سهم بازار پهن باند به تفكيك اپراتورها

۱۴۰۳/۰۹/۲۴ - ۰۲:۲۱:۴۲
|
کد خبر: ۳۲۷۸۳۲

طبق آخرين گزارش سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي سهم بازار پهن باند ثابت و مشتركين تلفن همراه مشخص شد.

طبق آخرين گزارش سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي سهم بازار پهن باند ثابت و مشتركين تلفن همراه مشخص شد. به گزارش مهر؛ سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي در بخش‌هايي از شماره پنجاهم فصلنامه آماري خود با عنوان «گزارش شاخص‌هاي آماري بخش ارتباطات و فناوري اطلاعات» به تحليل جامع شاخص‌هاي كليدي ارتباطات شهري، روستايي و پهن‌باند ثابت در تابستان ۱۴۰۳ مي‌پردازد. داده‌ها و تحليل‌هاي ارايه شده، روندهاي تاريخي، تغييرات اخير و پيامدهاي سياست‌گذاري‌هاي گذشته را به شكلي مطلوب روشن مي‌سازد و بررسي آن به منظور ترسيم و ارزيابي افق‌هاي پيش‌رو خالي از لطف نيست.

تحول در خطوط تلفن ثابت و روستايي: پيامدهاي توسعه فناوري‌هاي نوين

بر اساس داده‌هاي ارايه شده در اين گزارش تخصصي، ضريب نفوذ تلفن ثابت در بازه زماني مذكور، كاهش جزئي را نشان مي‌دهد؛ امري كه در تداوم روند كاهشي ضريب نفوذ اين نوع از ارتباطات طي سال‌هاي اخير محسوب مي‌شود و تا حد زيادي متأثر از جايگزيني تلفن‌هاي ثابت با فناوري‌هاي مدرن همچون تلفن‌هاي همراه است. همچنين، تعداد اشتراك‌هاي روستايي شركت مخابرات ايران نيز در اين دوره، نسبت به بازه زماني مشابه سال گذشته، با ۰.۶۹ درصد كاهش به ۳,۹۳۱,۰۲۷ اشتراك رسيده است. به عقيده بسياري از متخصصان، اين روند كاهشي بيانگر توسعه زيرساخت‌هاي ارتباطي جديدتر در مناطق كمتر توسعه يافته و روستايي كشور است، زيرا سهولت كاربرد تلفن همراه نياز موجود به خطوط ثابت را كاهش مي‌دهد. يكي ديگر از شاخص‌هاي كليدي مورد بررسي در اين گزارش، كاهش ۱۱.۱ درصدي تعداد تلفن‌هاي همگاني است كه از ۶۳,۷۸۳ به ۵۶,۶۹۸ دستگاه رسيده است. اين روند را نيز مي‌توان پيامد افزايش دسترسي به تلفن‌هاي همراه و ديگر فناوري‌هاي نوين ارتباطي دانست. روند كاهشي مذكور همچنين مبين كاهش وابستگي به زيرساخت‌هاي سنتي و تحول به سمت راهكارهاي ديجيتال است. از سوي ديگر، كاهش ۸.۴۱ درصدي تلفن‌هاي همگاني جاده‌اي از ۱۴۲۷ به ۱۳۰۷ دستگاه، نويدبخش افزايش پوشش آنتن دهي تلفن همراه در مسيرها و جاده‌هاي مواصلاتي كشور محسوب مي‌شود.

سهم بازار مشتركين پهن‌باند ثابت

بر اساس داده‌هاي ارايه شده در گزارش شاخص‌هاي آماري بخش ارتباطات و فناوري اطلاعات، تحليل سهم بازار فناوري‌هاي مختلف پهن‌باند ثابت، الگوي رقابتي اين حوزه را آشكار مي‌سازد. اين امار به شرح زير است: فناوري «X-DSL»: با سهم ۷۱ درصد، همچنان تسلط خود را بر بازار حفظ كرده است. فناوري «TD-LTE»: با سهمي معادل ۲۱ درصد، نشان از رشد محبوبيت اينترنت بي‌سيم دارد. فناوري‌هاي «FTTH» و «WiFi»: هر يك ۴ درصد از بازار را به خود اختصاص داده‌اند. بر اساس داده‌هاي آماري ذكر شده، افزايش تدريجي سهم فناوري «FTTH» (فيبر نوري) و «TD-LTE»، نشان‌دهنده روند تغيير جهت صنعت ارتباطات و حركت آن به سوي فناوري‌هاي جديد با كيفيت و سرعت بالاتر است. اين روند، همچنين فرصتي براي رشد اقتصادي و بهبود خدمات براي كاربران محسوب مي‌شود. با اين وجود، سهم ۷۱ درصدي فناوري «X-DSL»، مبين ظرفيت‌هاي بالاي صنعت ارتباطات براي پذيرش نوآوري و لزوم حركت به سمت توسعه بيشتر فناوري‌هاي نوين است.

جايگاه اپراتورهاي تلفن همراه: رقابت براي كسب برتري

بر اساس اطلاعات مورد منتشر شده در بهش سهم بازار مشتركين فعال تلفن همراه به تفكيك اپراتور، در اين گزارش، همراه اول با ۵۲ درصد سهم بازار، همچنان در اين زمينه پيشرو به شمار مي‌رود. اين شركت با سرمايه‌گذاري در شبكه 4G و توسعه خدمات 5G، به عنوان ستون اصلي ارتباطات همراه در كشور فعاليت مي‌كند. همچنين شركت ايرانسل نيز با ۴۴ درصد سهم، توانسته با تمركز بر نوآوري‌هاي ديجيتال و ارايه خدمات مقرون‌به‌صرفه، رقابت نزديك خود با همراه اول را حفظ كند. در اين ميان، رايتل نيز با سهم ۴ درصدي از بازار مذكور، رتبه سوم را در اختيار گرفته است. نسبت ميان خطوط فعال دايمي و اعتباري تلفن همراه نيز از ديگر نكات برجسته و جالب توجه اين گزارش به شمار مي‌رود.