اجراي افراطي سياست‌هاي تنظيم خانواده از عامل موثر در سقط جنين عمدي

۱۴۰۳/۰۹/۲۶ - ۰۰:۵۹:۲۳
|
کد خبر: ۳۲۸۰۳۵

رييس مركز جواني جمعيت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت اجراي افراطي سياست‌هاي تنظيم خانواده را به عنوان يكي از عوامل موثر در سقط جنين عمدي در كشور دانست.

رييس مركز جواني جمعيت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت اجراي افراطي سياست‌هاي تنظيم خانواده را به عنوان يكي از عوامل موثر در سقط جنين عمدي در كشور دانست. صابر جباري فاروجي با بيان اينكه اگر براي جان انسان‌ها ارزش قائل باشيم، جلوگيري از بارداري سقط جنين براي ما اهميت پيدا مي‌كند، اظهار داشت: دليل اصلي تاكيد بر پيشگيري از سقط جنين عمدي، حرمت انسان، جان و حفظ حيات است نبايد تصور كنيم جنين، يك شي يا لخته خون است و ما اجازه نداريم حيات و جان جنين و انسان را بگيريم. وي ادامه داد: وقتي لقاح اتفاق مي‌افتد و جنين تشكيل مي‌شود از همان يك روزگي يا به اصطلاح پزشكي «لانه گزيني» كه جنين در رحم مادر آرام مي‌گيرد، درجاتي از حيات را دارد و وقتي جنين به شش هفتگي مي‌رسد، اولين تپش قلب او را مي‌توانيم با سونوگرافي احساس كنيم و بنا به تعابير ديني، در ۴ ماهگي روح كامل بر جنين دميده مي‌شود. 

جباري با اشاره به قابليت مشاهده و ثبت مراحل رشد جنين با استفاده از تكنولوژي‌هاي جديد و هوش مصنوعي، گفت: متاسفانه در برخي موارد سقط جنين عمدي، اين جنايت رخ مي‌دهد كه جنين تكه تكه مي‌شود كه جنين، واكنش نشان مي‌دهد و اين، دردآور است. رييس مركز جواني جمعيت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت از حفظ و ارتقاي سلامت جامعه در طول حيات به عنوان مهم‌ترين وظيفه وزارت بهداشت ياد كرد و گفت: كارگروه پيشگيري و مقابله با سقط جنين در وزارت بهداشت دو محور عمده دارد؛ يكي بحث آگاهي سازي مادران نسبت به دفاع از جنين‌شان و ديگري برخورد با افرادي كه نسبت به انجام سقط جنين عمدي اقدام و يا آن را تشويق مي‌كنند. وي با اشاره به يك باور نادرست نسبت به سقط جنين در كمتر از ۴ ماهگي، گفت: برخي افراد تصور مي‌كنند سقط جنين عمدي، يك گناه همانند روزه خواري است در حالي‌كه سقط جنين، حكم قتل دارد و انسان بايد توبه كرده و ديه را پرداخت كند. بسته حفظ حيات جنين در وزارت بهداشت تدوين شده كه به صورت علمي و با رويكرد روانشناختي در دو گام، مشاوره‌هايي به مادران باردار مردد ارايه مي‌شود تا از سقط جنين عمدي منصرف شوند. جباري سقط جنين عمدي را بي ارتباط به محروم بودن يا نبودن مناطق كشور دانست و گفت: در دنيا دسترسي به اقلام پيشگيري از بارداري با سقط جنين عمدي، ارتباطي ندارد يعني هر قدر پوشش اين اقلام بيشتر شود، سقط جنين كمتر نمي‌شود بلكه عمده علت سقط جنين، انگاره‌هاي ذهني و نگاه افراد به اين مساله است. وي افزود: در كشور ما در پژوهش‌هاي مختلف اثبات شده كه مسائل اقتصادي، علت اول و اصلي سقط جنين عمدي نيست البته مهم است و بايد به اين مساله هم بپردازيم اما ۶۰ درصد علل سقط جنين عمدي در كشورمان ناشي از انگاره‌هاي ذهني است. بنابر اعلام وزارت بهداشت، جباري به فعاليت مراكز مردمي نفس در كشور اشاره و خاطرنشان كرد: در اين مراكز كه هدف آن نجات فرزندان سقط است به ۱۰ هزار مادر، مشاوره انصراف از سقط جنين داده شده و بيش از ۶ هزار فرزند اين مادران به دنيا آمده‌اند.