افزايش ۸ ميليون ليتري توليد بنزين در كشور

۱۴۰۳/۰۹/۱۲ - ۰۱:۱۰:۵۶
|
کد خبر: ۳۲۷۰۹۷

مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي ايران از افزايش توليد ۸ ميليون ليتري بنزين و ۷ ميليون ليتري نفت‌گاز در دولت چهاردهم خبر داد.

مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي ايران از افزايش توليد ۸ ميليون ليتري بنزين و ۷ ميليون ليتري نفت‌گاز در دولت چهاردهم خبر داد.

به گزارش ايسنا، محمدصادق عظيمي‌فر، درباره عملكرد شركت ملي پالايش و پخش در ۱۰۰ روز نخست دولت چهاردهم اظهار كرد: شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي ايران به عنوان متولي توليد و توزيع فرآورده‌هاي نفتي از ابتداي استقرار دولت چهاردهم با مسائل و چالش‌هاي اصلي ازجمله ناترازي فرآورده‌ها به‌ويژه در زمينه بنزين و نفت‌گاز، بحث كيفيت سوخت و عدم تكميل زنجيره ارزش از سوخت به محصولات ارزشمند پايين‌دست روبروست.

وي با بيان اينكه شركت ملي پالايش و پخش از ابتداي استقرار دولت چهاردهم و مبتني بر اهداف برنامه‌ريزي‌شده در برنامه هفتم پيشرفت و چالش‌هاي موجود، ۶ راهبرد اصلي و اولويت شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي را طراحي كرده است، افزود: افزايش توليد با تأكيد بر توليدات كيفي و تكميل زنجيره ارزش پالايشي، راهبرد نخست شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي است كه به‌منظور كاهش فاصله توليد تا مصرف در دستور كار قرار دارد.

مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي ايران با بيان اينكه از آغاز به‌كار دولت چهاردهم سطح ذخاير سوخت كشور به‌ويژه بنزين و نفت‌گاز در سطح مطلوبي نبوده است، گفت: تمركز بر افزايش بهره‌وري در پالايشگاه‌هاي موجود كشور ازجمله اقدام‌هاي انجام‌شده از سوي شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي است، چراكه بهره‌برداري از طرح‌هاي پالايشي كشور به‌سادگي امكان‌پذير نيست.

عظيمي‌فر يادآور شد: در ۱۰۰ روزه استقرار دولت چهاردهم با اتكا بر تلاش‌هاي شركت‌هاي پالايشي توانستيم ميانگين توليد بنزين كشور را از ۹۷ ميليون ليتر در روز در پنج‌ ماهه نخست امسال به روزانه حدود ۱۰۵ ميليون ليتر و توليد نفت‌گاز كشور را از ۱۱۱ ميليون ليتر در پنج ماه نخست امسال در آبان‌ به ۱۱۸ ميليون ليتر و مقدار توليد اين فرآورده را در آذر به ۱۲۴ ميليون ليتر برسانيم.

وي با بيان اينكه اين افزايش توليد به‌صورت ضربتي و با حفظ كيفيت بنزين اتفاق افتاده است، تصريح كرد: اين افزايش توليد با اتكا به افزايش خوراك از ۲.۳ بشكه در روز به ۲.۴ ميليون بشكه، اصلاحات فرآيندي، بهره‌برداري از طرح‌هاي زودبازده مانند آلكيلاسيون پالايشگاه آبادان تحقق يافته است.

مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي ايران با بيان اينكه شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي افزون بر تمركز بر افزايش توليد، بر تسريع در بهره‌برداري از طرح‌هاي پالايشي نيز تمركز كرده است، گفت: بهره‌برداري از طرح‌هاي پالايشي در قالب ۲۴ طرح اولويت‌دار تعريف شده است و اميدواريم تا پايان دولت چهاردهم بتوانيم اين ۲۴ طرح را به بهره‌برداري برسانيم.

عظيمي‌فر ادامه داد: به‌منظور بهره‌برداري از اين طرح‌ها كميته سرمايه‌گذاري و تأمين مالي در شركت ملي پالايش و پخش تشكيل و نشست‌هاي پيگيري از طرح‌ها به‌صورت هفتگي برگزار مي‌شود و طرح ايزومريزاسيون پالايشگاه شيراز ازجمله اين ۲۴ طرح است كه با پيشرفتي بسيار بالا در ابتداي دولت چهاردهم به بهره‌برداري رسيده است و با استفاده از آن تمام بنزين توليدي اين پالايشگاه به بنزين يورو ۵ ارتقا مي‌يابد. وي با بيان اينكه طرح هيدروكراكر پالايشگاه آبادان دومين طرح در حال راه‌اندازي است، افزود: با راه‌اندازي اين طرح نزديك به روزانه ۵ ميليون ليتر نفت‌گاز يورو به توليدات نفت‌گاز كشور اضافه مي‌شود.

مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي ايران با تأكيد بر اينكه حل مساله ناترازي بدون توجه به حل مساله مديريت مصرف غيرممكن است از مديريت مصرف به عنوان راهبرد دوم نام برد و گفت: به‌منظور بهينه‌سازي و مديريت مصرف در شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي، مجموعه‌اي از اقدام‌هاي اولويت‌دار طراحي شده است كه متنوع‌سازي سبد سوخت ازجمله‌ آنهاست.

عظيمي‌فر ادامه داد: ازجمله عوامل افزايش مصرف بنزين در سال‌هاي اخير كاهش مصرف سوخت‌هاي جايگزين مانند سي‌ان‌جي در خودروها بوده است، از اين رو نشست‌هاي مختلفي در اين زمينه برگزار و موانع پيشروي اجراي طرح‌هاي متنوع‌سازي مانند سي‌ان‌جي برطرف و سامانه تبديل خودروهاي عمومي به دوگانه‌سوز فعال شد تا ناوگان عمومي كشور از طريق اين سامانه به‌طور رايگان به خودروهاي دوگانه‌سوز تبديل شوند.

وي با بيان اينكه نشست‌هاي متعددي با وزارت صمت، مجموعه خودروسازان، مجموعه وزارت نيرو و مابقي ذي‌نفعان فعال در حوزه مصرف برگزار و نقشه راه مشتركي براي انجام اقدام‌ها در حوزه مصرف طراحي شد، افزود: توسعه زيرساخت‌هاي انتقال، ذخيره‌سازي و اندازه‌گيري در بخش انتقال توزيع فرآورده‌هاي نفتي، راهبرد سوم طراحي‌شده شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي است.

مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي ايران با بيان اينكه با افزايش مصرف فرآورده‌هاي نفتي بايد به‌صورت متناسب نگه‌داشت تأسيسات انتقال و توسعه متناسب با مصرف كشور در دستور كار قرار بگيرد از توسعه زيرساخت‌هاي انتقال به عنوان راهبرد سوم ياد و تصريح كرد: به اين منظور فاز نخست خط لوله جديد بندرعباس - سيرجان - رفسنجان به‌ طول ۴۶۰ كيلومتر و سرمايه‌گذاري نزديك به ۱۲ همت در ۱۰۰ روزه دولت چهاردهم به بهره‌برداري رسيد كه نقش بسزايي در انتقال فرآورده‌ها از جنوب به مركز و شمال كشور دارد.

عظيمي‌فر با بيان اينكه دو نيروگاه كشور در بازه زماني ۱۰۰ روزه استقرار دولت چهاردهم به خط لوله انتقال فرآورده متصل شدند، اظهار كرد: با توجه به محدوديت‌هاي موجود در انتقال فرآورده‌هاي مايع به نيروگاه‌ها، هزار نفتكش جاده‌پيما و ۳۰۰ مخزن‌دار ريلي به ناوگان كشور افزوده شدند و در نتيجه همه اقدام‌هاي انجام‌شده در زمينه توليد و انتقال، در آبان و آذر امسال ركورد تحويل نفت‌گاز به نيروگاه‌ها شكست و در اين بازه زماني ۲ برابر مدت مشابه پارسال نفت‌گاز به نيروگاه‌ها تحويل شد.

وي گفت: سيستم‌هاي ميترينگ و هوشمندسازي زنجيره توليد و انتقال و توزيع فرآورده‌هاي نفتي، تكليف مصرح قانون برنامه هفتم پيشرفت است و شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي براي عملياتي كردن اين تكليف قانوني، ساختار و مجري اختصاص داده و مصوبه اجراي آن از شوراي اقتصاد اخذ شده است تا بتوانيم هر چه سريع‌تر اين طرح را به نتيجه برسانيم.

مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي ايران با بيان اينكه بحث اصلاح حكمراني و روابط مالي صنعت پالايش و دولت، راهبرد چهارم شركت ملي پالايش و پخش در دولت چهاردهم است كه ازجمله عوامل ناترازي انرژي كشور در بعد توليد است، گفت: به‌دليل بي‌توجهي به نحوه حكمراني در صنعت پالايش، پالايشگاه‌ها از منابع مناسبي براي اجراي طرح‌هاي توسعه‌اي و كيفي‌سازي برخوردار نيستند، از اين رو نشست‌هاي متعددي با دولت، پالايشگاه‌ها و ذي‌نفعان برگزار و توافق‌هايي براي اصلاح روابط مالي دولت و پالايشگاه‌ها انجام شد.

عظيمي‌فر ادامه داد: همچنين به‌منظور اصلاح روابط مالي پالايش و پخش و دولت كه ازجمله عوامل موثر در عدم پيشبرد مناسب برنامه‌ها در شركت ملي پالايش و پخش بود نيز پيشنهادهايي در قالب لايحه قانون بودجه ارائه شده است.

وي با بيان اينكه توجه به توسعه فناوري و هوشمندسازي، راهبرد پنجم شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي است، افزود: به اين منظور افزون بر تشكيل كميته فناوري شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي، توافق‌هايي در زمينه‌هاي اولويت‌دار شركت ملي پالايش و پخش با معاون علمي، فناوري و دانش‌بنيان رياست‌جمهوري نهايي شده و اميدواريم با عملياتي شدن اين توافق‌ها، پالايش و پخش بتواند نقش موثري در ارتقاي بهره‌وري توليد، مديريت مصرف و پيشگيري از قاچاق فرآورده داشته باشد.

مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي ايران با بيان اينكه مديريت كارآمد سرمايه انساني شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي، راهبرد ششم و اصلي‌ترين راهبرد اين شركت است كه لازمه تحقق ديگر راهبردهاست، تصريح كرد: در صنعت نفت بايد توجه ويژه‌اي به انگيزه سرمايه انساني و توانمندسازي سرمايه ‌انساني داشته باشيم از اين رو در اين ۱۰۰ روزه سعي كرديم بخش عمده‌اي از مطالبات كاركنان را ايفاد كنيم.

عظيمي‌فر گفت: در اين ۱۰۰ روز سعي كرديم شايسته‌ترين افراد صنعت نفت و پالايش و پخش را در سمت‌هاي مديريتي به‌كار بگيريم، همچنين به‌منظور استقرار نظام شايسته‌سالاري در شركت ملي پالايش و پخش در حال تشكيل و به‌روزرساني كانون ارزيابي در اين شركت هستيم.