دولت و مجلس مصمم  براي خدمت
رييس‌جمهور در نشست صميمي و مشترك دولت و نمايندگان مجلس:

دولت و مجلس مصمم براي خدمت

۱۴۰۳/۰۹/۱۲ - ۰۱:۰۴:۵۴
|
کد خبر: ۳۲۷۰۸۹

روز گذشته و همزمان با فرا رسيدن روز مجلس، مسعود پزشكيان، رييس‌جمهوري اسلامي ايران با حضور در ميان نمايندگان ضمن تاكيد بر اهميت نقش راهبردي مجلس در مسائل كلان سياسي كشور اعلام كرد كه دولت در مسير وفاق آماده همكاري با نمايندگان است و مشكلات را زماني مي‌توان حل كرد كه يك نگاه مشترك ميان دو قوه وجود داشته باشد.

روز گذشته و همزمان با فرا رسيدن روز مجلس، مسعود پزشكيان، رييس‌جمهوري اسلامي ايران با حضور در ميان نمايندگان ضمن تاكيد بر اهميت نقش راهبردي مجلس در مسائل كلان سياسي كشور اعلام كرد كه دولت در مسير وفاق آماده همكاري با نمايندگان است و مشكلات را زماني مي‌توان حل كرد كه يك نگاه مشترك ميان دو قوه وجود داشته باشد.

روز گذشته همزمان با برگزاري نشست مشترك دولت و نمايندگان مجلس، نخستين جلسه بررسي لايحه بودجه نيز كليد خورد و نمايندگان به‌طور خاص چند مورد از احكام مالياتي را تعيين تكليف كردند. بر اساس برنامه‌ريزي صورت گرفته مجلس در سه نوبت صبح، عصر و شب جلسات بررسي بودجه را برگزار مي‌كند تا طبق زمانبندي قانوني شدن لايحه دولت در دستور كار قرار بگيرد. رييس‌جمهور كه سابقه چند دوره نمايندگي مجلس را در كارنامه دارد و در هفته‌هاي گذشته نيز چند بار به جمع نمايندگان رفته بود، ديروز و به مناسبت فرا رسيدن روز مجلس به نشست مشترك دو قوه رفت و از اهميت همراهي مجلس و دولت براي رسيدن به اهداف كلان اقتصادي كشور گفت. رييس‌جمهور گفت: مجلس و ما (دولت) مصمم هستيم در خدمت مردم باشيم. تلاش خواهيم كرد مشكلات مختلف را با همراهي و همفكري از پيش رو‌برداريم و تلاش مي‌كنيم وفاق و وحدت را به عنوان ميثاق مشترك داشته باشيم. مسعود پزشكيان با تبريك روز مجلس گفت: ياد شهيد مدرس و قهرمان آزادي، استقلال و مردانگي را كه الگوي مردمداري و مردم مداري بود، گرامي مي‌دارم.

وي ادامه داد: حدود سه ساعت خدمت نمايندگان بوديم و درباره مشكلات حرف زديم. مجلس و ما (دولت) مصمم هستيم در خدمت مردم باشيم. تلاش خواهيم كرد مشكلات مختلف را با همراهي و همفكري از پيش رو‌برداريم و تلاش مي‌كنيم وفاق و وحدت را به عنوان ميثاق مشترك داشته باشيم. رييس‌جمهور اظهار كرد: اگر ما بتوانيم با وحدت گام‌برداريم هيچ مشكلي نيست كه نتوانيم آن را حل كنيم.مشكلي كه وجود دارد ابتدا به من نوعي باز مي‌گردد؛ اگر با هم باشيم و بر اساس تجربه و علم حركت كنيم، خواهيم توانست دغدغه‌هاي مردم را حل كنيم. در دنيا براي حل مشكلات صدها راه‌حل وجود دارد. اگر بخواهيم گزارش ساده‌اي از ۱۲۰ روزي كه مسووليت گرفتيم بدهيم، اول تلاش كرديم هيات دولتي را معرفي كنيم كه تا جاي ممكن وفاق در آن باشد. سعي كرديم به دور از جناح از همه سلايق و جناح‌ها با در نظر گرفتن توانمندي‌ها استفاده كنيم. پزشكيان در ادامه تصريح كرد: بايد از مجلس تشكر كنيم كه به شكل بي‌سابقه‌اي كمك كردند كه وزرا راي اعتماد بگيرند. اين قوت قلبي بود كه بتوانيم راه را ادامه دهيم. در وهله دوم برخي مسائل و گرفتاري‌ها را حل كرديم. مشكل پرستاران، گندمكاران و بازنشستگان را تلاش كرديم و حل كرديم. تلاش كرديم به موقع بودجه را آماده كرده و به شما ارايه دهيم. باز بايد از شما تشكر كنيم. همراهي شما در بررسي كارشناسي و راي شما به كليات بودجه جاي تشكر دارد. همراهي كرديد و بودجه را با اشكالاتي كه در ذهن داشتيد، پذيرفتيد. در روند بررسي تلاش خواهيم كرد مشكلات را حل كنيم.

رييس‌جمهور ادامه داد: بايد دست به دست هم دهيم و ناترازي‌ها و مشكلات را حل كنيم. اين امكان پذير نيست مگر با كمك شما، مردم و روحانيت. اميدوار هستم با كمك شما بتوانيم براي ناترازي‌هاي موجود راه چاره پيدا كنيم. بايد به همزباني و نگاه مشترك برسيم. در مباحث خارجي تلاش كرديم تا جاي ممكن روابط خود را با همسايگان اصلاح كنيم. در اين گفت‌وگو‌ها نگاه و سياست خود را اعلام كرديم. ما به دنبال گسترش جنگ و خونريزي نيستيم. آنهايي كه در دنيا و منطقه جنگ را گسترش مي‌دهند، همان‌هايي هستند كه شعار آزادي و دموكراسي سر مي‌دهند. به عنوان يك انسان، فارغ از اينكه رييس‌جمهور يك كشور هستم، وقتي مي‌بينم كشوري بمب را بر سر كودكان و زنان مي‌ريزد و قتل عام مي‌كند و بيش از ۱۰ هزار نفر كودك را كشته و دنيا صرفا نظاره‌گر است، شرم آور است. وي تاكيد كرد: تعجب مي‌كنم چگونه مي‌گويند ما حقوق بشر را رعايت مي‌كنيم؟ آيا آنان حق دارند به ما بگويند حقوق بشر را رعايت ‌كنيد؟ در جنگ با زن و كودك و بيمارستان و مسجد چه كار داريد؟ اينها مرد نيستند و بويي از انسانيت نبرده‌اند. اين فاجعه در منطقه با پشتيباني امريكا و تسليحات آنان است. ما چشم طمعي به تماميت ارضي كشوري نداريم. كشورهاي منطقه مي‌توانند خودشان مشكلات خود را حل كنند و نيازي به حضور بيگانگان نيست. پزشكيان افزود: با گفت‌وگو مي‌توان برداشت‌هاي غلط را حل كرد. در منطقه در وضعيت بهتري هستيم. براي اولين‌بار همه كشورهاي منطقه تجاوز اسراييل به ايران را محكوم كردند. اميدوار هستيم‌ مشكلي كه در سوريه ايجاد شده، كشورهاي اسلامي مداخله كرده و اجازه ندهند امريكا و اسراييل از اين وضعيت سوءاستفاده كنند. قدردان همكاري و همراهي شما هستيم و اميدواريم بتوانيم با هم اين مشكلات را حل كنيم.

رييس مجلس نيز روز گذشته در ابتداي جلسه مجلس از جايگاه مهم برنامه هفتم توسعه سخن گفت و البته از مواضع محور مقاومت در تحولات منطقه دفاع كرد. محمدباقر قاليباف، رييس مجلس شوراي اسلامي در آغاز جلسه علني يكشنبه مجلس عنوان كرد: فرا رسيدن ايام عزاي حضرت فاطمه زهرا(س) را به ملت شريف ايران و عموم دلباختگان تسليت و تعزيت مي‌گويم و از تمام عزاداران طلب دعاي خير دارم. همچنين فرارسيدن سالروز شهادت نماينده تراز، شهيد آيت‌الله مدرس و روز مجلس را گرامي مي‌دارم.

وي ادامه داد: مجلس دوازدهم در مسير چهارساله پيش روي خود تحقق حداكثري احكام برنامه هفتم توسعه را در همكاري با دولت وظيفه محوري خود مي‌داند. رييس مجلس تاكيد كرد: برنامه هفتم ما را از سردرگمي در تصميم‌گيري‌ها نجات مي‌دهد. همان‌طور كه قبلا هم گفتيم مجلس دوازدهم معتقد به همكاري با دولت است. طبيعي است كه توقعات خلاف قانون و مسائل فرعي در اين چارچوب قرار ندارد. همچنين با آغاز بررسي لايحه بودجه خود را موظف مي‌دانيم كه بودجه‌اي واقع‌بينانه و در جهت حل مسائل مردم تصويب كنيم.

قاليباف عنوان كرد: در خصوص تحولات منطقه نيز لازم است عرض كنم از آتش‌بس صورت‌گرفته در لبنان استقبال مي‌كنيم و از اينكه مردم عزيز لبنان با سربلندي در حال بازگشت به منازل خود هستند، خداوند بزرگ را سپاس مي‌گوييم و از رزمندگان حزب‌الله تشكر مي‌كنيم كه با عزت، افتخار، شجاعت و درايت و خلاقيت مقاومت كردند و جنگيدند و هرگز اجازه ندادند يك وجب از خاك كشورشان به دست دشمن صهيوني بيفتد و بسيار اميدواريم كه شاهد آتش‌بس در غزه با رعايت خواسته‌هاي مقاومت باشيم. وي ادامه داد: همچنين حملات چند روز گذشته توسط گروهك‌هاي تروريستي به حلب و مناطق شمال غرب سوريه، آن هم دقيقا پس از برقراري آتش‌بس لبنان را محكوم مي‌كنيم. زمانبندي اين تحركات حاكي از وجود يك طراحي صهيونيستي‌ - امريكايي براي ناامن‌سازي منطقه ماست. در اين شرايط لازم است كه عقلاي منطقه براي خنثي‌سازي اين توطئه خطرناك و مقابله با اقدامات تروريست‌ها در سوريه و منطقه وارد عمل شوند. ما به‌طور قاطع از حاكميت ملي و تماميت سرزميني سوريه حمايت مي‌كنيم و پشتيبان دولت و ملت اين كشور در مقابله با گروهك‌هاي تروريستي هستيم. طراحان اين تحركات هم بدانند كه بازي با كارت سياه تروريسم روزي دامن خود آنان را در سرزمين‌شان خواهد گرفت.

 

نخستين مصوبات بودجه‌اي

پس از پايان سخنراني روساي دو قوه، مجلس وارد دستور كار خود شد و در نخستين گام از بررسي بودجه، بخش‌هايي از قوانين مربوط به ماليات در سال 1404 را تصويب كرد. نمايندگان مجلس در جلسه علني نوبت عصر و در جريان بررسي جزييات بخش اول لايحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش درآمدي، بند«ت» تبصره ۱ را تصويب كردند. طبق اين مصوبه، انواع خودروي سواري و وانت دو اتاق (كابين) داراي شماره ‏انتظامي شخصي دراختيار مالكان اعم از اشخاص حقيقي و ‏حقوقي غيردولتي كه قيمت روز خودروي آنها بيش از پنجاه‏ ميليارد (۵۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ريال است نسبت به مازاد بر اين ‏مبلغ مشمول ماليات سالانه خودرو به نرخ يك درصد (۱%) مي‌شوند. ماخذ محاسبه ماليات خودرو موضوع اين بند، قيمت روز خودرو ‏بر مبناي ماده (۳۰) قانون ماليات بر ارزش‌ ‌افزوده مصوب ۲/ ۳ /۱۴۰۰ است كه توسط سازمان ‏امور مالياتي كشور تعيين مي‌شود.

نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در جلسه نوبت عصر روز يكشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳ صحن مجلس، در جريان رسيدگي به بخش درآمدي لايحه بودجه ۱۴۰۴ كل كشور، با تصويب بند «پ» تبصره ۱ اين لايحه به شرح زير موافقت كردند:

«پ- به‌منظور تسريع و تسهيل رسيدگي به پرونده‌هاي مالياتي، اختيار ‏سازمان امور مالياتي كشور در تبصره ماده (۱۰۰) قانون ‏ماليات‌هاي مستقيم در خصوص معافيت موديان از انجام بخشي ‏از تكاليف قانون مذكور از قبيل نگهداري اسناد و مدارك و ارايه ‏اظهارنامه مالياتي براي عملكرد سال 1403، به حداكثر يك‌صد و پنجاه برابر ميزان معافيت موضوع ماده (۸۴) قانون ماليات‌هاي ‏مستقيم افزايش مي‌يابد‎.‏ »در ماده ۸۴ قانون ماليات‌هاي ‏مستقيم آمده است كه «تا ميزان هفتصد و بيست هزار ريال درآمد سالانه مشمول ماليات حقوق از يك يا چند منبع از پرداخت معاف خواهد بود.»

نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در جلسه مجلس در جريان رسيدگي به گزارش كميسيون تلفيق درباره لايحه بودجه سال ۱۴۰۴ در بخش درآمدي، با تصويب بند «ب» تبصره يك اين لايحه به شرح زير موافقت كردند:

ب- تمامي مراكز درماني اعم از دولتي، خصوصي، وابسته به ‏نهادهاي عمومي غيردولتي، نيروهاي مسلح، خيريه‌ها و شركت‌هاي دولتي مكلفند ده درصد (۱۰%) از حق‌الزحمه يا حق‌العمل گروه پزشكي كه به‌موجب دريافت وجه صورت‌حساب‌هاي ارسالي به بيمه‌ها يا نقدا از طرف بيمار پرداخت مي‌شود، به عنوان ماليات علي‌الحساب كسر و به نام فرد مربوط تا پايان ماه بعد از وصول ‏مبلغ صورت‌حساب، به‌حساب سازمان امور مالياتي كشور نزد خزانه داري كل كشور واريز ‏كنند. ماليات علي‌الحساب اين بند شامل تمامي پرداخت‌هايي ‏كه به عنوان درآمد حقوق و كارانه مطابق قوانين بودجه سنواتي ‏پرداخت و ماليات آن كسر مي‌شود، نخواهد بود. حكم ماده ‌‏ (۱۹۹) قانون ماليات‌هاي مستقيم در اجراي اين بند جاري است. ‏وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي موظف است فهرست ‏تمامي مراكز موضوع اين بند را تا پايان ارديبهشت‌ سال ۱۴۰۴ ‏به سازمان امور مالياتي كشور اعلام كند. سازمان امور مالياتي ‏كشور مكلف به معرفي متخلفان به مراجع ذي‌صلاح است‎.‎

همچنين مجموع معافيت‌ها، نرخ صفر مالياتي، كاهش نرخ مالياتي و ساير مشوق‌هاي مالياتي اشخاص حقيقي و حقوقي از محل مجموع درآمدهاي حاصل‌شده براي عملكرد سال ۱۴۰۴ كليه موديان به استثناي معافيت‌هاي داراي سقف زماني مشخص و ماده (۸۱) قانون ماليات‌هاي مستقيم مصوب ۳/ ۱۲/ ۱۳۶۶ با اصلاحات و الحاقات بعدي و موارد مندرج در مواد (۱۳۹)، (۱۴۱)، (۱۴۳)، (۱۴۳ مكرر)، (۱۴۵) قانون مذكور و قانون توسعه ابزارها و نهادهاي مالي جديد به منظور تسهيل اجراي سياست‌هاي كلي اصل چهل و چهارم قانون اساسي مصوب 25/09/1388 براي اشخاص حقوقي تا هفت هزار و پانصد ميليارد (۷.۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ريال و اشخاص حقيقي تا هفتصد وپنجاه ميليارد (۷۵۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ريال درآمد مشمول ماليات (سود خالص) قابل اعمال است.

به اين ترتيب در روزهاي آينده روزهاي پر كار مجلس براي نهايي كردن بودجه تداوم خواهد داشت و بايد ديد كه نمايندگان چه ميزان تغيير را در طرح ابتدايي دولت اعمال خواهند كرد.