همتي به بورس سيگنال حمايت داد

۱۴۰۳/۰۹/۱۳ - ۰۱:۴۴:۵۴
|
کد خبر: ۳۲۷۱۹۰

صحبت‌هاي وزير اقتصاد به اندازه كافي بازنشر شده است و وضعيت بنيادي و تكنيكال بازار هم يك دوره‌ رشد ميان‌مدت براي بورس را نويد مي‌دهد. بخش ابتدايي صحبت‌هاي وزير اقتصاد دوري از قيمت‌گذاري دستوري و تلاش براي ايجاد وضعيت مطلوب در بازار بود.

محسن عباسی

صحبت‌هاي وزير اقتصاد به اندازه كافي بازنشر شده است و وضعيت بنيادي و تكنيكال بازار هم يك دوره‌ رشد ميان‌مدت براي بورس را نويد مي‌دهد. بخش ابتدايي صحبت‌هاي وزير اقتصاد دوري از قيمت‌گذاري دستوري و تلاش براي ايجاد وضعيت مطلوب در بازار بود. واقع آن است كه در زمان دولت‌هاي قبلي، سياست‌هاي دستوري در بورس آسيب‌هاي زيادي را وارد ساخته و لازم است، اين سياست‌ها جاي خود را به سياست‌هاي معقول و غير دخالتي بدهد. اگر از من بپرسيد پيشنهادم اين است كه سرمايه‌گذاران فعلا تماشاگر رشد بازار باشند. بعد از يك دوره‌ عمومي رشد شاهد چرخش نقدينگي در بازار خواهيم بود و براي گزينه‌هاي بهتر در بازار بايد دنبال سهم خوب بگرديم. در شرايط فعلي اصلاح ميانه و پول‌بك شاخص به مقاومت‌هاي پيراموني شكسته شده، اين بهترين اتفاقي است كه براي بازار بورس در هر نقطه‌اي از جهان ممكن است بيفتد و رشد ميان‌مدت بازار را تضمين خواهد كرد. بعد از اين حجم از ورود پول، اين پول‌بك، راه را براي ورود پول بيشتر به بازار فراهم خواهد كرد. فضاي مجازي كمي هيجاني شده و اصلاح ميانه و كوتاه‌مدت را بر نمي‌تابد اما اين شاخه‌هاي كوچك و كوتاه‌مدت در رالي‌ها حكم «پمپ بنزين» را دارد و به ورود بيشتر نقدينگي كمك مي‌كند. من به رشد بازار و ايجاد سقف جديد براي شاخص كل بسيار خوشبين هستم. اما در كنار رشد نرخ دلار و سياست‌هاي آزادسازي قيمت با شيب تند، بايد منتظر بيدار شدن بازارهاي موازي و يك دوره تورمي ديگر هم باشيم اگرچه كه بعد از بورس و احتمالا در نيمه اول سال ۱۴۰۴ اين اتفاق خواهد افتاد بنابراين بهتر است رشد بعدي در بازار مسكن و خودرو و تورم عمومي را به رشد بورس ربط ندهيم زيرا سياست‌هاي فعلي تورم را دوباره به اقتصاد كشور باز خواهد گرداند. دولت براي از بين بردن ركود تورمي، اول سراغ از بين بردن ركود رفته است و احتمالا دوباره در يك شرايط تورمي، رونق به معاملات اقتصادي كشور بازخواهد گشت. سرمايه‌گذاران بهتر است از الان به فكر برنامه‌هاي اقتصادي بعدي‌شان براي بعد از رشد بورس باشند و اگر قصد خريد دارايي سرمايه‌اي و مصرفي نظير مسكن و خودرو و... را دارند بعد از رشد بورس و قبل از بيدار شدن آن بازارها، دارايي مدنظر را خريداري كنند. در بهار و تابستان ۱۴۰۴ مي‌توانيد به اين استراتژي فكر كنيد، فعلا بازا سهام در مسير رشد است و نبايد از اين فرصت به سادگي عبور كرد.

موضوع مهم ديگري كه در سخنان وزير اقتصاد قابل توجه بود موضوع تامين مالي زنجيره توليد از طريق بورس كالا است. اساسا يكي از ويژگي‌هاي هر بازار سرمايه‌اي، تامين نقدينگي مورد نياز بخش‌هاي مولد است.

مشاهده مي‌كنيم كه در بازار سرمايه و بورس كالا صحبت‌هايي اعم از اوراق گام، تبعي، سلف موازي، عرضه مستقيم محصول و مواد اوليه وغيره مي‌شود كه مواردي از اين دست براي تامين مالي زنجيره‌ توليد است. اگر اين ابزار به صورت كامل اجرا شود مي‌تواند در گام اول يك كاهش جدي در راستاي وابستگي به بانك‌ها داشته باشد. البته هرچند صحبت‌هاي وزير اقتصاد بسيار مثبت است، اما براي اجراي اين ايده‌ها راه زيادي باقي مانده است. دولت بايد به اين وعده‌ها و راهبردها پايبند باشد و نهايتا تلاش خود را به كار بگيرد تا زمينه بهبود شاخص و رشد مستمر بازار فراهم شود. در خصوص وضعيت بازار هر كسي بايد بر اساس سطح ريسك‌پذيري خود تصميم بگيرد. براي يك فرد بلندمدتي، قيمت‌ها در حال حاضر ارزنده هستند و ممكن است ورود پله‌اي يا كاهش ميانگين خريد به صورت پله‌اي معقول باشد. براي افراد كوتاه‌مدتي و ميان‌مدتي كه پرريسك‌تر معامله‌ مي‌كنند ممكن است جمع‌بندي براي ورود به روزهاي ديگري موكول شود. اگر ۱۰-۱۵ درصد نوسان براي سرمايه‌گذاران اهميت ندارد، مي‌توان گفت كف بازار تا يكي- دو ماه ديگر در مسير رشد مستمر خواهد بود. با صحبت‌هاي وزير اقتصاد هم مي‌توان پيش‌بيني كرد كه زمينه‌هاي بهبود فراهم شود.