنگستان علوم پزشكي و جمعي از اعضاي مجمع عمومي فرهنگستان علوم پزشكي برگزار شد، با بيان اينكه مشكلات نظام سلامت در سه حوزه ساختار، اقتصاد و نيروي انساني خلاصه ميشود، اظهار كرد: اين سه مشكل از هم مجزا نيستند و به نوعي در هم تنيدهاند و در برنامههاي توسعه بر اين نكته تأكيد شده است كه بايد شبكه بهداشت در عين حالي كه گسترش مييابد، عميق هم شود. وزير بهداشت با تاكيد بر اينكه بر اساس همين دستور برنامه توسعه، ما به دنبال گسترش پزشك خانواده و نظام ارجاع و تكميل آن هستيم، گفت: اگر اقتصاد سلامت درست شود مشكلات اين حوزه حل خواهد شد اما اگر نتوانيم اقتصاد سلامت را درست كنيم، مطمئنا طرحهايي مانند پزشك خانواده به پيش نخواهد رفت و بيشتر از قبل شاهد مهاجرت اهالي سلامت به خارج از كشور خواهيم بود و اينجاست كه مشكل نيروي انساني ما را مضاعف خواهد كرد. وي به آسيبهاي ناشي از آلودگي هوا اشاره كرد و گفت: طبق آمارها حدود 40 هزار نفر در سال به خاطر آلودگي هوا قرباني ميشوند و 12 ميليارد دلار به كشور خسارت وارد ميشود و اينها نشان ميدهد كه بايد به فكر حل اين مسائل باشيم. پديدههايي مانند آسم كودكان و مشكلات ريوي از اثرات آلودگي هواست.
وزير بهداشت سواد ناكافي مردم در حوزه سلامت و بالا بودن آمار مرگ و مير ناشي از تصادفات جادهاي را از ديگر مشكلات حوزه سلامت عنوان كرد كه رفع آنها تنها در حوزه مسووليت اين وزارتخانه نيست و به همكاري دستگاههاي مختلف و تصميمگيري در سطوح بالا نياز دارد. ظفرقندي يادآور شد: حل مشكلات حوزه سلامت نياز به عزم ملي دارد و منابع آن نيز بايد افزايش يابد. برخي طرحها مانند طرح دارويار طرح خوبي است به شرط آنكه منابع آن تأمين شده باشد در حالي كه اين اتفاق نيفتاده است. وي به بحران ميانسالي در كشور اشاره كرد و گفت: بحران ميانسالي يكي از اتفاقات خطرناك است و بايد همه دستگاهها از جمله رسانهها و صدا و سيما خطرات بحران ميانسالي را براي مردم روشن كنند، اگر شيب كاهش رشد جمعيت اصلاح نشود در 20 الي 25 سال آينده سالخوردهترين كشور منطقه ميشويم و آمار تولد سالانه در كشورمان به زير يك ميليون نفر خواهد رسيد كه بايد براي آن فكري كنيم.