رقباي  صادراتي ايران

رقباي صادراتي ايران

۱۴۰۳/۰۹/۱۴ - ۰۰:۴۵:۲۸
|
کد خبر: ۳۲۷۳۰۵

بدون شك اقبال مشتريان آمريكايي نسبت به كالاهاي چيني، زاييده يك تصادف نبوده و قطعاً محاسبات دقيق و به‌كارگيري شيوه‌هاي علمي- اقتصادي در اقبال مشتريان نسبت به كالاهاي چيني موثر واقع شده است.

محمدجواد اماني

بدون شك اقبال مشتريان آمريكايي نسبت به كالاهاي چيني، زاييده يك تصادف نبوده و قطعاً محاسبات دقيق و به‌كارگيري شيوه‌هاي علمي- اقتصادي در اقبال مشتريان نسبت به كالاهاي چيني موثر واقع شده است. حفظ كيفيت كالاهاي صادراتي چين و استقبال آمريكايي‌ها از آن كالاها، در حالي صورت مي‌پذيرد كه در دوره قبل رياست خود دو بار اقدام به افزايش تعرفه نسبت به كالاهاي چيني كرد؛ اما باوجود افزايش نسبي قيمت‌ها، همچنان رغبت زيادي به خريد كالاهاي باكيفيت چيني وجود دارد. نفوذ عميق محصولات پرجمعيت‌ترين كشور جهان به‌قدري است كه دونالد ترامپ به عنوان برنده انتخابات اخير آمريكا، مجدداً قول افزايش تعرفه‌هاي وارداتي نسبت به كالاهاي چيني را داد. بايد با دقت بررسي بشود كه راز اين حضور قوي چيني‌ها در بازارهاي بزرگي همچون ايالات‌متحده چيست و چگونه مي‌شود به‌رغم دو افزايش اجحاف‌گونه تعرفه‌ها همچنان در آن بازار حضور داشت و باقي ماند؟ همانطور كه بيان گرديد كشورهاي منطقه و برخي همسايگان ما، در يك يا دو دهه اخير پذيراي تحولات گسترده اقتصادي با رويكرد صادرات شده و چشم‌اندازي مشخص در اين زمينه براي اقتصاد ملي خود ترسيم نموده‌اند. آنها سرمايه و ساير ظرفيت‌هاي خود را به سمت ايجاد زيرساخت‌هاي توليد محصولات صادراتي سوق داده و با وضع قوانين جذاب و حمايتي درصدد جذب بيشترين حد از سرمايه‌هاي خارجي شدند. عماني‌ها بر اين باورند كه مشكل اشتغال و تقويت مداوم پول ملي و افزايش شاخص رفاه عمومي را مي‌توان از طريق توسعه توليدات با كيفيت و تمركز بر صادرات حل كرد. اين در حالي است كه اين كشور تا مدتي قبل نماد صادرات يك يا چند محصول بود. عماني‌ها بر اساس يك واقع‌بيني اقتصادي و مطالعه درست شرايط اقتصادي كشور و جهان دست به تجديدنظرهاي اساسي در بسياري از امور مرتبط به اقتصاد زدند و نهضتي بزرگ در ايجاد زيرساخت‌هاي اساسي و تعديل قوانين مربوط به سرمايه‌گذاري خارجي را آغاز كردند.

برنامه‌ريزان و سياست‌گذاران عماني به‌خوبي پي برده بودند كه جذب سرمايه‌گذار كار آساني نيست لذا تغيير قوانين مربوط به سرمايه‌گذاري خارجي به نفع صاحبان سرمايه همچنين اعطاي حق مالكيت ۳۰ ساله به سرمايه‌گذاران خارجي و معافيت‌هاي متعدد مالياتي و تسهيلات گسترده گمركي و تخصيص منابع مالي در قالب تسهيلات كم‌بهره با بازپرداخت بلندمدت را در دستور كار خود قرار دادند و عملاً سكان اقتصاد خود را به سمت يك كشور «صادرات محور» تغيير دادند. عربستان سعودي ديگر كشور منطقه ما كه در چنين مسيري گام برداشت و با سرمايه‌گذاري‌هاي سنگين در بخش‌هاي كشاورزي و صنعتي و... نگاهي ويژه به بخش صادرات دارد.