واكنش سازمان استاندارد به مرگ كودكان با مصرف ماكاروني آلوده

۱۴۰۳/۰۹/۱۳ - ۰۲:۱۵:۲۳
|
کد خبر: ۳۲۷۲۱۵

سازمان ملي استاندارد اعلام كرد: حداكثر يك ساعت پس از پخت، غذاي باقيمانده را در يخچال قرار دهيد، همچنين پيشنهاد مي‌شود، غذاي پخته شده را بيش از يك روز در يخچال نگهداري نكنيد.

سازمان ملي استاندارد اعلام كرد: حداكثر يك ساعت پس از پخت، غذاي باقيمانده را در يخچال قرار دهيد، همچنين پيشنهاد مي‌شود، غذاي پخته شده را بيش از يك روز در يخچال نگهداري نكنيد. به گزارش خبرگزاري مهر، بر اساس اعلام دفتر نظارت بر اجراي استاندارد صنايع غذايي و بهداشتي سازمان ملي استاندارد ايران، در پي انتشار خبري در فضاي مجازي مبني بر «مرگ چند كودك در اثر مصرف ماكاروني آلوده»، به آگاهي مي‌رساند، انواع ماكاروني مشمول مقررات اجراي استاندارد اجباري است و همواره سازمان ملي استاندارد ايران توليد، تمركز، توزيع و فروش فراورده‌هاي مورد نظر را از منظر ويژگي‌هاي كيفي، ايمني، بهداشتي و ميكروبي با الزامات مندرج در استانداردهاي ملي مربوطه مورد پايش، كنترل و نظارت قرار مي‌دهد. فرآورده‌هايي مانند ماكاروني و برنج پس از پخت محيط مناسبي براي رشد باكتري باسيلوس سرئوس محسوب مي‌شود. باسيلوس سرئوس، نوعي باكتري گرم مثبت هوازي اسپوردار مقاوم به حرارت است كه سم حاصل آن در غذاهاي پخته مي‌تواند موجب بروز مسموميت غذايي با علائم اسهال و استفراغ شود. اسپور اين باكتري در گرم كردن‌هاي مكرر غذا، زنده مانده و مجدد تكثير مي‌شود. لذا توصيه مي‌شود، حداكثر يك ساعت پس از پخت، غذاي باقيمانده را در يخچال قرار دهيد، همچنين پيشنهاد مي‌شود، غذاي پخته شده را بيش از يك روز در يخچال نگهداري نكنيد.

شايان ذكر است، احتمال رشد باكتري باسيلوس سرئوس در فرآورده ماكاروني خام وجود ندارد.

با توجه به اجباري بودن فرآورده ماكاروني پيشنهاد مي‌شود، در هنگام خريد و مصرف اين دسته از فرآورده‌ها به تاريخ توليد و انقضاي درج شده بر روي برچسب محصول دقت شود و از خريد فرآورده‌هاي فاقد نشان ملي استاندارد با كد ده رقمي يا خريد فراورده‌هاي فاقد بسته‌بندي (فله) خودداري شود. همچنين توصيه مي‌شود، براي اطمينان از محصولات خريداري شده، كد ده رقمي زير نشان استاندارد را به سامانه پيامكي ۱۰۰۰۱۵۱۷ ارسال نمايند تا از اعتبار و اصالت پروانه نشان ملي استاندارد ايران اطمينان حاصل نمايند و در صورت مشاهده هرگونه مغايرت به ادارات كل استاندارد استان مربوطه مراجعه يا از طريق سامانه ۱۵۱۷ يا پورتال سازمان به نشاني http: //www.inso.gov.ir اعلام شود تا اقدام لازم به عمل آيد.