رسمی شدن معاملات نقره در بورس کالا: گامی به سوی شفافیت
با ورود رسمی معاملات گواهی و قرارداد آتی شمش نقره به بورس کالای ایران کارشناس بازارهای مالی مزیتهای این ابزار جدید را تشریح کرد و گفت: با ورود نقره بورس کالا، این فلز جای خود را در میان فلزات گرانبهای مورد توجه سرمایهگذاران پیدا کند.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از صدا و سیما ، سروش نوبری اظهار داشت: راه اندازی معاملات گواهی سپرده شمش نقره در بورس کالا نقطه آغازی برای شفافیت و استقبال سرمایه گذاران از معاملات این فلز ارزشمند است، زیرا این گواهی به سرمایهگذاران این امکان را میدهند تا بدون نیاز به خرید فیزیکی نقره، از تغییرات قیمتی آن بهرهمند شوند.
وی افزود: ورود نقره به بازار سرمایه میتواند جذابیت این فلز را برای سرمایهگذاران افزایش داده و سبد سرمایه گذاری آنها را متنوع کند بنابراین چنین توسعهای نه تنها موجب افزایش حجم معاملات بازار میشود، بلکه میتواند عمق بازار را نیز افزایش دهد و نقدشوندگی بیشتری را برای سرمایهگذاران فراهم کند.
وی در ادامه به مزیتهای ورود نقره به بورس اشاره کرد و گفت: فروش محصول با نرخ شفاف و رقابتی به صورت نقد و امکان تأمین مالی تولیدکنندگان، از مهمترین مزایای عرضه گواهی شمش نقره برای تولیدکنندگان نقره به شمار میرود.
این کارشناس بازارهای مالی با بیان اینکه تولیدکنندگان نقره، خریداران واسطهای و نهایی و همچنین فعالان بازارهای مالی، سه گروه اصلی ذینفع در این موضوع هستند، ادامه داد: تولیدکنندگان نقره میتوانند با استفاده از این ابزارهای مالی، از موقعیتهای آتی خود بهرهبرداری کنند و از ثبات بازار و تضمین فروش محصولاتشان اطمینان حاصل کنند.
نوبری خاطرنشان کرد: اصالت کالا، نگهداری محصول در انبارهای استاندارد بورس کالا، هزینه پایین انجام معاملات در بستر معاملاتی بورس، ایجاد تنوع در سبد سرمایهگذاری با خرید گواهی سپرده کالایی به عنوان اوراق بهادار نقدشونده و عدم نیاز به تحویل فیزیکی و جابجایی کالا و همچنین از بین رفتن ریسک سرقت و آسیبهای احتمالی از دیگر مزایای گواهیهای سپرده کالایی است.
وی اضافه کرد: علاوه بر این با توسعه ابزارهای جانبی مبتنی بر این دارایی پایه، مانند اوراق مشتقه و یا قراردادهای آتی، امکان استفاده از فرصتهای سرمایهگذاری و فرصتهای آربیتراژ برای سرمایه گذاران فراهم میشود تا حضور آربیتراژگران در این بازار، به نقدشوندگی بیشتر این کالاها کمک کند.
او با تاکید بر اینکه بورس کالا میتواند به کشف قیمت عادلانه نقره کمک کرده و به عنوان مرجع قیمتی و معاملاتی این فلز در کشور شناخته شود، گفت: یکی از مزیتهای بزرگ بورس کالا این است که با معرفی ابزارهایی مانند گواهی سپرده، معاملات آتی و صندوقهای کالایی، ضمن کاهش هزینههای مبادلاتی، به سرمایهگذاران امکان میدهد تا با امنیت و اطمینان بیشتری در بازارها سرمایهگذاری کنند.
وی در پایان گفت: پیش بینی میشود شمش نقره هم مسیر شمش و سکه طلا را در بورس کالا طی کند به عبارت ساده تر، مسیر مشارکت مردم با سرمایههای خرد در بازار داراییهای ارزشمندی همچون طلا و نقره هموار شود و شعار سال یعنی جهش تولید با مشارکت مردم محقق گردد.