![عبور از سقف رواني بازار عبور از سقف رواني بازار](/files/fa/news/1403/9/17/64155_840.jpg)
عبور از سقف رواني بازار
در برهه زماني قرار داريم كه بازار سرمايه سومين ماه از سال خود را بسيار پربازده پشت سر گذاشته و تا به الان ميتوان فصل پاييز را يكي از بهترين فصلهاي سال جاري نامگذاري كرد كه به احتمال بالايي اين روند حركتي ادامهدار ميتواند فصل زمستان را حتي بالاتر از پاييز 1403 قرار دهد.
در برهه زماني قرار داريم كه بازار سرمايه سومين ماه از سال خود را بسيار پربازده پشت سر گذاشته و تا به الان ميتوان فصل پاييز را يكي از بهترين فصلهاي سال جاري نامگذاري كرد كه به احتمال بالايي اين روند حركتي ادامهدار ميتواند فصل زمستان را حتي بالاتر از پاييز 1403 قرار دهد.
پس از آن اگر نيمنگاهي به گذشته بازار داشته باشيم به نكات و رفتارهاي جالبي پي خواهيم برد كه يكي از آنها بررسي پس از شروع اصلاح سال 99 است كه در واقع بازار پس از يك وقفه دو ساله در اكثريت شاخصها و نمادهاي خود در پاييز 1401 شروع به رشد تا ارديبهشت ماه 1402 كرد كه شايد پس از مردادماه سال 99 اكثريت جامعه معاملهگران و خصوصا سهامداران بازار آن را به خوبي به ياد داشته باشند يا حتي پس از سالها آن را فراموش نكنند كه شروعي بر اصلاحي بسيار فرسايشي و البته نااميدكننده بود.ارديبهشت ماه 1402 كه پس از آن بعد از يك وقفه يكساله (نه دو ساله) همانند حركت قبلي شاهد شروع حركت نسبتا قابل قبولي مجددا از پاييز امسال هستيم كه حتي اگر بخواهيم از لحاظ رفتار خريداران و البته خوشبيني مجدد ايجاد شده اين دو حركت را مقايسه كنيم بسيار نزديك به هم به نظر برسند و با توجه به اينكه با دو رياست سازماني روبهرو بوديم كه از هر دو در آن زمان انتظاراتي ميرفت با توجه به اينكه شناختها از اين دو فرد بسيار كم بود، شباهتهاي خوبي را ميتوان از لحاظ انتظارات و البته صحبتهاي حمايتگونه با ديدگاههاي مثبت و اميدواركننده پيدا كرد.
حتي اگر شاخصهاي بازار را مورد بررسي قرار دهيم، شاهد حركاتي در قيمت و حجم هستيم كه بسيار شبيه به همديگر هستند و تنها تفاوت آنها كه به چشم ميخورد و البته قابل توجه است را ميتوان از لحاظ زماني در نظر گرفت كه شايد اگر در سال آتي شاهد چنين رفتاري بوديم عملا شاهد يك رفتار كاملا تكراري و همانند بوديم كه البته درصدي از آن را ميتوان به دولت گذشتهاي نسبت داد كه به واسطه اتفاقات رخ داده به صورت نيمهكاره و سه ساله به كار خود و البته سياستها و برنامههاي خود پايان داد كه شايد اگر شاهد چنين رخدادي نبوديم بايد آن را در سال آتي تجربه ميكرديم.
نكتهاي كه در خصوص اين روزها ميتوان مدنظر داشت، سقف رواني قابل توجه همان ارديبهشت ماه 1402 است كه در صورت عبور سلامت و تثبيت بهطور كامل شاخصهاي بازار (خصوصا شاخص كل كه داراي بيشترين توجه چه در سطح عامه مردم و چه در سطح مديران و مسوولان است) ميتواند حداقل تا تكميل الگويي همچون پاييز 1401 تا اواسط بهار 1402 در گذشته ادامه پيدا كند و حتي در صورت حفظ قدرت خريداران در بازار و صد البته حجمهاي قابل قبول حتي تا انتهاي فصل يا فصلهاي آتي بازار ادامه يابد كه اگر اين مسير حركتي منطقيتر با اصلاحهاي مقطعي جهت روندسازي صحيح باشد و به صورت پرشتاب و با هيجان بالا نباشد، ميتوان ادامهدار بودن تا مدت زمان بيشتري را در سال آتي را هم محتمل با درصد بالايي دانست.