اوپک نسبت به ماه گذشته میلادی نفت بیشتری تولید کرده است
نظرسنجی رویترز نشان داد اوپک در ماه گذشته میلادی ۲۶ میلیون و ۳۳۰ هزار بشکه در روز نفت تولید کرده که ۱۹۵ هزار بشکه در روز بیشتر نسبت به رقم بازنگری شده در ماه سپتامبر است و بیشترین افزایش عرضه مربوط به لیبی بوده است.
تازهترین نظرسنجی رویترز روز دوشنبه ۱۴ آبان نشان داد در پی احیای صادرات و تولید نفت لیبی بهدنبال حل اختلاف دو جناح شرق و غرب این کشور بر سر انتخاب رئیس بانک مرکزی، تولید سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در اکتبر پس از ثبت پایینترین مقدار در سال ۲۰۲۴ طی ماه سپتامبر افزایش یافت، در حالی که پایبندی عراق به برنامههای اعلامی به دبیرخانه اوپک برای جبران تخطی خود از سهمیههای تولید در توافق کاهش عرضه ائتلاف اوپک و متحدانش (اوپکپلاس) این افزایش را محدود کرد.
نظرسنجی رویترز نشان داد اوپک در ماه گذشته میلادی ۲۶ میلیون و ۳۳۰ هزار بشکه در روز نفت تولید کرده که ۱۹۵ هزار بشکه در روز بیشتر نسبت به رقم بازنگری شده در ماه سپتامبر است و بیشترین افزایش عرضه مربوط به لیبی بوده است.
پس از رفع اختلاف دولتهای غربی و شرقی لیبی بر انتخاب رئیس بانک مرکزی که برای مدتی میدانها و پایانههای صادراتی نفت این کشور را متوقف کرده بود، این کشور آفریقای شمالی عضو اوپک تولید خود را با احیای روزانه ۵۰۰ هزار بشکهای به یک میلیون و ۳۰ هزار بشکه رساند.
این نظرسنجی نشان داد ونزوئلا هم تولید نفت خام خود را افزایش داده و به ۸۶۰ هزار بشکه در روز رسانده است که بالاترین رقم از حداقل سال ۲۰۲۰ بر اساس نظرسنجی رویترز است.
لیبی و ونزوئلا هر دو از توافق کاهش عرضه اوپکپلاس مستثنا هستند، در میان کشورهایی که تولید کمتری داشتند، عراق و ایران بیشترین کاهش را داشتند.
بر اساس نظرسنجی رویترز، عراق بهدلیل کاهش صادرات و مصرف داخلی و کاهش تولید در شمال عراق، تولید خود را به ۳ میلیون و ۹۸۰ هزار بشکه در روز رساند که کمتر از سهمیه اوپک پلاس است.
ایران با وجود اینکه تحریمهای ایالات متحده آمریکا همچنان پابرجاست صادرات نفت خود را طی چند سال اخیر به بالاترین سطح خود از سال ۲۰۱۸ رسانده است، با این حال طبق این نظرسنجی صادرات نفت این کشور طی ماه اکتبر با کاهش روبهرو بوده است.
بر اساس این نظرسنجی ۹ عضو اوپک در ماه اکتبر حدود ۴۶ هزار بشکه در روز بیشتر از سهمیه تولید تعیینشده در قالب توافق اوپکپلاس عرضه کردهاند و گابن بیشترین تخطی از سهمیه خود را داشته است.
هدف نظرسنجی رویترز رصد عرضه نفت در بازار است که براساس دادههای مربوط به رفتوآمد کشتیها از سوی منابع خارجی، دادههای گروه بورس اوراق بهادار لندن (LSEG)، اطلاعات شرکتهای رصد حملونقل کشتیها مانند شرکت پترولجستیک و کپلر و اطلاعات ارائهشده از سوی منابع شرکتهای نفتی، اوپک و مشاوران انجام میشود.